Tulburari de comportament | Forumul Medical ROmedic

Tulburari de comportament

06-12-2010
aurora_oprescu200
Nu este medic/terapeut
aurora_oprescu200
Buna ziua, ma numesc Aurora Tanase si imi pun mari semne de intrebare cu privire la copilul sotului meu din prima casatorie. Copilul are 6 ani, se numeste Alex si locuieste cu mama lui, iar in weekend sta cu noi. Semnele mari de intrebare pe care mi le pun in legatura cu el, se refera la o recenta vizita a copilului insotit de mama lui la psihiatru, indrumata fiind de medicul de familie si de educatoarea de la gradinita, motivul fiind incapatanarea extrema, lipsa atentiei si concentrarii, faptul ca nu asculta de nimeni si face numai ce vrea, o dificultate in exprimare si tot ceea ce tine de procesul de invatare. Problemele pe care le are acest baiat de 6 ani sunt multe, dar tin numai de educatia primita(care lipseste cu desavarsire), copilul avand altfel un fond bun.
Medicul psihiatru care l-a consultat i-a prescris carbamazepina. Citind pe internet prospectul acestui medicament, am vazut ca se adreseaza epilepticilor, sau in profilaxia acceselor din sindromul de abstinenta alcoolica.
Cum este posibil ca dupa un consult sumar care a constat in punerea unor intrebari generale copilului (numele lui, etc), sa i se prescrie un astfel de medicament, despre care am citit ca are efecte adverse ingrijoratoare? Se prescrie acest medicament si in cazul sindromului ADHD de care il suspecteaza medicul lui de familie?
Ce putem face eu si sotul meu pentru Alex, pentru a fi siguri ca este tratat corect si nu este victima unei erori medicale?
Cu consideratie,
Aurora si Bogdan Tanase
4 comentarii
0
07-12-2010, ora 10:00
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
In primul rand trebuie sa se duca la neurolog.Daca vreti va recomand pe privat un neurolog.-
Carbamazepina intr-adevar este pt epilepsie si se face un tratament in jur de 5 ani depinde de la caz la caz.

Un epileptic are multe tulburari psihice.daca face crize, ele vor diparea cu ajutorul tratamentului.Aveti grija la doza prescrisa.

E f greu sa spun exact ce are pt ca nu l-am vazut eu pe baiat.
0
09-12-2010, ora 08:42
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua,
este laudabil si normal sa va preocupe soarta copilului dar acum conteaza ce parere are si mama despre acest lucru, daca se opune unui ajutor din partea dvs, este greu sa o convingeti ca ii doriti binele.
Trebuie vazut daca juridic aveti dreptul sa duceti copilul la un alt psihiatru, altfel nu puteti decat sa va straduiti sa o convingeti pe mama.
In privinta tratamentului cu medicamente numai medicul psihiatru poate construi o schema de tratament.Daca exista dubii cu privire la diagnosticare si medicatie trebuie incercat alt medic in care sa aveti incredere.In ADHD medicatia face doar jumatate din treaba, calalta jumatate este facuta de o psihoterapie.
Toate cele bune!
0
29-06-2011, ora 00:11
carla74
Nu este medic/terapeut
carla74
hmmmmm... un articol destul de critic la adresa mamei si parca ati lasat in umbra ceea ce va ingrijoreaza de fapt. Simptomele copilului ar putea, doar ar putea, corespunde anumitor tulburari de comportament care intr-adevar sunt deseori tratate cu carbamazepina(exista o multime de medicamente care sunt folosite si in alte scopuri decat cele pt care au fost fabricate... chiar daca nu se cunoaste mecanismul).
Faptul ca mama l-a dus la psihiatru este un pas important pt o ea. Este foarte dificil sa iei o asemenea decizie. V-o spun din experienta proprie. Am si eu un baietel de 7 ani cu aceleasi tulburari descrise de dumneavoastra si nu..nu este pe fond familial...
Unii copii au diabet, altii au tulburari de comportament...societatea accepta foarte greu asha ceva.. primul pas spre vindecare este recunoasterea..
Grijile pe care le manifestati trebuiesc indreptate catre sanatatea mintala a copilului si nu asupra mamei( a pune vina pe cineva -e f usor)

Copilului meu i s-a prescris carbamazepina de catre un renumit neurolog pediatru.
In acest moment este f important ca toata familia sa fie unita.
0
29-06-2011, ora 15:46
aurora_oprescu200
Nu este medic/terapeut
aurora_oprescu200
Buna ziua. Dvs ati inteles desigur dedesubtul povestii si nu esenta ei.Nu o invinovatesc pe mama ca a dus copilul la psihiatru, chiar e laudabil ca a avut acest curaj, ci invinovatesc probabil medicul pt lipsa de seriozitate cu care a tratat copilul. Tocmai pt ca trebuie o doza mare de curaj si de disperare din partea mamei pt a apela la un psihiatru pt copilul ei, consider admirabil faptul ca a facut acest demers dificil. Tinind cont de aceste dificultati de recunoastere din partea mamei ca o depaseste aceasta problema, cred ca nu a fost suficient din partea medicului care l-a consultat sa intrebe copilul numele, varsta, ce gradinita frecventeaza si in ce grupa e. Copilul nu e idiot, e doar desprins de realitate, nu receptioneaza decat arareori ce i se cere. Daca reusim sa ii atragem atentia, retine relativ usor.
Pe mama o invinovatesc doar pt faptul ca nu face nici un efort sa il invete ceva. Alex va implini in curand 7 ani si nu cunoaste toate literele din alfabet si abia a invatat sa numere pana la 10. Nu stie zilele saptamanii, ca sa nu mai vorbesc de lunile anului. Nu i-a citit NICIODATA o carte, dar ii cumpara tone de DVD-uri cu desene animate ca sa il tina preocupat in fata tv-ului. Nu pot sa nu ma simt revoltata cand evoc toate aceste lucruri, pt ca el e un copil bun si foarte saritor si ma doare sufletul ca o educatoare de gradinita care e la fel de vinovata pt lipsa lui de educatie ca si mama, a trimis-o pe aceasta cu copilul la psihiatru. Eu cred ca ea ar trebui investigata de un psihiatru. E greu cand pui o intrebare sa descri toate motivele pt care iti faci griji si sunt destule pe care nu le-am enumerat. Nu ma judecati gresit. Si eu fac mari eforturi sa nu judec pripit, insa ma mai ia valul cateodata :) Imi revin insa repede la sentmente mai bune. Mama lui Alex e altfel o mama buna, iar copilul o adora.
Multa sanatate va doresc si numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Dirijarea impulsivității la începutul adolescenÈ›ei ar putea preveni tulburările de comportament ulterioare
  • Tulburările de comportament la preÈ™colari au fost asociate cu un somn nesatisfăcător
  • Expunerea prenatală la nicotină creÈ™te riscul tulburărilor de comportament la nou-născut
  •