Tumefere talpa de la condus autocamion

16-11-2016
bvlucretiu
Nu este medic/terapeut
bvlucretiu
Buna!
Din cauza pedalelor tari la ambreiaj si frana de la autocamion, in partea talpilor de la picioare imediat dupa degete, parte care vine in contact cu pedalele, din cauza presiunii la ambele talpi simt o amorteala, o tumefiere, iar din aceasta cauza ma simt foarte incomod aproape cu orice incaltaminte pe care o folosesc!
Ce tratament ar trebuie sa fac pentru aceasta problema si ce mijloc de preventie ar trebui sa aplic pentru a preveni reaparitia acestei probleme?
Va multumesc!
6 comentarii
1
16-11-2016, ora 22:08
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Este posibil ca aceasta problema sa aiba intr-adevar legatura cu utilizarea pedalelor, mai ales daca purtati incaltaminte cu talpa tare. Poate fi asemanata cu problema doamnelor care poarta in exces tocuri si prezinta o suferinta similara.
Cateva masuri sunt strict necesare:
- evitarea eforturilor similare (conducerea vehiculului pe distante lungi, purtarea de incaltaminte cu talpa tare, sederea in picioare, mers pe distante lungi);
- se recomanda incaltaminte ortopedica (talpi tip adidas);
- tratament anti-inflamator : Vimovo 2 tb / zi; Fastum Gel local o data sau de doua ori pe zi;
- repaos si asezarea picioarelor in pozitie procliva (sus)
Daca simptomele persista 2 saptamani dupa aplicarea acestor masuri, este justificat sa faceti un RMN de picior bilateral, dar diagnosticul va fi tot acelasi, cu mare probabilitate (eventual cu osteocondrita de cap metatarsian), iar masurile necesare de luat vor fi similare.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie - Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
18-11-2016, ora 22:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Pentru ca este vorba despre domeniul de care ma ocup in exclusivitate, imi permit sa adaug trei comentarii fata de raspunsul complex si perfect pertinent al distinsului coleg:
- este vorba, probabil, despre o metatarsalgie de tip mecanic (supra-incarcare a metatarsienelor centrale), in contextul unui pes cavus (picior scobit) constitutional (care limiteaza drastic posbilitatea eforturilor fizice);
- nu am inteles greutatea/inaltime, care reprezinta un factor determinant in aparitia metatarsalgiei de tip mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-11-2016, ora 11:27
bvlucretiu
Nu este medic/terapeut
bvlucretiu
Vă mulțumesc mult pentru recomandări, o să revin cu un comentariu cu detalii după aplicarea tratamentului recomandat de domnul doctor Enescu Dumitru Marius!
Încă o dată vă mulțumesc!
Toate bune!
0
21-11-2016, ora 09:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Sincer, eu am o parere oarecum diferita in acest caz punctual: daca veti apela la tratamentul antiinflamator veti eluda cauzele reale (supra-solicitare de tip mecanic).
Prin urmare, mai logic ar fi sa aveti in vedere cauza suferintei: sa reduceti solicitarea mecanica a ante-piciorului, mai ales ca este vorba despre un obiectiv pe termen lung, iar tratamentul antiinflamator nu poate fi administrat mai mult de 14 zile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-11-2016, ora 00:52
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Va rog sa aveti in vedere ca sfaturile pe care le furnizam nu pot fi luate drept indicatii medicale absolute. Pentru a avea mai multa incredere, este bine ca ele sa coincida cu parerea mai multor specialisti, dar determinanta ramane cea a celui care va consulta direct. Subscriu cu placere precizarilor facute de distinsul meu coleg Dr. Marius Uscatu si va rog sa tineti seama de ele, in interesul unei vindecari cat mai rapide.
Cu stima
Dr. M. Enescu
Constanta
0
30-11-2016, ora 19:19
bvlucretiu
Nu este medic/terapeut
bvlucretiu
Bună!
În intervenția domnului Dr. Enescu Dumitru Marius, mi-s-a recomandat încălțămintea ortopedică, sfat pe care am încercat să îl aplic, fiind de altfel și sfatul domnului Dr. Marius Uscatu și mi-am cumpărat o pereche de bocanci cu talpă ortopedică (cea într-una), puțin mai înaltă și foarte moale, pe care am început să le port imediat mai ales la condus, fapt care a început să dea semne de ameliorare, iar în ceea ce privește medicamentația am folosit doar unguentul (Antiflebitic, acum am înțeles din farmacie că în locul acestuia a apărut Alle Gel și/sau cremă), (Unguent pe care l-am folosit la durerile de spate inițial și-l aveam la îndemână), doar o dată pe zi seara, însă încălțămintea ortopedică se pare că are un efect major și nu știu dacă să mai încerc și tratamentul medicamentos sau să mai aștept să văd cum evoluează fără antiinflamator!?
Vă mulțumesc mult pentru sfaturi și pentru interesul acordat!
Toate bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  • Îngrijirea tălpilor
  •