TULBURARI ANXIO-DEPRESIVE

16-01-2010
Irina V
Nu este medic/terapeut
Irina V
Buna ziua,
Sunt o pacienta in varsta de 26 de ani disgnosticata cu scleroza multipla recurent remisiva de 1 an. Recent, am avut o manifestare anxioasa, am raportat-o medicului curant neurolog si aceasta mi-a prescris lexotan de 1.5 mg sa administrez seara la culcare. Am administrat conform prescriptiei medicale 10 zile consecutive, dupa care am intrerupt brusc tratamentul pentru ca se apropia revelionul si am vrut sa cinstesc un pahar de sampanie. Am reluat medicatia pe 1 ianuarie in a doua parte a zilei, dupa ce am considerat ca alcoolul l-am eliminat. Am continuat administrarea lexotanului inca 2 zile dupa care, vazand ca ma simt bine, am intrerupt din nou brusc. Nu a doua zi dar a treia zi au inceput niste dureri de cap cu caracter de migrena, cefalee care genera catre membre tremuraturi ( nu puteam tine o hartie in mana si mersul era mai dificil de coordonat) si stari anxioase mai intense decat in momentul initierii tratamentului cu lexotan, apoi imi apareau in campul vizual tot felul de elemente nedefinite care nu aveau o forma anume dar erau inchise la culoare, stare de neliniste si agitatie, insomnie, ganduri negre, frica de moarte sau de a nu avea o afectiune psihica grava, inapetenta si chiar greata. M-am prezentat la urgenta, mi s-a administrat o perfuzie cu glucoza si un meprobamat si pentru cateva ore m-am linistit dar simptomele au revenit. Am fost la plafar, mi-am cumparat ceaiuri calmante si intr-un final am reusit sa scap de tremuraturi, dar somnul- ma trezesc noaptea de multe ori sau nu dorm deloc sau fie dorm si ma trezesc la 5 dimineata cu stari anxioase ( si simt prin membre sau prin corp o "tensiune" fiori, din zona cefei simt o "substanta"declanseaza aceste stari), palpitatii ale inimii sau stomacul "zbatandu-se". Am fost in cele din urma la un medic psihiatru care a constatat ca am de-a face cu tulburari anxio-depresive si mi-a prescris Stimuloton 50 mg (sertralina) si calmepam de 1.5mg. Am inceput de 3 zile tratamentul cu acest stimuloton si am inteles (din prospect) ca efectul terapeutic il voi simti dupa 7 zile. In cele din urma am reluat de o zi si calmepamul.Am administrat 1.5 mg la ora 9 seara si am reusit 3 ore sa dorm dar apoi m-am trezit si nu am mai reusit sa dorm.
Intrebari: am voie sa asociez acest tratament de la psihiatrie cu sumatriptan pentru migrene ( administrare la nevoie), analgezice si ceai de valeriana? Exista contraindicatii la acestea? Voi reusi sa echilibrez somnul si sa scap de starile anxioase?Este grava situatia prin care trec eu acum? La ce sa ma astept? Medicul psihiatru mi-a zis ca nu e grav. Cum pot depasi aceasta problema? Credeti ca ar fi bine sa cresc doza de calmepam pana la 3 mg pe zi?
Va rog din suflet, daca sunteti in cunostinta de cauza, sa ma ajutati, sa-mi dati sfaturi, eu sunt constienta ca aceste tulburari anxioase sunt consecinte la scleroza multipla de care sufar.
Va multumesc.
Irina.
2 comentarii
0
16-01-2010, ora 08:42
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ar trebui sa intelegi un lucru simplu si evident in evident in cazul tau si care este cunoscut: lexatanul prescris de medic este cauza tulburarilor de care ai inceput sa suferi. Si eu daca iau lexatan voi primi ce ai primit tu !
Tratatand efectele adverse ale primului medicament cu un alt medicament puternic inseamna sa sari din lac in put. MS nu are de a face cu problemele de care ai.
Ar trebui sa consulti un medic homeopat pt. a scapa atat de simptomele produse cat si de aceste medicamente si mod de tratament orbesc care numai bine nu o sa-ti faca.
0
16-01-2010, ora 11:20
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Irina, nu te speria. Nu este grava problema de care suferi. In timp, ai sa vezi ca vei ajunge sa te simti bine. Lasa ceva timp medicamentelor sa actioneze si nu intra in panica daca nu te simti bine vreo cateva zile.
Nu mari doza de calmepam din proprie initiativa, orice modificari in dozajul medicamentelor fa-le numai cu recomandarea medicului.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul