tulburari de somn, stres, agitatie, deprimare

22-03-2018
Andra deea
Nu este medic/terapeut
Andra deea
Buna ziua! sunt fata, am aproape 19 ani! Desi sunt o fire mai energica si vesela toti din jur imi zic ca sunt o fire comica si eman veselie., de aproximativ 2 ani am niste stari ciudate sa zic, intr-o zi sunt vesela si comunicativa iar uneori am cate o zi cand ma scol cu o stare ciudata de melancolie, nu prea am chef de vorbit cu toti si agitata.Chiar daca nu las sa se vada, si incerc sa fiu mai vesela si pozitiva nu pot alunga asa rpede starea aceea.De obicei vremea urata sau noaptea cateodata ma face sa am starile astea (nu imi place toamna si iarna din cauza asta :ma face melancolica uneoori).In ultimul timp am tulburari de somn ori unt obosita cand dorm prea mult seara.As vrea sa iau niste somnifere pt ca nu ma trezesc uneori in timpul noptii si nu pot dormi.Ar trebui sa merg la medic sa-mi prescrie somnifere sau la psiholog?inteleg ca sunt si antidepreive.
3 comentarii
0
22-03-2018, ora 14:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență să vă facă o evaluare și pe baza rezultatului obținut vă va spune dacă e nevoie și de medicație(vă trimite la psihiatru) sau faceți numai psihoterapie.
0
22-03-2018, ora 15:11
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua, starile de mai sus se rezolva cu psihoterapie! Medicatia are unele efecte adverse. Mult succes!
0
05-04-2018, ora 13:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru a trece peste simptomele descrise mai sus, medicatie poate fi uneori necesara. Azi exista antidepresive cu efecte secundare minime si fara risc de dependenta.

Nu e atat de important la cine mergi la inceput, cat gradul de profesionalism al persoanei respective. Un psihiatru profesionist o sa te indrume probabil spre psihoterapie, chiar daca iti va prescrie medicatie. Un psihoterapeut profesionist o sa te indrume spre medicul psihiatru daca simptomele descrise in timpul sesiunilor par a indica nevoia unei evaluari a medicului psihiatru.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul