Tulburarea Afectiva Bipolara (Psihoza maniaco-depresiva)

485 comentarii 1 2 ..... 16 17
0
01-06-2016, ora 15:53
epona
Nu este medic/terapeut
epona
An gasit Asociatia Equilibrium, pe net. Frumoasa initiativa! Sper sa fie cu folos!!
0
29-06-2016, ora 10:51
andrew99
Nu este medic/terapeut
andrew99
Epona, poti sa ne contactezi oricand. Astazi avem deja a 8-a intalnire saptamanala de grup si lucrurile merg excelent, in directia pe care ne-o dorim. Putem tine legatura si in momentul in care reusim sa ne dezvoltam suficient, vom avea in vedere acoperirea intregii tari, cu prezenta noastra in orasele mari. Astept un semn de la tine. Pe pagina www.echilibru.org gasesti datele noastre de contact. Ii asteptam pe toti cei care au nevoie de ajutorul nostru. Gratuit !
0
29-06-2016, ora 11:37
Adri7
Nu este medic/terapeut
Adri7
Buna ziua. Am studiat putin site-ul asociatiei si mi se pare extraordinara aceasta initiativa. Fratele meu in varsta de 34 ani a avut 2 episoade maniacale, urmate de internari fortate, fiind diagnosticat cu psihoza acuta (sper sa nu gresesc denumirea). Acum este sub tratament cu Abilify, insa are momente cand spune ca ii face foarte mult rau si ca ar vrea sa renunte. Nu stiu daca el este inca dispus sa mearga la intalnirile dvs. de suport, insa eu as avea mare nevoie de astfel de intalniri pentru a intelege mai bine ce i se intampla si pentru a sti sa gestionez cat mai bine situatia si cum sa ma comport ca sa il pot ajuta. Credeti ca as putea participa la vreuna din intalnirile acestea? Multumesc.
0
29-06-2016, ora 15:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da.
Sunati pe Andrei sau trimiteti mesaj pe echilibru.org si va va contacta el.
Azi, miercuri, e intalnire la ora 19.
La grupuri au acces si apartinatorii.
0
04-10-2018, ora 19:23
Temătoare
Nu este medic/terapeut
Temătoare
Bună.

Aș avea și eu nevoie de un sfat. Iubitului meu acum 2 ani de zile, după un episod maniacal sever i s-a pus diagnosticul de tulburare bipolară. A făcut tratament cu antidepresiv, seroquel și litiu.
Menționez că a avut 3 depresii severe înainte fiecare de 3 luni, 3 ani consecutivi și un episod maniacal sever de 3 luni și jumătate, după care a făcut a 3-a depresie.

A fost perfect bine 2 ani de zile, a renunțat la antidepresive și seroquel. Din primăvară a început să aibă episode de anxietate generalizată cu atacuri de panică, în special din cauza faptului că este bipolar și se temea de atașament deoarece se teme să nu fie parasite.

Iar din iunie și-a întrerupt tratamentul cu litiu și acum de la sfârșitul lunii iunie până în prezent este in faza de manie, este agresiv, susține că totul îl consumă, nu a putut lucra, bea mult, doarme foarte puțin, se comportă euforic, nu-i pasă de nimic, postează numai tâmpenii fără să conștientizeze că îi afectează reputația, având un job destul de important și bineînțeles refuză că are o problemă și nu vrea să mergem la medic.
Menționez că odată cu episodul maniacal, anxietatea a trecut cu totul.
Cât poate dura acest episod maniacal, deja este de aproximativ 3 luni, deși în ultimele două săptămâni este mai calm, mai euforic, agresivitatea a scăzut, dar totuși încă se simte mania?
Și episodul depresiv urmează mereu după episodul maniacal?

Suntem disperați când îl vedem așa. Nu ne mai putem înțelege cu el, toată lumea crede că este drogat...
Adaugă un comentariu / răspuns
485 comentarii 1 2 ..... 16 17

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  •