tulburarea obsesiv-compulsiva

711 comentarii 1 2 ..... 192021 ..... 23 24 Înainte ›
0
22-05-2013, ora 20:44
Dada21
Nu este medic/terapeut
Dada21
Buna am descoperit si eu ca am toc acum cateva saptamani pana acum am crezut ca am eu o problema sau nici nu stiam, am 17 ani si nu prea imi vine sa merg la doctor imi este greu sa vorbesc cu oricine despre asta singurul moment in care nu gandesc asa e atunci cand sunt cu prietenul meu cred ca ma face sa gandesc pozitiv si toate gandurile pe care le am sunt legate de el inainte sa apara el erau legate de parintii si tot asa de persoanele pe care le iubesc sau uneori erau legate de mn. Ce credeti ca ar ttrebui sa fac?
0
28-05-2013, ora 18:54
Blanca123
Nu este medic/terapeut
Blanca123
Buna tuturor,
Prozac, doresc foarte mult sa iau legătura cu tine. TOC-ul s-a declanşat la mine după naştere si m-ar ajuta mult sa mă consult cu tine.
Multumesc.
0
28-05-2013, ora 20:21
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna Blanca,

scrie-mi aici sau trimite-mi mesaj pe privat.

Sanatate multa!
Prozac
0
07-06-2013, ora 15:00
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
Buna, a trecut ceva vreme de cand nu am intrat pe acest forum. Pentru oricine interesat, exista tot felul de cărţi şi leaflets, dar din pacate nu au avut mare efect şi tot am ajuns la psihiatru... De vreo două săptămâni iau Cipralex 10 mg/zi, jumatate dimineata seara, jumătate seara, apoi Abilify 10 mg, jumătate de pastilă, seara şi Anxiar, un sfert de pastilă de 1 mg, tot seara, dar mai mult preventiv, mă ajută să dorm. Aţi mai încercat această combinaţie de pastile, a avut efect? Pentru mine nu prea a avut, compulsiile sunt tot prezente şi puternice, la fel ca şi gândurile obsesive. În schimb am tot felul de stări schimbătoare, când sunt agitat, când sunt somnolent, când nu am chef de absolut nimic, uneori dificultăţi de urinare, ameţeli, apatie, probabil efectele Cipralexului. Ce vreu să întreb, cam după cât timp dispar efectele astea secundare şi cam când încep să apară rezultate? Sper să nu trebuiască să aştept două luni, cât mi s-a spus... Sănătate, că de asta avem cu toţii nevoie...
0
28-07-2013, ora 14:10
ce_este_viata
Nu este medic/terapeut
ce_este_viata
buna tuturor, sunt nedumerit in privinta starilor mele si nu stiu exact daca sufar de vreo boala sau sunt niste stari firesti, as vrea sa rog pe cei care lasa mesaje in loc sa fol prescurtari anumitor cuv sa sfrie cuvintele intregi, sunt lainceput si nu cun termenii, as vrea sa stiu care sunt in tema si cu boala shizofrenia, sau sa vb cu cineva mai mult sa-mi spuna cam unde ma incadrez, nu dispun e bani si banuiesc ca cinsultand un medic ma va costa mult plus medicamente cine e dispus sa stea putin de vb cu mine asa din experientele lui si poate divulgand starile mele sa-mi spuna daca si el a trecut prin asa ceva. ma poate ajuta cineva, va rog din suflet
0
28-07-2013, ora 23:10
LightUp
Nu este medic/terapeut
LightUp
Da eu, vorbim aici sau pe privat, cum vrei. Doamne ajuta!
0
02-08-2013, ora 21:34
hulika
Nu este medic/terapeut
hulika
saveoursouls, cum pot lua legatura cu dumneavoastra? se pot schimba adrese de messenger aici?
0
04-08-2013, ora 18:17
ciufolici
Nu este medic/terapeut
ciufolici
@PROZAC CUM POT LUA LEGATURA CU TINE PE PRIVAT?
0
22-08-2014, ora 20:04
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
A trecut ceva timp de cand nu am mai postat..
Toamna lui 2013 a fost de cosmar..din cauza gandurilor si obsesiilor ajunsesem in prag de psihoza, nu ma mai puteam controla..ziua si noaptea nu dormeam deloc si gandeam obsesiv si faceam ritualuri.Plus ca aveam si depresie si fobie sociala, nu ieseam din casa deloc, nu am iesit o luna..Eram la alt doctor decat cel din prezent si luam pastilele in doze foarte mici ceea ce nu mi-a priit..desi omul trebuie sa se invete si cu alte pastile..
Cum am schimbat medicul si am reinceput sa iau pastile mai multe, tratamentul meu fiind olanzapina, venlafaxina, orfiril, si rivotril(la acestea din urma am renuntat la decizia doctorului), si pramiracetam...si am inceput sa ma simt mai bine chiar daca imi mai vin cateodata ganduri din acestea urate eronate si sa fac ritualuri dar imi vin mai rar..ies afara, ma plimb, dorm bine si incerc sa sper la mai bine.
Ma doare sufletul ca din cauza acestor stari de rau nu am putut sa ma duc la liceu si sa-l termin..3 ani am amanat fuundca cum incepea scoala cum veneay staru de rau adica de ganduri, obsesii, fobie sociala, depresie iar toate la un loc ma faceay din om neom...su cum trecea toamna cum imi reveneam..dar incepea iar in tiamna urmatoare
Acum ma duc iar in clasa 11 la frecventa redusa fiindca stau mai putin la scoala si si asa am depasit varsta de a ma duce la zi.Soer sa nu ma apuce iar raul fiindca vine toamna..
Acum sunt binisor dar va spun 100% ca din TOC daca se avanseaza si nu se gaseste ameliorare, poti ajunge la psihoza cum am ajuns eu..dar ey luam pastile foarte putine atunci..
Vreau sa va intreb, ce suplimente adjuvante sa iau in toamna acum, sa ma ajute putin sa ma tina pe linia de plutire acum cand incepe scoala..mor de frica ca o sa revina cosmarul..ce pot lua naturist care oe langa pastile ma pot ajuta putin?ptr TOC si anxietate si fobue sociala ma refer..
Si as mai vrea piate stiti voi ceva bun bun de concentrare si de memorare ptr la sc..voi cum faceti fata la scoala/servici?
Sper din tot sufletul sa nu mai imi fie rau si sa pot termina si eu liceul ca de cand ma chinui..
Multa sanatate si sa fiti feriti de stari de rau!
Astept raspunsurile voastre cu drag.
0
27-10-2014, ora 17:20
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!

Cum te mai simti acum, ca a inceput scoala?
Au mai disparut din temeri?
0
20-11-2014, ora 01:56
bogdan2014
Nu este medic/terapeut
bogdan2014
buna seara!!am avut t.o.c sau o.c.d timp de 4 ani!!pot sa va ajut cu niste sfaturi privind aceasta boala!!acum sunt perfect sanatos!!da ti msj la 0769685471 si va sun eu am nelimitat..poate va pot fii de folos cu ceva!!stiu ca e o boala urata!!dar e vindecabila 100%
0
20-11-2014, ora 10:12
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Bogdan, spui ca te-ai vindecat de TOC?
Pe bune?!
0
01-04-2015, ora 11:25
ELISABETA80
Nu este medic/terapeut
ELISABETA80
Buna ziua, si meu ma confrunt cu acest timp de probleme de 8 luni de zile, la inceput m-au speriat foarte tare pentru ca aveam impresia ca am innebunit, desi eram constienta ca nu as puta da curs acestor ganduri blestemate; dupa o luna de suferinta in tacere am decis sa vorbesc si sa caut cauza acestor stari; initial am mers la un endocrinolog care mi-a pus diagnostic de depresie severa si m-a indrumat sa merg si la un psihiatru pentru un control amanuntit. In prezent sunt mult mai bine pentru ca fac tratament cu elopram si la nevoie xanax dar merg si la un psiholog care m-a ajutat foate mult, si bineinteles credinta in D-zeu ca nu ma va abandona.
Cred insa ca totul s-a declansat pe fond de stres si oboseala; in 2011 am nascut un baietel minunat dar care nu prea dormea noapte; am fost nevoita sa ma intorc la servici cand baietelul avea 3luni s mi-a fost foarte greu, era foarte obositor; dupa un timp am inceput sa ma simt foarte obosita, destul de nervoasa si cu o teama permanenta ca baietelul sa nu pateasca ceva; intre timp am inceput sa am probleme cu mainile, am facut o dermatita pe sistem nervos care nu reuseam s-o mai controlez; totul a continuat asa pana intr-o dimineata cand nu am reusit sa ma mai ridic din pat pentru ca se invartea casa cu mine si din acel moment a inceput cosmarul meu.
Acum dupa aproape un an sunt mai bine dar mai am momente in cursul zilelor cand incep sa am ganduri urate, teama ca as putea face rau cuiva.
Am vazut ca nu sunt singura care se confrunta cu asfel de probleme, de aceea va rog sa-mi raspundeti cum va mai simtiti voi.Sanatate si numai bine tuturor.
0
07-04-2015, ora 17:52
mariamirabela90
Nu este medic/terapeut
mariamirabela90
Buna ziua !
Am citit de multe ori per forum-uri despre probleme de anxietate ! Acum insa, ma simt nevoita si sa scriu situtia mea, in speranta unui raspuns/ indrumare avand in vedere ca sunt persoane care se confrunta cu situatii similare cu ale mele, si in plus ca avem norocul ca sunt si prezenta si raspunsul domnilor medici psihiatri !
Ma confrunt de multi ani cu stari anxioase, pe care le-am trecut mai greu sau mai usor, fara nicun medicament. In ultima perioada m-am simtit foarte bine. Ma confruntam cu mici stari de frica, acceptabile, care treceau repede, deci eram bine (din punctul meu de vedere).
Acum trei zile, insa, stand in bucatarie si pregatind de mancare (aveam cutitul in mana ), mi-a trecut prin minte un gand groaznic, cum ca daca fara sa vreau as putea face rau cuiva din familia mea. M-a ingrozit teribil gandul, ca as putea face rau cuiva fara sa vreau, fara sa ma pot controla. Mi-am revenit mai greu dupa starea de frica ce m-a cuprins. De atunci cand vad un cutit sau o foarfeca imi amintesc acel gand si ma cuprinde frica, incerc sa le ascund sau sa le evit. Am citi pe internet ca ar fi vorba de o tulburare obsesiv-compulsiva.
Mentionez si ca trec printr-o perioada mai stesanta cu serviciul si cu faptul ca am nunta pe 25 luna aceasta.
Va rog sa imi spuneti daca considerati ca ar trebui sa merg la un medic specialist sa urmez o medicametatie sau pot depasi starea asta si singura, cum am facut si cu anxietatea.
Astept raspunsul d. voastra! Multumesc anticipat !
0
14-04-2015, ora 16:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Inteleg ca esti pe cale sa faci un pas important in viata ta mariamirabela. Cat de sigura esti ca doresti sa faci acest pas si care sunt principalele tale temeri legate de 'ce o sa urmeze'?
Poate ca nu ar strica sa incerci cateva sesiuni de psihoterapie in perioada asta pentru a-ti clarifica semnele de intrebare legate de viitor?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
15-04-2015, ora 15:48
ionela_g
Nu este medic/terapeut
ionela_g
Buna ziua azi mi a fost recomandar elicea (echivalentul cipralexului)dar am uitat sa ii precizez medicului psihiatru ca fac tratament pentru diabet cu insulina.Pe prospect am vazut ca este contraindicat tratamentul cu cipralex diabeticilor.Intrebarea mea este daca aceasta pastila creste sau scade glicemia.Va multumesc!
0
15-04-2015, ora 21:31
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
nu se cunoaste exact, deoarece acest aspect nu a fost studiat suficient si tocmai de aceea diabetul nu e inclus in recomandarile pentru escitalopram. Mai probabil escitalopram poate induce hipoglicemie insa nu e exclusa nici hiperglicemia

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
15-04-2015, ora 22:20
ionela_g
Nu este medic/terapeut
ionela_g
Va multumesc
0
17-04-2015, ora 17:20
Maria ignat22
Nu este medic/terapeut
Maria ignat22
Buna ziua tuturor oamenilor de pe acest forum!!! Imi pare nespus de rau pentru toti cei care se confrunta cu aceste temeri, frici care din pacate ma confrunt si eu de 8 ani.In 2007 am dat nastere unui baietel minunat, totul bine si frumos timp de 3 saptamani.O persoana mai invarsta se trezeste sa ma deranjeze cu vorbe jignitoare tocmai cand alaptam copilasul... Timp de o ora aceasta "Doamna" asa m-a zapacit de cap caci din acea zi a inceput cosmarul vietii cu, care ma confrunt si in ziua de astazi.Teama de a-mi pierde controlul, de a face rau cuiva drag ( copilasilor ).Sunt constienta de faptul ca, totul se petrece in mintea mea si imi gestionez "gandurile" asa cum pot.Am trait frica intensa dar cu ajutorul rugaciunilor D-zeu mi-a ajutat.intrebarea mea este pentru cei ce au ajuns la Psiho-terapeuti, in cat timp te scapi de aceste ganduri obsesive?va multumesc... ganduri curate si luminate va doresc tuturor :-)
0
17-04-2015, ora 21:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate obsesiile tale Maria necesita in primul rand un tratament medicamentos ce poate fi prescris doar de medicul specialist psihiatru. Psihoterapia vine abia dupa aceea, asa ca intai fa o programare la medicul de familie pentru a primi o recomandare catre psihiatru.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
17-04-2015, ora 22:25
Maria ignat22
Nu este medic/terapeut
Maria ignat22
Multumesc din suflet..Problema mea este acea teama de medicamene, pana si de Nurofen imi este frica sa beau, intru in panica doar cand le vad.Am luat un Extraveral la recomandarea Medicului Endocrinolog acum 10 ani si nu mi-a fost bine 😢.Eu speram ca am sanse de vindecare fara medicatie ci doar terapie 😳
0
17-12-2015, ora 16:50
Vasilica Mariana Maria
Nu este medic/terapeut
Vasilica Mariana Maria
Am avut ceva probleme cu sotul din cauza ca a aflat unele.lucruri din trecutul meu, de o luna cand il vad pe el, am impresia ca il vad pe fostul, gesturi, fapte dar sunt constienta ca nu e el...am si depresie acum si sunt si insarcinata in luna a 6 si nu pot lua medicatie, ce tulburare poate fi? Compulsii nu am...ca unii medici mi-au spus ca am toc, dar nu fac ceva ca sa imi dispara imaginile astea...pur si simplu ma sperie doarte tare ca imi imaginez asta...
0
15-01-2016, ora 15:50
Syd78
Nu este medic/terapeut
Syd78
Salutare tuturor! Ma numesc Dragos am 37 de ani si am OCD de cca. 10 ani, m-ar interesa un grup de suport legat de aceasta boala.
Va multumesc si multa sanatate!
0
15-01-2016, ora 15:56
Syd78
Nu este medic/terapeut
Syd78
Poti face schizofrenie de la tulburarea obsesiv compulsiva?
0
15-01-2016, ora 19:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu faci nici o schizofrenie. Ia tratament si ingrijeste-te. N-a facut de acum 10 ani si nu o sa faci nici de aici inainte.
Mergi la psiholog sustinut daca iti permiti.
Citeste istoriile de pe acest topic de la inceput si te calmezi. Faptul ca te gandesti la asta e gand ce tine de anxietate. Nu are nici o legatura cu schizofrenia.
Multa sanatate iti doresc !
0
15-01-2016, ora 22:24
Syd78
Nu este medic/terapeut
Syd78
Multumesc!
0
16-01-2016, ora 14:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru prea putin.
0
28-03-2016, ora 00:57
Staystrog
Nu este medic/terapeut
Staystrog
Buna seara! Ma confrunt cu o problemă sau nici nu stiu cum sa o numesc, nu stiu ce e defapt si sper din suflet sa găsesc un răspuns aici!
Totul a început acum 2 luni când cineva mi-a dat sa fumez o tigara, țigară făcută cu nu stiu ce mai exact, mi-a zis ca o sa ma distrez ca va fi frumos dar din păcate totul a devenit un coșmar am avut o stare de panica groaznica, am sperat ca totul s-a terminat dar am mai avut câteva atacuri de panica timp de vreo doua saptamani după acea seara, m-am izolat îmi era frica sa ies din casă.
Pt mine acea seara a fost un soc si de fiecare data când îmi amintesc ma ia o stare de neliniște, atacuri de panica nu am mai avut, dar am niste gânduri total aiurea si nu mi le pot scoate din cap.daca vreodată voi mai avea starea de panica sau daca ies în oraș in minte mea e doar gândul ca nu cumva sa mai am atac de panica sau sa ma stresez(de ce sa ma stresez nici eu nu îmi pot explica pt ca nu e logic)îmi e frica doar sa nu cumva sa mi se mai întâmple ce mi s-a întâmplat atunci, adică sa nu mai am un atac de panica, iar gândul acesta îmi provoacă o mare neliniste.Si gândul asta il am când trebuie sa plec din casa neinsotita.E oare doar socul prin care am trecut atunci si gândurile pe care mi le-am implantat singura in minte sau?
0
28-03-2016, ora 05:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E o stare de anxietate cauzata de consumul de substante.
Va recomand cateva sedinte la psiholog si un medicament naturist care sa va linisteasca.
Intrati pe subiectele mele, selectati Medicamente naturiste pentru anxietate si cititi prospectele pe net. Vedeti ceva ce vi se potriveste.

Anxietatea este o afectiune psihica. Trebuie tratata si trebuie sa va ingrijiti. Cu tratament si consiliere psihologica vor trece aceste ganduri.
0
03-04-2016, ora 14:17
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua Staystrog,

Din descrierea experientei tale, se pare ca ai avut o problema de anxietate, ocazionata de consumul de substante.
Ulterior, ai dezvoltat o frica intensa si persistenta in legatura cu posibila reaparitie a atacurilor de panica.
O cale eficienta de a depasi aceasta frica o reprezina psihoterapia cognitiv-comportamentala. Cu o motivatie puternica si perseverenta in exersarea si aplicarea tehnicilor si metodelor pe care le poti invata in sedintele de terapie, rezultatele nu se lasa prea mult asteptate.
Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns
711 comentarii 1 2 ..... 192021 ..... 23 24 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: