tulburarea psihica se transmite urmasilor? | Forumul Medical ROmedic

tulburarea psihica se transmite urmasilor?

12-01-2011
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
Am nascut in 2006 un baietel si la 3 saptamani de la nastere am avut o cadere psihica destul de grava fiind diagnosticata de medici cu boala de psihoza de lactatie, am stat internata 10 zile unde am urmat un tratament cu zyprexa, mi-am revenit foarte greu si am continuat cu acest medicament, mentionez ca fara el nu m-as fi descurcat. Dupa cateva luni medicul psihatru mi-a trecut in carnetul de sanatate in loc de psihoza de lactatie, "tulburare psihica". Mentionez ca iau medicamentul zyprexa de 5 ani, am incercat sa nu iau si ma simteam foarte suparata fara motiv avand o senzatie de durere in piept. In familia noastra nu au existat parinti bunici sau stabunici bolnavi de vre-o boala psihica. E posibil ca baietelul meu sa mosteneasca boala mea? Eu as dori sa mai am un copil, daca as sti ca tulburarea mea psihica nu ar afecta sau nu ar mosteni boala mea, viitorul meu copil? As dori parerea unui specialist caci medicul meu psihatru nu a stiut sa-mi raspunda la intrebare.
24 comentarii
0
12-01-2011, ora 23:44
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Din pacate exista o posibilitate ca genele raspunzatoare de boala sa se transmita si la copii; insa aceste boli sunt acum tratabile, si poate pe viitor se va gasi si leacul care le va vindeca definitiv.
Insa eu unul, nu v-as sfatui sa mai faceti un copil, caci acest lucru v-ar obliga sa lasati medicatia, si astfel sa suferiti o probabila recadere.
0
14-01-2011, ora 08:23
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Pertinent raspunsul domnului dr, as adauga ca a fost o depresie post-partum, care e perfect tratabila si vindecabila, probabil ca va ceda candva...Da, dg e tulburare depresiva e corect, mai ales ca, probabil, simptomele au continuat.N-ati luat si antidepresive?
0
14-01-2011, ora 11:25
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua!
pentru initiatoarea topicului:

Presupun ca ceva lipseste din descrierea dvs, nu se poate sa primesti Zyprexa pentru o tulburare care apare dupa lactatie, psihoza e mult prea vag.
In al doilea rand o femeie care a nascut un copil trebuie sa acorde afectiune copilului, ori zyprexa te face o leguma.
Boala psihica
0
14-01-2011, ora 11:37
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Am apasat Enter fara sa vreau si comentariul s-a postat automat. E din cauza facilitatilor astea noi.
Apoi boala psihica se transmite genetic doar PARTIAL. Ceea ce se mosteneste sunt obiceiurile nocive, mediul de viata in care se cultiva cu perseverenta diverse boli psihice.
De exemplu faptul ca odrasla dvs. nu ar primi indeajuns afectivitate ar putea fi un factor in uzura prematura a hipocampului.
Un aspect banal cum este ignorarea raportului omega 6 si 3, determina depopularea creierului de catre acizii grasi esentiali cu lant lung DHA.
Sau lipsa antioxidantilor care protejeaza aceste grasimi, iar este importanta.
Ori aspectul asta isi pune fundamental amprenta asupra formarii normale a creierului.

Mai pe scurt, abuzul de ulei de floarea soarelui ar putea fi un mic detaliu in debutul bolii psihice
(un exemplu banal). Deci nu boala este ereditara, ci ignoranta mostenita prin conformism social.
0
18-01-2011, ora 10:21
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
eu sunt doar curioasa daca boala psihica se transmite sau nu urmasilor?
0
18-01-2011, ora 10:39
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
am inteles de la dl doctor ca exista posibilitatea ca unele gene raspunzatoare de boala psihica sa se transmita si la copil dar asta este un rasuns incert, sa inteleg ca exista posibilitatea ca boala mea psihica sa se transmita la copil dar totodata sar putea ca sa nu se transmita.Am inteles bine?
Deci nu exista un raspuns concret la intrebarea daca boala psihica se transmite sau nu de la parinti la copil?
0
18-01-2011, ora 13:04
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ccm: Exista o posibilitate de maxim 50% ca boala sa se transmita; genele se transmit si ele tot in aceiasi proportie, insa daca un om are aceste gene, el e doar predispus la boala si nu inseamna ca o va face...factorii stresori puternici declanseaza intr-un final boala. Un raspuns concret cum e DA sau NU...din pacate nu exista.
0
18-01-2011, ora 21:14
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
@ccm, mai intai de toate trebuie clarificat la ce boala psihica va referiti, depresia gravidelor ? Sau daca este ceva gen schizo, iata si aici niste raspunsuri, exact in primele 2 mesaje.

http://forum.romedic.ro/prod/Schizofrenie!!!!_051261.html
http://forum.romedic.ro/prod/Tulburarea_afectiva_bipolara_-_ereditara_047055.html

Avand in vedere ca de un an incoace am tot citit si experimentat pe mine insumi pot confirma personal ce am citat.
0
18-01-2011, ora 21:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
deci daca ai o boala psihica (zice-se transmisa genetic), nu trebuie sa astepti resemnat cu degetul in nas nasterea copiilor, sau sa avortezi, ci sa te documentezi. Altfel poti afla ca expresia maladiva a genelor pt anumite boli (nu stiu sa formulez altfel, nu sunt medic), poate fi blocata prin intermediul anumitor nutrienti, prin alimentatie inteligenta.

Nutrigenomica a abordat in amanunt aspectele astea.
0
19-01-2011, ora 20:21
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
azi sunt oarecum multumita. am fost sa consult un medic si el mi-a recomandat ca sa nu mai fac copii pt ca atunci eu ar trebui sa intrerup medicamentatia si sar putea sa sufar o eventuala decadere. mi-a mai spus ca fiul meu este predispus ca sa faca boala dar asta nu inseamna ca o va si face... dar e foarte predispus iar un raspuns cert 100% daca va mosteni sau nu boala mea(tulburare psihotica) nu poate sa-mi dea.
deci ii clar ca nu voi mai face copii, ci voi avea grija de copilul. ma bucura faptul ca desi iau medicamentatie pot avea grija de familia mea de copil am un servici nu foarte stresant si in rest ce pot sa imi doresc decat sanatate.
multumesc tuturor pt mesaje, in special dr. T pentru ca exact ce mi-a scris dansul in mesajele de mai sus mi-a spus si medicul la care am fost.
multa sanatate!
0
19-01-2011, ora 23:42
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@cmm: Va doresc multa sanatate pe viitor si Dvs si familiei (in special copilului).
0
25-02-2011, ora 11:01
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
Aş dori să aflu un raspuns de la un medic specialist, întrebarea este următoare:"Tulburare psiotică este o boală cronică?". Vă mulţumesc mult.
0
25-02-2011, ora 13:16
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ccm: Diagnosticul e unul care se da in general la primul episod psihotic, daca mai apar si altele pe parcurs, atunci va fi cronica, si se schimba diagnosticul in schizofrenie spre exemplu.
0
25-02-2011, ora 23:06
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
Pt. Dr. T.
Eu acum 4 ani am făcut o psihoză de lactaţie la o lună după ce am născut, am fost tratată cu medicamentul Zyprexa, apoi după câteva luni în loc de psihoză de lactaţie m-au diagnosticat cu "tulburare psihotică". Acuma deşi iau tratament în continuare cu Zyprexa şi merg din două în două luni la un consult la psihiatrie dar şi pentru eliberarea reţetei, pot să spun că boala mea "tulburare psihotică" nu e o boală cronică? Dar dacă va fi necesar să iau medicamentaţie să zicem "o viaţă" dar fără să am alte trăiri anormale, depresii, dureri în piept etc., etc., atunci tot la diagnosticul asta voi rămâne de "tulburare psihotică" şi în concret să înţeleg că nu e o boală cronică?
Sper să nu fiu prea cicălitoare, vreau doar să mă lămuresc în concret că chiar dacă voi lua tratament toata viaţa dar fără să mai am trăiri anormale boala mea "tulburare psihotică "nu este una cronică?
Menţionez că mi s-a spus că va trebui să iau medicamentaţie totă viaţa, căci medicamentul mă ajută să am trăiri normale.
Vă mulţumesc.
0
25-02-2011, ora 23:14
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ccm: Da, pana nu apar alte elemente se pastreaza diagnosticul de tulburare psihotica. De la ultimul episod psihotic, cat timp a trecut de cand sunteti sub tratament? (e nevoie de mult timp de tratament la o a doua recadere). E posibil sa nu se fi cronicizat, sa speram ca nu; totusi discutati cu medicul despre posibilitatea renuntarii la tratament si apoi sa vedeti daca mai apar simptome.
Depinde si de medic daca considera sau nu sa incetati tratamentul. Intr-adevar, daca tulburarea e cronica, atunci va trebui luat tratament o viata intreaga, dar eu sunt de parere sa vorbiti cu medicul si sa mai incercati o data sa lasati tratemtnul treptat si apoi daca apar fenomene sa il reluati eventual pentru totdeauna.

Diagnosticul se refera la o psihoza, dar care nu poate fi incadrata in nici una din cele majore cum sunt schizofrenia, tulburarea schizo-afectiva etc.
0
26-02-2011, ora 21:04
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
De la ultimul episod psihotic a trecut 4 ani de medicamentaţie cu Zyprexa, 5 mg. seara. Am mai întrerupt tratamentul o dată gradual apoi definitiv dar simtomele au reapărut (supărări nemotivate, dureri în piept, depresii). Sincer nu mai am curajul ca să mai întrerup tratamentul în ciuda faptului că mă simt foarte bine. Mi s-a spus de către medicul psihiatru că va trebui să iau medicamentul totă viaţa, pentru a avea trăiri normale. Am mai cerut ca să mi se schimbe tratamentul cu Zyprexa în alceva pentru că m-am îngrăşat foarte tare de la Zyprexa şi mi s-a prescris Rispen şi Cipralex, am luat cam 2 săptămâni, dar nu m-am simţit prea bine şi am trecut din nou pe Zyprexa, asta s-a întâmplat acum o lună. Zyprexa mă face să mă simt o persoană normală.
În momentul de faţă boala mea "tulburare psihotică" nu e o boală cronică? Tulburarea psihotică nu se încadrează în categoria bolilor cronice?
Vă mulţumesc mult de tot.
0
26-02-2011, ora 21:32
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Imi permit sa va citez si de aici, ce a raspuns @La Reine
O discutie extrem de interesanta per ansamblu:


http://forum.romedic.ro/prod/Bacteriile_intestinale, __responsabile_de_tulbur%C4%83ri_mintale_052027.html
***********************************
Daca dumneata vrei sa crezi ca tratezi o schizofrenie cu neuroleptice a la long, n-ai decat...din prisma mea, acest lucru nu permite decat insasi cronicizarea bolii prin ambalarea ei intr-un staniol frumos: iata, nu mai are simptome! serios? si cu asta ai rezolvat problema? Nu mai are boala? Interesant...
******************
sau

************
Si ca sa iti dau un exemplu concret: deprimatii au un deficit de serotonina - fapt demonstrat de stiinta. Clar! De aceea tratamentele adresate lor sunt, printre altele, inhibitori ai recaptarii de serotonina... Asa si? Ce ai rezolvat cu asta?Crezi ca asta e cauza depresiei lui? Faptul ca a fost observata modificarea asta biochimia - deficitul acesta de serotonina sau/si dopamina nu e si cauza efectiva a bolii. Daca depresia individului a survenit, sa zicem, dintr-o dezamagire personala emotionala... singurul mod in care poti trata boala e trimitandu-l la psihoterapeut si facandu-l sa-si inteleaga si sa-si accepte cu seninatate problema reala care i-a cauzat depresia - cand ai reusit asta ISRS-urile devin inutile, biochimic creierul revine la valori normale.Deci NU cu ISRS. Asta e un tratament simptomatic si util doar intr-o mica masura.
*************

Mai cautati doamna... suferinta trebuie sa ne inalte (pana la urma), nu sa ne doboare folosind pseudosolutii.
0
26-02-2011, ora 22:07
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ccm: e posibil atunci sa fie o tulburare psihotica fara alte specificatii si DA...inseamna ca s-a cronicizat; eu credeam ca e mai recenta (gen 1-1.5 ani). Cum anume se manifesta acest episod, in afara de depresii si dureri in piept?...ati avut delir, halucinatii etc?...orice sa va rupa de realitate?
0
24-03-2011, ora 16:11
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
pt dr. T
Soţul îmi tot spune că este nociv cafeaua Ness la "nervi" mai ales la boala mea (tulburare psihică)
Aş dori să mă lămuriţi dacă două cafele pe zi fie ele naturale sau Ness sunt contraindicate boli de care sufăr?
Vă mulţumesc.
0
24-03-2011, ora 21:11
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ccm: Are dreptate sotul tau si exclude excitantele; ness-ul nu prea e bun din cauza ca agita si poate da anxietate (chiar si mie, caci eu sunt mare bautor de cafea, ness-ul dupa cateva cani pe zi [4-5] imi da agitatie si anxietate). Eu as recomanda ceaiul verde ca fiind mai bun decat cafeaua, insa doua cafele pe zi nu strica deloc.insa nu mai mult.
0
21-04-2011, ora 11:23
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
pt. dr. T
Mai întâi vreau să vă mulţumesc pentru operativitatea cu care mi-aţi răspuns
Aş avea şi eu o întrebare, există vre-un medicament similar cu medicamentul Zyprexa ( pt. că are ca efecte adverse luarea în greutate, cel puţin la mine aşa s-a întâmplat) şi care sunt acestea?
Oare ar fi deplasat ca să-i cer dr. psihatru la care mă tratez, ca să-mi recomande un alt medicament similar Ziprexei doar pentru simplul fapt că nu mă împac cu mine pt că am luat în greutate? Ca să mă fac înţeleasă prefer să fiu mai plinuţă şi normală decât slabă şi nesănătoasă, dar parcă nu-mi vine să las garda jos şi să cred că Zyprexa e singurul medicament pe lumea asta care mă face să fiu normală. Poate totuşi există şi alte medicamente în România care m-ar ajuta şi care nu m-ar îngrăşa. Mi-e frică totuşi ca dr psihatru să nu mă înţeleagă greşit, să nu se enerveze că eu îi voi cere un alt medicament, în ciuda faptului că Zyprexa face minuni în viaţa mea (excepţie câteva kg. în plus).
Vă mulţumesc anticipat
0
21-04-2011, ora 12:24
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@cmm: Mai exista destul de multe medicamente antipsihotice atipice, cum e Seroquel-ul si Solianul care nu dau o asa luare in reutate ca Zyprexa.
0
29-08-2011, ora 14:24
ricardo
Nu este medic/terapeut
ricardo
Sunt baiat am 20 de ani am diagnosticul tulburare psihotica acuta cu simptome schizofrenice si la externare schizofrenie paranoida.M-ar interesa cat dureaza tratamentul acestei boli?Va multumesc!
0
17-02-2012, ora 16:53
ochris
Nu este medic/terapeut
ochris
@Rica, ai perfecta dreptate, evident ca ar trebui sa "lucram" la cauza, nu la efect insa uneori este foarte dificil...
exista multe piedici una importanta fiind cea a lipsei banilor. Cum poti trata o depresie legata in mare parte tocmai de situatia materiala problematica. Cum poti manca "corect"? cum poti gandi pozitiv cand mai trece o luna in care tu nu ti-ai gasit un job si ai de platit rata pt. apartament...
As zice ca depresia e o boala de lux. Asa ca iei Zoloft ca-i gratis si ti-e ceva mai bine. Sad but true!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia postnatală la bărbaÈ›i
  • Sunt bărbaÈ›ii vegetarieni mai predispuÈ™i depresiei?
  • Depresia postnatală persistentă È™i impactul asupra dezvoltării copilului
  • Depresia postpartum - ce simte efectiv o mamă cu depresie după naÈ™tere
  • Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum
  • Socializarea cu mamele influenÈ›ează creierul copiilor mai mult decât biologia
  •