tulburari de somn, anxietate

30-06-2017
ROCOBOY
Nu este medic/terapeut
ROCOBOY
Am facut depresie cu atac de panica anxietate si insomnie toate la pachet venite pe 11ian. 2016 in urma unor nopti nedormite si o operatie cu ceva complicatii dupa.Am luat cipralex, si inca mai iau dar o data la trei zile, anxiar, pe care l-am lasat prin oct.2016 ca eram zombi.Nu pot rade cu pofta, sa ma enervez, sa ma ingrijorez sa-mi fie frica, nu prea am pofta de mancare[adica nu-mi chiraie matele nici daca nu mananc o zi intreaga]stare de sete.Uneori cand simt toate astea sunt de scurta durata[ozi doua].Indiferent ce fac sa ma relaxez merge o data de doua ori dupa care nu mai simt nimic.Am facut insomnie in spita si nu am dormit decat 4 ore ca am lesinat de la nesomn[4 zile]Am luat sanval si am renuntat la el in ian. 2017 dar adormeam fara sa stiu si mai cu greu, cu trezire la fix2.30 noaptea dupa care la5 si ceva dimineata.ma culc la 10, 30.11 noaptea dar nu simt starea de somnolenta.Acum am inceput sa am unele mici atacuri de panica dar nu-i problema ca stiu sa le fac fata, dar parca nu mai exista vointa in mine.De doua saptamani iau pt. somn aproape o jumate de pastila de sanval ca nu adorm deloc si sunt foarte sesibil cu somnu, la tot ce se intampla in jurul meu, si ma scol imediat.Din cauza somnului, poate, sunt ametit toata ziua si am senzatia uneori ca si cand nu am dormit de 2 zile[buimaceala somnolenta etc.]Va rog pe aceasta cale sa-mi spuneti ce este de facut pt. mine ce pastile de somn care nu dau dependenta sa iau.Doctora a spus ca am creierul blocat pe alerta si nu-si mai revine.O sa raman cu tot chinul asta mereu o sa am un somn bun vreodata?Nu stiu cum sa ies din cosmarul asta va rog ajutati-ma.
4 comentarii
0
30-06-2017, ora 22:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, insomnia nu este o stare naturala a organismului. De aceea ea indica o tulburare. Este important sa se identifice cauza acestei insomnii, care, in cazul depresiei si anxietatii sunt gandurile. De aceea abordarea insomniei doar cu tratament medicamentos este insuficienta.
Este important sa tratati aceasta insomnie initial medicamentos, astfel incat organismul sa aiba timpul necesar pentru a se reface iar mintea sa se opreasca din functionarea defectuoasa. Dar medicamentele vor trata doar o parte in problema.
Este recomandat sa incepeti psihoterapia pentru a trata cauza starilor prin care treceri si, secundar, insomnia.
0
01-07-2017, ora 12:25
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Insomnia poate aparea din diverse cauze, ca de exemplu: stres, anxietate, depresie, probleme medicale, stil de viata inadecvat etc.
In situatia in care insomnia este si un simptom al unor probleme emotionale (anxietate, depresie, stres etc), sunt indicate sedinte de psihoterapie cognitiv-comportamentala cu un psiholog, mai ales daca problemele isi au originea intr-un stil de gandire bazat pe negativism, neincredere sau pesimism sau in credintele si convingerile disfunctionale ale persoanei despre ea insasi, despre ceilalti sau despre lume si viata in general.

Metode pentru tratarea insomniei pe care le veti invata in sedintele de psihoterapie Schimbarea elementelor, obisnuintelor care provoaca dificultati de somn - cu dezvoltarea unor obisnuinte mai sanatoase, ca de exemplu:
Adoptarea unui program de somn regulat;
Adoptarea unui program alimentar sanatos;
Invtarea si efectuarea unor exercitii de relaxare;
Pregatirea camerei in care dormiti, aerisirea acesteia;
Includerea activitatilor sportive in programul cotidian;
Inlocuirea gandirii irationale cu alternative de gandire mai adaptative etc.

O zi buna!
0
11-07-2017, ora 19:07
Gabriel.Manea
Nu este medic/terapeut
Gabriel.Manea
Salut,
In urma cu ceva timp am fost diacnosticat cu tulburari de panica si anxistate generalizata, dupa 3 controluri cardiologice, repetat de 2x seturi de analize la sange, si a.s.m.d. starile mele erau urmatoarele:simteam ca fac infarct tot timpul, ca am ceva la inima, ca inebunesc, ca nu am sa ma apuc sa ma bucur de viata, ca nu pot sa respir, imi luam tensiunea de 5-6x pe zi, etc. Mentioneze ca am 26 de ani, fumez si lucrez într-un mediu foarte stresant, si datorita stilului de viata ama ajuns aici, 5-6 cefele pe ai, odihna putina, mancare nesanatoasa, lipsa miscare, etc. Intr-un final am ajuns la psiholog cu care am stat de vb de vreo 3-4x ( nu e cum vedeti in filme, nu iti zice ca esti nebun sau ceva de genul) la sfatul lui am mers la psihiatru, am primit anxiar 2xzi 1/mg si serlift de 100 1/zi. Am foat sceptic initial, si am crezut ca gata nj ma mai fac bine ca ajung rau daca am ajuns aici s a terminat smecheria :)). Dupa o perioada staril3 s au mai ameliorat, dar tot nu eram eu cel vechi, si am stat intr-o seara si m am gandit la toate scenariile posibile, si incet incet am ajuns la concluzia ca doar eu detin controlul, si ki am impus zilnic asta, pana cand intr-o zi m am simtit bine, dupa o saptaman, dupa o luna, dupa juma de an, si asa am ajuns la concluzia ca totul este doar in mintea noastra. Nu disperati, totul se poate vindeca, scum nu mai iau nici anxiar nici serfilift, doar ca din cand in cand mai am mici stari de maxim 20 de secunde care trec repede, puneti mana faceti sport, socializati, ganditi-va la viitor, iesi, nu va inchideti in casa, si daca ramaneti singjri incasa si va e teama incercati sa va ganditi astfel: pana sa aveti aceste stari cum stateati??incercati sa trageti de voi sa va demonstrati singhri ca totul este in capul vostru. Sper ca mesajul meu sa va ajute, si daca aveti nevoie de mai multe sugestii nu ezitati sa imi scrieti, multa sanatate!
0
23-07-2017, ora 14:57
ROCOBOY
Nu este medic/terapeut
ROCOBOY
Multesc pt.sfat si incurajare
Înainte poate îmi era frică de anumite răspunderi, am fugit de ele mereu și am avut de pierdut.Uneori mă simțeam foarte tensionat si irascibil dar nu am realizat că erau de fapt nervii mei care mă anuntau ca daca mai bag in seama toate nimicurile mă ia naiba.Am avut problema aia cu ri nichii, nu m-am putut odhni suficient de bine plus stresul si a cedat psihicul.Înainte eram foarte activ si îmi plăcea să muncesc.Am învins singur atacurile de panica, muncesc la serviciu si chiar dacă nu mă simt bine merg mai departe.Problema e ca am insomnie si nu dorm noaptea bine și lucrul ăsta îl resimt a doua zi si asta de un an și ceva.Am mers si la o psiholoaga dar o interesau doar banii în rest era pe lângă subiectPt.atacurile de panica fă exerciții de respirație din diafragma si daca te ia cu frică nu te opune las-o să te cuprindă, încearcă să o savurezi, să-ți placa, si spune-ti: numai atâta poți, arată ce poți.Sună aiurea dar eu așa am reușit să înving stările alea nenorocite.Anxiaru te desensibilizeaza plus alte neplăceri.Evita energizante, cafea, tot ceea ce te enervează, conflicte cu colegi, prieteni etcFa-ti un program de somn constant si nu te culca seara tarziu, si indiferent de situație nu te lăsa afectat.Stări din alea o sa mai ai dar dacă le gestionezi bine trec foarte repede.IaMg+b6 e bun dar nu după ora16ca nu mai dormi seara, iar pt.calmare seara(ca atunci apar atacurile)ia extravalerianic sau emocalm sunt naturale
Încearcă ce ți-am scris mai sus și o să fii bine.Mulțumesc pt.răspuns si multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul