Tulburari de miscare

17-08-2015
Ale9
Nu este medic/terapeut
Ale9
Buna zua,
As vrea sa apelez la toti cei care ma pot ajuta cu o problema cu care ma confrunt cam de 2 ani. Mai exact, iubitul meu are niste miscari ciudate inainte sa adoarma, ca niste spasme. Da din picioare. Incepe mai incet apoi tot mai tare... Nu a fost mereu asa, suntem impreuna de 5 ani si abia de 2 au inceput miscarile astea. Cateodata sunt inexistente si adormim usor, e ok, alteori dureaza 10-5 minute spasmele astea si cu greu adorm. Faza e ca el adoarme foarte repede si nu e constient ca isi misca picioarele (cateodata si mainile, sau are intoarceri bruste de corp).
Tin sa mentionez ca vorbeste si in somn..cateodata foarte lucid, ca si cu poarta un dialog, alteori balmajeste sau rade.
Poate unora le-ar fi teama in toiul noptii sa se trezeasca asa dar eu sincer m-am obisnuit si incerc sa il mangai pe umar sau pe fata, nu vreau sa il trezesc pentru ca mi-e teama sa nu se trezeasca brusc pentru ca nu stu ce viseaza si daca viseaza ceva. Cateodata functioneaza, cateodata nu.
Cert e ca e un pic obositor pentru ca el adoarme repede, chiar cum pune capul pe perna, iar eu ma chinui si juma de ora si apoi nu am deloc un somn linistit pentru ca la randul meu am probleme de somn, cateodata insomni... deci e haos din punctul asta de vedere :)
Am discutat cu el si nu considera ca e necesara vizita la medic pentru ca din punctul lui de vedere nu are nimic. Asta pentru ca el nu isi aminteste si u simte niciodata niciunul din simptomele de mai sus, deci nu vede gravtatea situatiei...in scimb eu sunt cea care mereu trebuie sa ma culc in alta camera sau sa dorm pe bucati. Este un tanar normal, de 29 de ani fara probleme emotionale. Aaaa..si inca ceva, la un momentdat m-a lovit cu pumnul in stomac...dormeam si m-am trezit in durere ca nu mai puteam respira din cauza socului...s-a trezit cand am inceput sa plang si nu stia ce sa imi faca, a fost trist cateva zile pentru ce mi-a facut, mai ales ca NU ISI AMINTEA NIMIC.
Cum l-as putea ajuta pana recunoaste si el ca are nevoie de ajutor? Momentan nu ne afecteaza viata de cuplu chiar daca din cand in cand, unul dintre noi doarme in sufragerie...
Va multumesc!
2 comentarii
0
18-08-2015, ora 12:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un consult neurologic si niste analize de calciu cred ca ar fi necesare.
0
01-09-2015, ora 18:06
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai putea sa citesti aici cate pentru a vedea daca e sau nu asa ceva: http://www.romedic.ro/sindromul-picioarelor-nelinistite.
O vizita la medicul neurolog ar fi utila Gabriela

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul