tulburarea obsesiv-compulsiva

711 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 23 24 Înainte ›
0
11-02-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Bine Brigite...
Uite pe la munca. Ma chinui de 3 zile cu niste fisiere in excel si mi-am cam iesit din mana.
Azi insa am reusit sa le pun la punct.
Tu ce faci?
Am vazut liniste pe aici si n-am mai intrat!
Ce-ti face cel mic?
Al meu e bine, de dim era cam somnoros ca deh, azi a inceput scoala!
In rest, obisnuit...
Hai mai zi si tu cate ceva:)
0
11-02-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ioane, eu am tot intrebat si pe dr nostri si pe forumurile din afara de ceva "naturist" sa ne ajute cu "neurotransmitatorii astia".
Din pacate, raspunsul a fost invariabil acelasi, nu exista!
Din pacate...
Crezi ca eu nu mi-as dori sa scap de acest prozac, sa mai dau liber si ficatelului asta al meu?
Dar imi este foarte tare de-o recadere, asa ca multumesc lui Dumnezeu ca exista aceasta pastila minune care ma tine pe linia de plutire!
Am spus, si repet, am zile foarte bune, zile bune si zile mai proaste cand nu ma simt okey si imi spun ca o sa treaca.
Chiar zilele trecute am avut o astfel de perioada cu toate neplacerile ei si mi-am spus, o sa treaca.
M-am invatat cu aceste stari proaste si incerc asa cum pot sa le fac fata. Uneori reusesc, alteori imi este greu, foarte greu.
Dar nu ma las, copilul meu, familia mea are nevoie de mine si lupt din rasputeri sa nu ma las infranta de aceasta boala cumplita.
Deci, nu stiu cat sta in vointa noastrai sau cat sta in chimia creierului, fiecare e liber sa isi aleaga calea spre vindecare asa cum crede de cuviinta.
Numai bine va doresc!
1
11-02-2008, ora 00:00
brigite
Nu este medic/terapeut
brigite
prozac, eu sunt bn dar asa cum ai spus si tu am zile fb si zile mai proaste mai ales inaintea perioadei...copila mea e bn a inceput scoala este cls a-4-a si tot muncim la teme.prozac, tu de cind ai toc? copilul l-ai facut inainte de a te inbolnavi?.te intreb ca eu as mai vrea sa mai fac un bebe si nu stiu daca se mai poate daca eu iau trat. in continuare. eu am toc de 6 ani acum am 36.te pup, pa
0
12-02-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
da brigite, se pare ca e o chestie generala asta cu zile bune si zile mai putin bune.
toc am de 8 ani, de cand s-a nascut copilul si altul sa ma ierte Dumnezeu nu mai pot face din mai multe motive.
eu una ma resimt foarte tare dupa chiar si o noapte de nesomn si stii tu cum e cu bb mic, trebuie sa te de dedici in totalitate.
ei sunt sigura ca n-as mai putea...
La baiat m-am dedicat trup si suflet si zic eu ca inca o fac:)
unul din dr mi-a zis ca pot face copil linistita si cu prozac, ca, cica nu ar traversa placenta, altul mi-a spus ca trebuie intrerupt si...nu as mai suporta o recadere!!!
insa nu as risca sa iau medicatie si sa-l indop din burtica.
acum te las, am ceva treaba
pupic si vb desigur:)
0
20-03-2008, ora 00:00
pyty
Nu este medic/terapeut
pyty
va-m descoperit din intimplare si ma bucur.merg la psihiatru de 8luni.sint diagnosticata cu tulburare depresiva si atac de panica.am luat efectin 150, cate 2pe zi.imi este mai bine.nu pot intrerupe trat.pt.ca imi este foart rau.ametesc foarte tare si nu pot sa ma misc.acum trebuie sa fac un RMN cerebral.
0
20-03-2008, ora 00:00
pyty
Nu este medic/terapeut
pyty
medicul spune ca e din cauza stresului si a oboseli.acum iau zoloft sirop dar nu simt nici o ameliorare.puteti sa ma ajutati cu vreun sfat?
0
20-03-2008, ora 00:00
doruletz
Nu este medic/terapeut
doruletz
pyty te intzeleg ca ai nevoie sa vorbesti cu cineva.
pt mine, psihoterapie cu efect imi pot face, cum am mai spus, cei care au trecut prin aceeasi experientza nefericita si care, , au iesit invingatori".
totul e sa ceri la timp ajutor specializat, sa respectzi tratamentul prescris de psihiatru si, mai ales, sa ai noroc de un psihiatru bun.am intzeles, si am vazut si din experientza, ca de regula, pana tzi se potriveste un tratament, se incearca mai multe. nu ezita sa comunici cu psihiatrul tau si sa recunosti daca simtzi sau nu efectele pozitive.
dar tu ce simptome ai? ce te supara?
doamne ajuta.
0
16-04-2008, ora 00:00
sharque
Nu este medic/terapeut
sharque
Buna ziua,
Am citit toate posturile de mai sus si sincera sa fiu imi pare foarte rau ca sunteti atatia care suferiti de aceasta boala.Si eu de aproape 3 ani ma lupt sa imi revin. Am facut tratament cu seroxat aproape 2 ani mi-a fost mai bine o periada, dar de 9 luni am intrerupt tratamentul. Nu pot sa spun ca pe perioada tratamentului nu m-am simtit mai bine dar nici nu mi-am revenit total. Acum in ultima perioda mi-au revenit din nou toate gandurile malefice care ma epuizeza.Am tot felul de fobii: ma spal pe maini de 40 ori pe zi, ma sperii de toate rautatilei, nenorocirile si bolile de care aud gandindu-ma ca poate mi se vor intampla mie, gandesc urat de toti cei care imi sunt dragi si de viata religioasa.Nu stiu ce sa mai fac, daca puteti sa-mi recomandati un medic psihiatru bun din Bucuresti. As dori sa stiu daca cineva a apelat la terapia alternativa(bioenergie, hipnoza, reflexoterapie)am auzit ca poate ajuta si ma gandesc sa incerc.Va rog daca puteti sa ma ajutati.Va multumesc.
0
30-04-2008, ora 00:00
dorina28
Nu este medic/terapeut
dorina28
Am citit ce ati scris si vroiam sa va multumesc pt faptul ca ati impartasit din problemele voastre. Pe mine ma ajuta mult. Pana sa intru pe acest forum credeam ca sunt singura care are problema cu gandurile si ma simteam rau, cateodata ca un monstru, nu intelegeam ce se petrece (nici acum nu inteleg prea bine). Nu credeam ca mai are cineva ganduri necurate legate de Dumnezeu. Si eu am ganduri rele (care se intetesc cand sunt stresata si in ultima vreme mi-e greu sa ma simt linistita, probabil si de teama de a nu gandi cine mai stie ce). Experientele prezentate ajuta pt a stii ca nu suntem singuri, iar eu cred ca Dumnezeu m-a ajutat sa gasesc acest forum si sa citesc ce ati scris! Multumesc inca o data! Si va doresc sanatate multa la toti!
0
30-04-2008, ora 00:00
dorina28
Nu este medic/terapeut
dorina28
Pe forum eu am participat la sectiunea Psihoterapie-Anxietate, atacuri de panica, un subiect legat tot de tulburarile obsesiv-compulsive care se numeste "Ajutati-ma, va rog!". Acolo apar cazuri asemanatoare, iar cineva care a facut psihoterapie timp de 2 ani a reusit sa depaseasca aceasta problema care spune ca apare din cauza unui conflict dintre constient si subconstient care trebuie rezolvat. Voi poate stiati lucrurile astea, dar eu sunt la inceput cu informatiile!
0
01-05-2008, ora 00:00
doruletz
Nu este medic/terapeut
doruletz
christos a inviat! va spun tuturor.
s-a facut liniste pe forum de ceva timp.probabil fiecare isi duce, , povara" in liniste.am avut fiecare un moment de descarcare tensionata si dupa ce ne-am consolat unii pe altzii, ne-am resemnat.
sper ca intre timp v-a mers tuturor mai bine.io ma simt mai bine.continuu tratamentul cu prozac, dar concomitent urmez si un remediu homeopat la un medic in care am foarte mare incredere.
voi ce mai facetzi?
dorina28 tu de cand te luptzi cu aceasta tragedie?si ce tratament iei?
ai dreptate ca vazand ca si altzii au uferintza asemanatoare, paradoxal, te simtzi un pic, , mai bine", nu din porniri rautacioase, dusmanoase, dar pur si simplu nu te simtzi singur, stii ca mai exista cineva care se lupta ca si tine sa reuseasca si impreuna parca suntem mai puternici.
numai bine va doresc.
0
01-05-2008, ora 00:00
sharque
Nu este medic/terapeut
sharque
Buna seara,
am si eu o rugamintra:AS DORI SA-MI RECOMANDATI UN PSIHIATRU BUN DIN BUCURESTI.
Va multumesc
0
02-05-2008, ora 00:00
doruletz
Nu este medic/terapeut
doruletz
sharque, te-as ajuta daca as putea, dar in buc nu cunosc.
pt terapia alternativa potzi scrie pe adresa : irina.reisler@romantica.ro
este o femeie dosebita.vei vedea.itzi va raspunde cu promptitudine si va incerca sa te ajute.
io n-am apelat inca la asemenea forme de terapie.
bafta.
0
02-05-2008, ora 00:00
sharque
Nu este medic/terapeut
sharque
Multumesc pentru raspuns.O sa incerc si cu terapie alternativa, chiar daca nu mai am incredere aproape in nimic
Bafta si tie.
Si totusi care cunoaste un psihiatru in Bucuresti astept o recomandare.Va multumesc si va doresc multa sanatate.
0
02-05-2008, ora 00:00
dorina28
Nu este medic/terapeut
dorina28
Doruletz, eu am aceasta problema cred ca din copilarie mai putin, iar acum mai mult. Nu stiam practic ce aveam, pana de curand cand din intamplare o prietena mi-a dat o carte in care era o rubrica cu Tulburari obsesiv compulsive si cand am citit mi-am dat seama ca am din simptomele acelea. Apoi stiind cum se numeste am cautat pe Internet si asa am dat de Forum. Deci cred ca am inceput cu informarea despre TOC cam de 2-3 luni. Nu am fost la psiholog, mi-e rusine, frica. Sunt si o persoana emotiva. Si ai inteles bine ca nu din rautate am zis ca ma simt mai bine ca am citit ce ati scris ci pt ca am inteles ca nu sunt singura care se confrunta cu asa ceva.
0
02-05-2008, ora 00:00
dorina28
Nu este medic/terapeut
dorina28
Am si eu o intrebare. Cine trateaza Tulburarea obsesiv compusiva psihologul, psihiatrul, psihoterapeutul? Depinde de gravitate?
0
02-05-2008, ora 00:00
doruletz
Nu este medic/terapeut
doruletz
dorina 28, nu stiu cum poate cineva sa suporte situatia asta fara sa-shi dea seama ca are o problema...in fine.
ceva simptome aveam si io din copilarie, cea cu verificatul apei, gazului, din astea, , nedureroase" ca sa le zic asa, de care chiar ma distram cu prietenii.partea urata a lucrurilor a venit vara trecuta in conditzii de f mare stres si oboseala.
nici io nu stiam nimic de afectziunea asta, desi am o sora medic. dar n-am avut niciodata in atentzia mea tipul asta de boli, pt ca era ultimul lucru care as fi crezut ca mi se poate intampla.
cum am mai spus, la nivelul acesta de gravitate a bolii, parerea mea este ca rolul cel mai important il are psihiatrul.
cica se explica medical ce se intampla la nivelul creierului, in afectziunile psihice. asa ca e nevoie de restabilirea echilibrului prin medicatzie.
te potzi informa si tu pe net despre tot ce vrei.azi e mult mai simplu.
bafta.
0
02-05-2008, ora 00:00
dorina28
Nu este medic/terapeut
dorina28
merci.
Eu mi-am dat seama ca am o problema, numai ca nu puteam sa vorbesc despre ea, fiindu-mi prea rusine si teama. De asta am spus ca m-a ajutat sa vad ca voi puteti vorbi deschis despre asta, pt asa am putut sa ma deschid si eu un pic.
Eu nu sunt f.priceputa la Internet, am gasit informatii, dar de genul unui scurt text sau ceva de neinteles (incalcite). De aceea daca poti spune-mi si mie cum sa caut sau da-mi niste adrese. Pe mine m-a incurajat un comentariu al unei persoane care prin psihoterapie, dupa 2 ani, se simte bine si a depasit problema. Multumesc inca o data! Sanatate!
0
04-05-2008, ora 00:00
cafe
Nu este medic/terapeut
cafe
Am citit toate opiniile voastre si vreau sa va spun tuturor ca aceste boli psihice nu au sansa de vindecare doar de recuperare si asta cu foarte multa ambitie si ajutor din partea celor apropiati. Daca nu au intelegere si sprijin nu au nici o sansa cu toate medicamentele din lume.Medicamentele iti ofera o ameliorare destul de considerabila daca sunt luate corect si se potrivesc fiecarui pacient pentru ca nu le poti lua dupa ureche.Recomandarile facute de medicul curant trebuie respectate.Aceste lucruri le spun din suflet si cu experienta de 10 ani
0
04-05-2008, ora 00:00
sharque
Nu este medic/terapeut
sharque
CAFE, AM O RUGAMINTE, DACA POTI SA-MI RECOMANZI UN PSIHIATRU BUN
.MULTUMESC.
0
04-05-2008, ora 00:00
cafe
Nu este medic/terapeut
cafe
Am inteles ca esti din Bucuresti si nu cunosc pentru ca eu sunt din provincie.Am vrut sa mai spun ca imi pare rau ca am fost asa directa dar asta este realitatea.
0
06-05-2008, ora 00:00
kulta
Nu este medic/terapeut
kulta
Buna,
Ieri am fost diagnosticata cu Tulburare obsesiv compulsiva de catre psihiatru insa fac tratament cu Cipralex, recomandat de medicul de familie acum 3 saptamini.
Ma simt putin mai bine desi nu iau doza foarte mare (10mg) insa psihiatrul a spus ca vom mari doza.
Ma bucur ca pot petrece mai mult timp cu copiii mei in loc sa fac mereu curatenie, sa dau cu aspiratorul, sa fac ordine tot timpul. Bineinteles ca tot dau cu aspiratorul, fac curatenie si mentin o ordine in viata si in casa insa simt ca m-am mai calmat.
Pot intra in clubul vostru?
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
buna..eu sunt noua in club...nu am mai vb pe forum pana aum ji nici nu m prea picep dar sa va povestesc cum e la mine...deci eu sufar de tulbrare obsesiv compulsiva...sufar de mult timp...si mie se pare fffoarte chinuitor ji nu pot trai linijtita din cauza astea...deci mie greu sa fac ji cele mai simple lucruri pt k mereu tre sa mi se ataseze un gand super najpa cu imagini nasoale ji pierd multa vreme ji concentratie cu ritualuri ji nijte prostii desi stiu k nus adevarate.nu patesc nimic...adika am doar ganduri de care sunt perfect constienta k nus adevarate, dar totusi imi formez nijte ticuri p baza lor de care nu pot scapa..ji imi intra in reflex...e ffoarte chinuitor...sa v explic...de exemplu imi vin mereu ganduri in cap din cauza carora m sint extreeem de vinovata...ji oricat as incerca nu pot scapa de ele.mereu imi bat capu sa le combat ji d fapt vad k mai rau fac.m ia durerea de cap ji dracii ji imi obosesc creieru ingrozitor incat am senzatia k innebunesc...desi jtiu k nui asa,.dar e o senzatie puternica pt k la un moment dat creierul oboseste sa dse lupte cu gandurile incontinu.ji mereu fac anumite gesturi..k nijte superstitii asa, de park dak le fac mereu cand imi vin gandurile in ap scap de ganduri..dar nu scap...ji m kinui mereu asa.incontinuu.ji asta se reflecta ji in activitatea mea.mereu imi apar obsesii in cap legate de aproape orice...scap de una anume..nui nimic..vine imediat alta..k de fapt problema nu e una reala...obsesiile mereu gasesc sa le lege de cv anume c mie mi se pare fff grav ji de nerezolvat, , , , ji iar o iau d la capat ji m chinui.uneori par o ciudata...de ex m spal de un milion de ori, sunt obsedata de curatenie, pind repede obsesii de ordine ji numere pare sau impare sau am supestitii f multe.ji fff neintemeiate...o alta manifestare e k apar multe frici in capu meucare mie frik s nu ajung sa le fac.ji astfel apar atacurile de panika...de exemplu...imi e mereu frica sa nu ranesc p cineva sau p fammilia mea...mie s nu le fac rau...desi nam cum...ji am ganduri ciudate...stau departe de cutite sau foarfece cat pot k mie frik s nu fiu loata de valu gandurilor ji s numi pierd controlu.mie frik permanent k dak fac sau nu fac un anumit lucru caremi vine in cap familia mea va pati ceva rau...de ex.vine gandu:dak nu inkid acu usa la bae de 3 ori la rand moare X, caremi este ff drag, sau imi vin blesteme ingrozitoare in cap fr s vreau ji sunt ingrozita s nu se intample, , , numai lucruri ingrozitoare.crime..sau k o sa fac nuj ce prostie, , , de care as fi incapabila, , , ji stau cu frik s nu ajung s o fac intradevar...jtiu k e o prostie, , k nare nici o legatura cat de mik, , , dar nu pot scapa,., , , ji pana nu inkid nenorocita aia de usa de la bae nu pot sta linijtita...dup ce rezolv cu usa vine alta obsesie...ji se repeta mereu ducanduma la epuizare...sunt mereu nelinistita ji ingrozita pe diferite teme..de multe ori ireale...k o s se intample cv rau din cauza mea, sau k o s patesc cv rau io sau cineva drag, sau k o s fac rau cuiva fr s vreau, sau k o s mor, sau k nuj ce o sa mi se intample...jtiu k nu depinde de mine, ci de dumnezeu...dak El nu vrea s te ia, poti s t gandesti u la toate prostiile,...dar uite asa te chinuie mereu gandurile astea ji t simti extreem de vinovat...simti k innebunesti...jtiu si realizez k sunt nijte prostii foarte mari ce am eu in cap dar m kinuie ji p mine ji pe cei din jurul meuu...am fost la doctor...ma asigurat k astea is doar lucruiri fr sens ji k no s innebunesc de la toate prostiile ji no s fac nimic din acele ganduri...am loat fevarin, calmante multe k sa pot dormi noaptea ji sa scap de atacurile de panica, miam pierdut increderea in mine, am facut depresie ff repede, am mai loat Torreando - Q...dar am renuntat...am facut tratam vro 3 luni...m simteam mai binisor dar acu iar incepe.deci m epuizeaza. mi sau creat nijte fixuri...in cazu asta e nevoe de tratament,..dar tratamentu nu face totul...trebuie ji vointa, , , dar nu deaia gen:stop gandu cutare ik ce infricosator e ji lupta cu el...k aia e zadarnik, , , mai rau iti faci teama ji t obosesti ji exact din asta se alimenteaza ji mai mult aceasta tulburare...ji din contra..lasa gandurile sa circule ji nu le dai atentie, , , nu t mai chinui sa le combati pe fiecare cu numeroase gesturi repetate...pur ji simplu tre sa gandesti: e doar un gand, nu m reprezinta, nu are nici o importanta, nu sunt eu asta...jil lasi...dak nul mai alimentezi el o sa dispara...vine altu...la fel;) e doar un gand, , jtiu k no s fac asta, deci nu m mai gandesc.sunt doar ganduri pe diverse teme,..eu asa fac d cateva zile ji park e mai binisor...dar oare se poate scapa fr s mai fac tratament?din pacate aceste frici neintemeiate afecteaza ji chinuie mult persoana aflata in cauza...acum cand mai citeam p la voi am ramas uimita s vad k nu sunt singura ji k exact cum m simt eu se simt ji altii.mas simti mai bn s discut lucrurile astea cu cineva aflat in cauza ji care intelege despre ce e vb...k mie rujine sa m descarc la prieteni cu astfel de ciudatzenii...nas vrea s m simt nebuna fatza de ei cae nu au aceasta tulurare.mas simti ff ciudat.uneori m ia disperarea ji panik., , , , imi e foarte greu :((.ce bn ar fi sa gandesc ji eu normal ji s scap de toate prostiile astea repetitive,.eu de curand am aflat k unt bolnava deoarece ma dusesem la psihiatru ferm convinsa k is nebuna..nu auzisem de tulurarea asta...acu vad ji la alti p forum cam prin ce trec ji eu.care vrea sa discutam p mess si sa impartasijm experiente miar prinde fff bine v rog..deoarece voi matzi intelege.pls lasati id ceva care vreti...v poop ji curaj :* ms k m-atzi primit in clu...astept iduri...iulia
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
credeam k sunt singura care are ganduri infricosatoare legate kiar si de Duymnezeu, deji sunt crestina, ji nu le pot opri.deci stiti cat de najpa m simt, , , suint mereu nelinijtita, varza din cauza asta ji astfel orice greutate kt de mik m doboara..miam consumat toate fortele p tulburarea asta...m sint facuta praf,.k s nu mai zic k am ganduri necurate legate ji de familie sau sfinti sau nici eu nu mai jtiu ce...mii de prostii.care vreti s lami lasati id, mesaj sau comm e bine venit...miar face placere s mai discut liber.kiar imi e greu s m lupt singura cu toate simptomele astea.multumesc de intelegere :*
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
credeam k sunt singura care are ganduri infricosatoare legate kiar si de Duymnezeu, deji sunt crestina, ji nu le pot opri.deci stiti cat de najpa m simt, , , suint mereu nelinijtita, varza din cauza asta ji astfel orice greutate kt de mik m doboara..miam consumat toate fortele p tulburarea asta...m sint facuta praf,.k s nu mai zic k am ganduri necurate legate ji de familie sau sfinti sau nici eu nu mai jtiu ce...mii de prostii.care vreti s lami lasati id, mesaj sau comm e bine venit...miar face placere s mai discut liber.kiar imi e greu s m lupt singura cu toate simptomele astea.multumesc de intelegere :*
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
ji am omis s zic...eram convinsa ferm k sunt posedata sau k nu mai sunt crestina.miera frikade biserika...cre k e o solutie s ne infruntam frik si sa mergem mai des.eu vam marturisit imaginatia mea.m bucurk ji voi sunteti deschisi p acest forum
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
sau care poate nu vreti sa va lasati idul p forum cine vrea sa vb pls dati add la idul anonimamimi, , , , nu k mas bukura de kinul vostru cei care aveti boala asta k ji mine dar m usurez ji imi face bn intrun fel s aud ji p alcineva
0
30-07-2008, ora 00:00
sharque
Nu este medic/terapeut
sharque
Buna iulia19,
Sa sti ca am si eu aceleasi probleme ca si tine si tot ce ai descris parca mi se potriveste perfect. Eu sufar de aceasta tulburare obsesiv compulsiva de aproape 3 ani si am facut vreo 2 ani jumatate tratament cu Seroxat.Am avut momente cand mi-a fost mai bine dar de un an nu mai iau tratament, mai ales ca m-am si ingrasat destul de la el.Ma tot plimb prin doctori dar pana acum u am intalnit niciun medic psihiatru care sa dea dovada de profesinalism si care sa-si dea interesul sa ma scoata din aceste ganduri.Ma gandesc ca nu o sa scap niciodata de aceste ganduri si obsesii de care ma tem foarte tare.Tu ce tratment iei? Ai gasit un psihiatru bun?
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
buna sharque..t inteleg perfect prin ce treci..e nasoala rau boala asta...eu primele ganduri leam avut prin clasa a 7 a, acum am ternat a 12a.la inceput a fost doar unu care nu am avut putere sal inlatur eficient d la inceput, in loc sal inor mam concentrat prea mult p el...aoi cu cat trecea timpul mai mult situatia m depasea din ce in ce mai tare.cand am crezut ko iau razna ji k nu mai pot mau dus ai mey la cel mai bun psihiatru din braila, care a fost propus ji in strainatate, un om extraordinar de eficient, dl doctor Dobrescu tiberiu...am facut tratament vro 2 3 luni cu ce mia recomandat dandus: bromazepam, fevarin ji torreando-Q...am avut perioade in care m simteam mai bn, dar la inceput dormeam extrem de muult, nu m puteam duce la scoala.apoi am intrerupt tratamentu k sami dau tezele.m ssimteam mai suportabil ji am crez k ji cu nijte vointa scap de tot...dar peste vro 2 3 luni iar m simteam najpa de tot...ji am mai loat tratament o luna, , , intradevar, organismul meu era acu cv mai oijnuit cu pastilele ji numi mai era nici grata ji nici nu mai dormeam atat de mult, dar mam ingrasat 7 kg.ji am enintat ji tot din cauza asta nu vreau s mai iau...tre s iau mult timp ji nu vreau s m fac grasa grasa de tot.am acumulat deja destule kilograme.nuj ce sa fac,.as mai loa, k nimic nui mai important decat s pot ji io makar o data s stau linijtit k omu fara s imi mai fuga gandu la toate tampeniile dar.nu jtiu...mie frik s m ingras.ji eu la fel k ji tine m gandesc k no s mai scap dar am mai citit nu mai jtiu pe ce forum k cineva lea ignorat, caci adevaru asa e, cu cat incerci s le rezolvi ji s le opresti mai mult, de fapt mai rau le alimentezi.ji acea persoana sa gandit:aceste ganduri sunt doar nijte bule in apa mintii mele, , , nu sunt eu asta...dumnezeu jtie asta.ji astfel zicea k sia inapoiat mult boala persoana respectiva...dar trebuie nijte rabdare.k obsesiile vor mai aparea...din pacate, din toata rabdarea mea care o aveam inainte am epuizato pe prostiile astea, , dar tot incerc k jtiu k miar face mult bine s iau exemplul acelei persoane..si ma mai m gandesc s merg mai des la biserika,., , , cu timpu cred k o s ma mai linijtesc, , , , jtiu k nu sunt posedata ji k e de la boala,...dak m duc ji vad k nu se intampla nimik ji k no sa fac k toate tampitele p acolo cred k o s prind mai multa incredere...acu m lupt cu vointa...ji in momentul de faza am renuntat la tratament de 3 luni.sper sa scap de ele.ji tie iti doresc la fel, credema k jtiu fika ji spaima ji iadul prin care treci.eu am facut ji depresie majora din cauza asta, miam pierdut toata increderea in mine, m consider un monstru kare isi va pierde controlul...jtiu k nu e adevarat dar, , , , offf ce najpa...m simt ff obosita psihic...uneori mie greu ji sa vb, nu ma pot concentra pur ji simplu,...am pikat ji bacu...mie f greu.eu zic k un tratament ajuta sigur...ji doctorul mia spus k o sa ma ajute dak iau mai mult timp...dar nu mai vreau sa m ingras.nu jtiu dce sfat sa iti dau dar uite, gandestete ji u k gandurile nu te reprezinta, jtii k no s faci asta ji pur ji simplu trebe sa le ignoram...doar no sa murim.
din contra, o sa ne faca bine.k mai rau decat sati bati capu din toate tampeniile nu jtiu dak e.am fost ji la psihologi,.,.din pacate nu mau putut ajuta.poate nam fost lacine trebuie,.dar te sfatuiesc s incerci ji o terapie fara medikamnte cu un psiholog, dar bun ji mai in varsta, eu am fost la tinerte abia iesite din facultae ji nu au facut fatza...ji fa terapie din accea cognitiv nu jtiu cum ii spune, k eu nu am facut.incearka asa dak vrei s eviti pastilele, poate merge...eu am auzit oameni kare sau mai ridicat, , , nu prea des, dar am auzit.inceark ji iti doresc succes din suflet.te inteleg ji sunt alaturi de tine :) sa ne auzim cu bine
0
30-07-2008, ora 00:00
iulia19
Nu este medic/terapeut
iulia19
inainte s m duc la doctor psihiatru am loat de capul meu anafranil, meprobamat, nitrazepam o bucatzik mik, euro vita anti stres ji xanax k s m linijtesc ji sa pot makar dormi..p mien una nu mau ajutat.dak te hotarasti s iei iar pastile dute la specialist, sfatul meu. ji presupun k stii k in timpul tratamentului ji cv timp dupa sa nu consumi alcool..am auzit k face rau in combinatie cu pastilele...eu de exemplu dak m duc la o petrecere acum tot nu beau nici makar 3 guri, poate sa fie cea mai tare sarbatoare, ink nu beau pt k le ramane efectul in organism mai mult timp.tu nai loat aceleasi pastile, dar tot de psihiatrie sunt ji te sfatuiesc s faci k mine spre binele tau...cam atata jtiu deokamdata ji sper sati fie de folos...uite, o alta kestie care ma linijtit un pic, ji sper s nu fie doar de moment, este faptu k am descoperit zilele astea forumurile despre boala asta ji am auzit cum altii trec prin ce trec ji eu...sa nu crezi k ma bucur de nefericirea celorlalti, doamne fereste, pt k jtiu c chin mare este, dar pur ji simplu simt k am cu cine discuta ji k acel cineva ma intelege...eu pana acum credeam k nimeni nu mai are ganduri desea cretine cum am eu, mai ales de dumnezeu ji familie sau mai jtiu eu ce.mai ales cand mai dadeam de cate un pasaj al cuiva care zicea k se simte mai bine, imi crestea inima ji park vedeam speranta.e bine k ne descarcam ji ne intelegem aici, pentru k adevaru e k mie ujine cand sunt apasata de asa cv, ji din pacae destul de des, nu pot spune unei prietene asa cv, , , mie rujine.cine nu cunoaste se uita ciudat la tine...uneori, deji nu zic nimic, merg p strada ji park prind teama, deji de felu meu is foarte sociabila...deci mi se pare k m uit ciudat ji k se vede in okii mei gandu ji k am fatza de criminal sau nebuna...am auzit la mai multe persoane k dak avem incredere in noi mai multa depasim frika asta de societate sau teeama de a privi p cineva in oki fara sa ne simtim ciudati...eu una asa m simt uneori.cred k e posibil k cu sedinte delea cu un psiholog ff bun se pot imbunatati nijte aspecte :) orice pas inainte cat de mic e important spre victorie.cred k sunt dependenta de gandurile astea mai rau decat cei care is dependenti ji se gandesc mereu la droguri.d multe ori m gandesc ji eu k no s scap nicioadata, dar am citi la altii k au mai sapat., , poate nu kiar de tot de tot, daR in mare parte,...succes din suflet, mai tinema la curent...app tu de unde esti?
Adaugă un comentariu / răspuns
711 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 23 24 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: