Tulburari anxioase cu atacuri de panica

07-11-2014
damire
Nu este medic/terapeut
damire
Buna ziua, in urma cu un an si ceva am avut o depresie insotita de atacuri de panica si anxietate -f puternice.Am urmat tratament dat de psihiatru dupa anumite scheme cu incercarea de a-l reduce de tot de vreo 2 ori.Acum sunt in stadiul in care ar trebui redus de tot iar, dar din momentul in care nu am mai luat incep sa apara iar acele stari de ameteala si rau.Am inceput sa iau tot felul de produse naturiste care ma ajuta pe moment dar nu de tot, acum iau sedatif pc si valeriana.Intrebarea este care ar fi un tratament homeopat sau naturist care sa ajute si sa nu mai iau medicamentele celelalte si daca mai ia cineva valeriana capsule ca am inteles ca ajuta(eu iau doar de o zi).Multumesc
9 comentarii
0
07-11-2014, ora 12:14
Psiho-healing, Bucuresti
Identitate neconfirmată
Psiho-healing, Bucuresti
Buna ziua,
Va recomand sa apelati si la un psihoterapeut. Acesta va va ajuta sa preluati controlul asupra gandurilor, va va invata tehnici de relaxare si respiratie pentru a permite corpului sa scape de tensiunea acumulata. Veti intelege care este predispozitia catre aceste stari, factori declansatori si ce ar fi necesar sa fie schimbat. Mult succes!
0
08-11-2014, ora 15:13
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
eu am reusit sa scap de depresie si atacuri de panica doar cu tratament medicamentos, din pacate capsulele de valeriana nu m-au ajutat;de cativa ani boala nu a mai recidivat;iti doresc multa sanatate.psihoterapeutul pe mine nu m-a ajutat.
0
10-11-2014, ora 16:10
damire
Nu este medic/terapeut
damire
Da, as fi interesata.Multumesc
0
11-11-2014, ora 15:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Clepsidra2, asa este, numai cu tratament medicamentos poti scapa de atacurile de panica, am avut si eu acum cativa ani, am urmat tratament cu velaxin 1 an, dupa care nu am mai avut absolut nici un atac de panica.
Din fericire este ceva ce se rezolva (cu tratament psihotrop desigur).

Damire, nu te baza pe tratament naturist sau homeopat, din experienta personala iti pot spune ca este frectie la picior de lemn, nici eu nu am crezut asta pana nu am incercat si mi-am agravat starea.
Incearca sa consulti si un alt dr, la mine a functionat cu tratamentul potrivit, posibil ca cel pe care il urmezi tu sa nu fie bun pentru tine.

Sanatate multa!
0
21-11-2014, ora 10:08
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

Va recomand sa va adresati unui psihoterapeut. Terapia cognitiv-comportamentala are o eficienta crescuta in tratarea acestora. In primul rand, cunoasterea problemei si a factorilor care determina atacurile de panica este primul pas in tratarea lor (ceea ce ne sperie este dat de faptul ca nu cunoastem ce se intampla cu noi). De asemenea, puteti invata tehnici prin care sa schimbati cauzele atacurilor de panica (anumite comportamente, ganduri). Tratamentele naturiste nu sunt o solutie buna pe termen lung. Desi pe termen scurt va pot ajuta, ele mentin problema pentru ca mintea dvs. invata ca nu dvs. aveti control asupra anxietatii, ci un factor extern. Atacurile de panica au la baza tocmai acest mod de gandire: simtim ca se intampla ceva cu noi si ne este teama ca nu putem controla. Cu ajutorul psihoterapiei se invata modalitati prin care dvs. sa controlati anxietatea. Odata cu cresterea sentimentului de control, se va diminua si simptomatologia.
Daca aveti intrebari sau va pot ajuta, scrieti-mi si va raspund cu mare drag.
Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
0
25-12-2014, ora 14:46
Munteanu anca
Nu este medic/terapeut
Munteanu anca
Buna ziua,
La tratamentul cu venlafaxina si xanax exista vreo restrictie alimentara ?
Stiu ca nu se consuma grapefruit si alcool in combinatie cu ele dar altceva mai este interzis ?
Tinand cont ca sunt sarbatorile banuiesc ca se poate consuma orice.
Se pot consuma oua si lactate?
Multumesc.
0
29-12-2014, ora 11:16
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna,
In afara de alcoolul care este interzis, cafeaua consumata cu moderatie, iar daca poti, elimin-o de tot, nu sunt alte contraindicatii.
Poti manca orice.
Sanatate!
0
30-12-2014, ora 21:46
Munteanu anca
Nu este medic/terapeut
Munteanu anca
Buna seara
Multumesc pentru informatii imi sunt de un real ajutor mai am insa o nelamurire :am de luat venlafaxina 75 mg primele 3 zile cate o pastila si in paralel 1/2 pastila xanax, peste 3 zile trebuie marita doza de venlafaxina la 2 pastile pe zi.La ce ar trebui sa, ma astept in privinta pastilei pe care si asa o consider tare.Cum reactioneaza organismul la 2 astfel de pastile ?
Plus ca trebuie sa iau concomitent cate 1/2 pastila xanax dimineata si pranz.Exista riscul sindromului serotoninergic prin asocierea venlafaxinei cu xanax?
Multumesc.
1
05-12-2015, ora 16:52
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua tuturor

In anumite situatii anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti. Durerile din zonele toracica si abdominala, precum si senzatia de caldura corporala pot fi efecte ale anxietatii. Starea de tensiune psihica sau de stres poate da anumite somatizarii, adica sa genereze senzatii de durere in diverse zone corporale.
In asemenea situatii, sfaturile, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate. Prin urmare, nu actioneaza asupra cauzelor ci, cel mult asupra efectelor.
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie.
Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: