Tulburarea obsesiv-compulsivă

29-09-2017
alexqwerty
Nu este medic/terapeut
alexqwerty
Buna ziua!CRED ca sufar de tulburarea obsesiv-compulsivă.De 4 ani ma confrunt cu ordinea excesiva, curatenia si ganduri fara de care nu as putea sa rezist.In ultimele 2 luni am fost foarte stresat si observ ca a devenit din ce in ce mai greu sa rezist in acest fel.Stiam de boala asta de multa vreme, dar mereu am zis ca nu exista o rezolvare la ce am.Vad foarte multe carti legate de acest subiect, legate de terapia cognitiv-comportamentala, asta fiind metoda cea mai sigura, iar antidepresivele, metoda cea mai rapida.Am nevoie de pareri de la oameni care au mai avut asemenea probleme la cine trebuie sa apelez.As vrea sa stiu daca se poate mai multi psihiatri, psihoterapeuti care stiu sa rezolve astfel de cazuri din Bucuresti.Va multumesc!
7 comentarii
0
29-09-2017, ora 16:12
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua,
incep prin a-ti spune ca nu exista "metode sigure", sau "rapide" pentru a trata o boala psihica. Cine cauta asa ceva se pacaleste singur, e asa-zisa idee de "pastila minune". Fiecare om e unic si dezvolta tulburarile psihice in felul sau unic. Chiar daca simptomele multor tulburari sunt comune, asta nu le face si pe tulburari sa fie identice. Deci si in cazul tau, iti recomand sa mergi mai intai la un psihoterapeut sau un psiholog clinician pentru o evaluare si daca va fi nevoie, el te va trimite si la psihiatru. Autodiagnoza nu e deloc o solutie si tu te poti insela cu privire la diagnosticul de tulburare obsesiv-compulsiva. Netul abunda de informatii, dar degeaba le ai, daca nu sti ce sa faci cu ele. Doar psihologul si psihiatrul iti pot face un diagnostic diferential (de ce e aia si nu cealalta - asta inseamna diferential). De recomandat psihologi, normal ca m-as recomanda pe mine, dar contravine politicii romedic :) si e de inteles. Psihiatru pot recomanda pe dna dr Cristina Cheoseaua, de la spitalul judetean Ilfov (sediul e in Bucuresti, pe bvd Marasesti, daca nu gresesc), catre care mi-am trimis eu pacientii in ultimul an. Am fost foarte multumita de tratamentele prescrise, am putut lucra foarte ok cu pacientii, psihoterapeutic vorbind.
1
29-09-2017, ora 21:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Ca și colega mea îți recomand evaluare psihologică, pentru că nu-ți poți pune singur un diagnostic, iar pe baza rezultatelor evaluării se decide dacă urmezi psihoterapie sau psihoterapie + medicație de la psihiatru. Orice informație luată de pe internet nu te ajută, pentru că sunt simptome care se întâlnesc în cadrul mai multor tulburări, sau pot fi prezente câteva simptome specifice unui diagnostic de o anumită tulburare dar nu suficiente pentru a se putea spune că suferi de acea tulburare. Deci ai nevoie de un diagnostic sigur pus de un specialist și acest lucru se poate face numai în cabinet.
1
02-10-2017, ora 11:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In tulburarea obsesiv compulsiva tratamentul eficace e cel combinat: medicatie+psihoterapie
Metode "rapide" si "sigure" nu exista, dupa cum spune si colega. E nevoie de rabdare.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
08-04-2018, ora 13:14
Aly96
Nu este medic/terapeut
Aly96
Buna ziua sufar de tulburare obsesiv compulsiva de un an de zile iau tratament cu rispen de 2 mg si prozac de 20 de mg acum ma simt putin mai bine dar tot am in cap cuvinte repetative de care nu pot sa scap cateodata nu le am dar am perioada cand le am in cap obsesiv, am fost diacnosticat cu toc in urma cu un an, doctori imi spun ca am boala de cand eram mic dar boala acuma a evoluat, am ganduri groaznice legate de parinti sinoameni din juru meu, boala ma schimbat mult nunmai sunt persoana care eram inainte, eram un copil vesel plin de energie, am fost un consumator de alcool chiar devenisam dependent dar nu stiu daca din cauza alcoolului am toc, pshiologul mi-a spus ca nu are legatura alcoolul cu acceasta boală. Am o intrebare pot cinsuma alcool daca am toc ?
0
08-04-2018, ora 21:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca iei medicamente nu ai voie sa consumi alcool.
0
09-04-2018, ora 10:08
Aly96
Nu este medic/terapeut
Aly96
Stiu ca nu am voie cat sunt sub tratament, zic doar cand nu mai iau pastile daca am voie de ex la ocazi speciale sa consum.
0
09-04-2018, ora 15:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La ocazii speciale un pahar. Nu mai mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: