tumoara hiliara hepatica cu invazie intraparenchimatoasa.

19-09-2009
cristinik89
Nu este medic/terapeut
cristinik89
Buna,
Tatal meu a fost internat la spitalul Floreasca, unde si-a facut CT, de unde doctorii au tras concluzia ca are metastaza cap pancreas si au spus ca nu mai au ce sa-i faca, trimitandu-ne la alt spital. In cele din urma am ajuns la spitalul Colentina la sectia Gastroenterologie, unde d-nul doctor ne-a recomandat sa faca un RMN. Am facut RMN la clinica Focus, din sectorul 1, si in aceeasi zi a facut si CT. Concluziile de la RMN sunt urmatoarele : Tumoara hilara hepatica cu invazie intraparenchimatoasa, cu dilatatie secundara in CBIH si CBP. Determinari secundare pulmonare si adenopatii tumoarale abdominale, iar la pancreas i-a iesit doar ca este cu dimensiuni normale, contururi netede si structura omogena.
Va rog din suflet daca stiti ceva sau aflati ceva in legtura cu acest tip de cancer sa imi raspundeti pe forum.
Va multumesc!
6 comentarii
0
19-09-2009, ora 11:14
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
păi ar trebui să consultaţi un oncolog, care să vă spună ce e de făcut- operaţie, chimio, radioterapie. cancerul de cap de pancreas este foarte agresiv, dar dacă acesta nu este aşa cum vi s a spus iniţial, atunci e posibil să se poată face ceva. doar un doctor poate ştii. teoretic tratamentul ar include scoaterea tumorii şi chimioterapie/ radioterapie pt îndepărtarea metastazelor
0
20-09-2009, ora 10:04
cristinik89
Nu este medic/terapeut
cristinik89
diagnosticul la externare a fost icter mecanic, tumoara cap pancreas(T4N1M1) cuinvazia hilului hepati. Metastaze hepatice segment vi si pulmonare. Iar la RMN si la CT la clinica Focus a fost Tumoara hilara hepatica cu invazie intraparenchimatoasa, cu dilatatie secundara in CBIH si CBP. Determinari secundare pulmonare si adenopatii tumoarale abdominale, iar la pancreas i-a iesit doar ca este cu dimensiuni normale, contururi netede si structura omogena.
Crezi ca exista vreo posibilitate ca cei de la Floreasca sa fi facut gresita CT si sa fi dat un diagnostic gresit? Sau cei de la Focus? Dar din cate am inteles cei de la Focus numai cu asa ceva se ocupa si ca au aparatura cea mai performanta.
0
03-11-2009, ora 09:56
randunica
Nu este medic/terapeut
randunica
tumoara cap de pancreas sete mai bine evidentiata cu tomografie cu substanta de contrast.
oricum este bine sa te adresezi unui oncolog cat mai repede.
Si sotul meu a fost diacnisticat cu tumoara cap de pancreas si metastaza la ficat.
A fost operat cand i-s-a facut o deviatie pentru eliminatea bilei.
Acum face tratament oncologic pe care-l suporta foarte greu.
oricum grabeste-te
0
03-11-2009, ora 21:15
cristinik89
Nu este medic/terapeut
cristinik89
Tatal meu a fost operat la Institutul Oncologic Fundeni si pe masa de opratii au descoperit ca de fapt tumoarea nu era la pancreas ci la colon. I-au extirpat tumoarea de la colon si a ramas cutumoare la ficat si niste noduli la plamanul stang. Trebuie sa inceapa chimioterapia saptamana viitoare, inca asteptam rezultatul de la biopsie. Doctorul ne-a spus ca dupa cateva de sedinte de chimioterapie o sa-l opereze din nou si o sa incerce sa-i scoata tumoarea si de la ficat si de la plamani.
0
26-11-2009, ora 15:14
stela1959
Nu este medic/terapeut
stela1959
cristinik89, imi pare rau ca trebuie sa-ti spun ca antescriitorii mei au dreptate.Mergi la un specialist oncolog.Urgent. Dar nu spera la prea multe. Nici ei nu aunt Dumnezeu. Iar noi trebuie sa ne impacam cu decizia celui de sus, chear daca persoana care este in aceasta situatie ne este foarte draga.Si sa iti dau un sfat, tu in primul rind sa te impaci cu ideea. Iarta-ma daca ti se pare ca sunt prea dura dar sa-ti spun ca sunt in aceeasi situatie, ca astept ZIUA, ca incerc sa-mi conving mama si copii ca asta imi ete destinul. Greu ca o mama la 75 ani sa se impace cu ideea ca fiica ei de 50 ani mai are doar citeva luni de trait. Si cred ca la fel le este si copiilor mei sa inteleaga de ce acum, de ce nu mai tirziu. Iti spun toate acestea pentru ca un bolnav in situatia noastra are mare nevoie de dragostea celor din jur, de liniste, de intelegere. Din tot ce am gasit scis despre aceasa boala, cu sau fara chimioterapie ( pe care eu am facut-o si o mai fac ) nimeni nu a supravietiut mai mult de un an. Iarta-mi sinceritatea dar mie nu mi-ar fi placut sa ma minta nimeni, sa imi dea sperante desarte. Dumnezeu sa te ajute pe tine si pe cei dragi.
0
28-11-2009, ora 12:59
Loritta
Nu este medic/terapeut
Loritta
Va recomand sa cititi cartea lui Charles Byrau - "Ficatul, salvatorul nostru este in pericol", este o colectie excelenta de tratamente naturale pentru afectiunile ficatului, incluziv cancer. In aceasta carte, autorul subliniaza master-oxidantul prezent indeosebi in ficat, pancreas si cornee. Acesta este glutationul. Optimizarea nivelului de glutation in interiorul celulelor este esentiala pentru vindecarea bolilor de ficat, incluziv cancer si tumori.

-*



Resemnarea nu aduce nimic bun, lupta cu boala da si pana nu puteti spune ca ati incercat totul, nu renuntati la lupta pentru viata dvs!

(*modificat de administrator)

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tumorile ficatului

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: