tumoare benigna sau maligna?

11-03-2009
krisztin
Nu este medic/terapeut
krisztin
acum 3 saptamani tatalui meu, dupa o bronsita, a fost trimis sa isi faca un film. Ia fost gasita o pata pe plamanul sting si i sa spus ca are o tumoare.Sa internat la chirurgie toracica unde in anestezie generala i sa luat 3 probe: 2 din tumoare si 1 din ganglion.Pe biletul de iesire din spital doctorul a scris NEOPLASM BRONHOPULMONAR LSS c(T4N2MO) C34.1.Rezultatele au fost negative adica nu sa gasit nici o celula canceroasa, nici in ganglion nici in tumoare.In rezultat reiese ca este o inflamatie.Doctorul a spus ca nu il poate opera ca rezultatele nu sint concludente.Nu stiu ce sa mai cred!!! va multumesc!!
16 comentarii
0
12-03-2009, ora 11:10
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna. Trebuie sa iti spun ceva. Daca medicul a scris pe biletul de iesire ca are neoplasm cum sa aiba rezultate negative, nu inteleg de ce rezultate e vorba. Neoplasmul e cancer de-aia poate nici nu il operereaza pana nu ii mai face si alte investigatii.
Imi pare rau dar gandeste-te numai la ce ai scris in paranteza -T4N2MO. Citeste pe internet de acest neoplasm si te vei convinge.
Va doresc multa sanatate si mult curaj.
0
13-03-2009, ora 09:14
krisztin
Nu este medic/terapeut
krisztin
Va multumesc pt sfaturi. Sa va explic mai detaliat.In urma cu 3 saptamani a fost internat la spitalul tbc.I sa facut bronhoscopie si i-a luat o proba din plaman. Rezutatul a fost ca are ori polipi ori inflamatie. Celule canceroase nu s-au gasit. A fost sfatuit sa se opereze. Ne-am dus la chirurgie toracica si domnul chirurg a zis ca rezultate nu sint concludente si ca trebuie sa ii faca toracotomie si sa ia alte probe. Ia luat 3 probe:una din ganglion si 2 din plaman. Rezultatul a fost ca ganglionul este cu depunere de antracoza de la tigari [a fost fumator mai demult] dar nici o celula canceroasa. La celelate probe din plamani nu sa confirmat ca este tumoare ci o inflamatie. Nici aici nu sa gasit nici o celula cancerosa. Ne-am dus cu rezultatele la chirurgie dar chirurgul a zis ca nu sint rezultatele concludente. Asa ca le-am repetat pe toate 4. Tot asa au iesit. Biletul de iesire pe care scrie NEOPLASM BRONHOPULMONAR LSS c(T4N2MO) C34.1 a fost scris pina nu a avut rezultatul de la laborator.Trebuie sa fie neaparat cancer? nu poate sa fie altceva? Deocamdata tatal meu e acasa, se simte bine, nu a slabit, are pofta de mincare. Va multumesc inca o data!!
0
23-02-2010, ora 11:51
Espoir
Nu este medic/terapeut
Espoir
Si mama mea se confrunta cu o situatie asemanatoare.La iesirea din spital i s-a pus diagnosticul neoplasm bronhopulmonar si adenopatie mediastinala, tumora maligna.Numai ca, la biopsie, a iesit urmatorul rezultat :cheag fibrino-hematic cu fragment de epiteliu bronsic fara atipii.M-am documentat, dar...dupa umila mea parere...nu e vorba de celule canceroase.Adica ma asteptam sa iasa cu totul altceva la biopsie.Mentionez ca nu a fumat niciodata, nu a stat intr-un mediu cu fumatori.A slabit putin, dar, zic eu, pe fond de stres.E terminata psihic ca are cancer.In spital (a stat 2 sapt pt investigatii) a slabit 2 kg pe care le-a pus la loc.Are pofta de mancare.Din cand in cand tuseste.Oboseste putin dar...are 60 de ani!!!!!!!!!.V-as fi recunoscatoare dc ne-ati ajuta cu ceva sugestii.E cancer sau nu?????
0
25-02-2010, ora 20:07
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
despre ce biopsie vorbiti?
prin bronhoscopie sau mediastinoscopie?
0
25-02-2010, ora 20:22
Espoir
Nu este medic/terapeut
Espoir
E vorba de biopsia obtinuta prin bronhoscopie.
0
25-02-2010, ora 21:13
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
bronhoscopia nu este o metoda perfecta
trebuie facute investigatii suplimentare, poate chiar o mica interventie chirurgicala - mediastinoscopie pentru a certifica cancerul pulmonar
daca si aceasta este negativa, in absenta metastazelor se poate pune problema unei interventii chirurgicale mai mari de extirpare a tumorii pulmonare - evident daca se poate face
mediastinoscopia a fost introdusa acum 10 ani in Romania de Dr Paleru de la Inst Marius nasta si el este cel mai experimentat in aceasta problema
0
25-02-2010, ora 21:46
Espoir
Nu este medic/terapeut
Espoir
Va multumesc mult pt informatii.Am o intrebare.cand se face mediastinoscopia se ia proba pt biopsie????Va intreb fiindca...mama mea a facut asa ceva, numai ca, singura biopsie pe care a luat-o si despre care stie este cea de la bronhoscopie.E posibil sa nu-i fi luat proba fiindca medicul a "vazut"ca ar fi vorba de cancer????Si chiar dc vedea ceva, nu trebuia sa ia proba ca sa fie sigur??????...In ultima perioada am incercat sa ma informez si sa inteleg.Daca ar avea tumoare pe un plaman care s-a extins si a ajuns si in mediastin, nu era normal sa iasa la analiza biopsiei luata de pe plaman??Radacina e acolo, nu??? Va multumesc mult.si sper sa nu fi vazut bine acel medic.sa se fi inselat.
0
12-06-2012, ora 21:18
penti
Nu este medic/terapeut
penti
Si pana la urma ce e? cum e pacientul? Am si eu o situatie asemanatoare si as vrea sa stiu mai multe detalii despre pacientu respectiv!
0
10-09-2012, ora 15:45
andreea19901
Nu este medic/terapeut
andreea19901
buna ziua..am si eu o problema..am 23 ani si am fost diagnosticata cu mucocel sinus maxilar drept in urma unei radiografii frontale...am fost la doamna doctor de familie si mia zis k acel chit se poate indeparta doar pe cale chirurgicala...are 18mm.am citit pe net ca este o tumoare benigna...intrebarea mea este..cat de grava este situatia daca imi revin complet in urma interventiei..si daca exista riscul k acea tumoare sa reapara.va multumesc din inima pt raspuns...
0
03-07-2013, ora 23:28
crymyan
Nu este medic/terapeut
crymyan
buna ziua ! am 34 ani si sufar de extotoza osoasa de 17 mm mai exact diagnosticat de medic tumora beningna la nivelul coastei a doua drepte. de 5 ani o am descoperita si in ultimi 2 ani a inceput sa recidiveze mai repede consultanduma an de an ! in prealabil dr mia spus ca trebuie oprerat ! sunt disperta ce sa fac ????? sunt femeie ! recomandatimi va rog din suflet un medic specialist din tara cel mai bun??! va multumesc
0
04-07-2013, ora 08:54
mama 50
Nu este medic/terapeut
mama 50
va recomand cu caldura pe dr.grozavu, chirurgie toracica, spitalul militar central.eu am avut o experienta foarte pozitiva cu dumnealui. succes.
0
04-07-2013, ora 21:50
crymyan
Nu este medic/terapeut
crymyan
aha k ! merci frumos! si cum pot da de dansul ?!rog mail ceva sau nr de tel de la vrun cabinet particular ! va multumesc.
0
05-07-2013, ora 07:14
mama 50
Nu este medic/terapeut
mama 50
eu am fost la spital pe sectia de chirurgie toracica, va sfatuiesc sa faceti la fel, spitalul are si telefon
0
17-10-2013, ora 11:54
edith_maya
Nu este medic/terapeut
edith_maya
Buna ziua,
In urma unei pneumonii, la indicatia medicului pneumolog, sotului meu i s-a facut un CT TORACIC cu substanta de contrast cu urmatorul radiodiagnostic:
-plamani cu distensie aerica normala, in contact cu peretele toracic sau cu diafragmul pe toata suprafata lor;
proces inlocuitor de spatiu de tip solid, necrozat central, iodofil, cu contur spiculuform, localizat subpleural la nivelul LMD, indreptul arcului costal 5( in linie axilara mijlocie), in contact cu scizura oblica si orizontala, cu efect retractil fara de pleura viscerala, avand dimensiuni de 31/30 mm;
-absenta nodulilor pulmonari;
-trahee si bronhii cu lumene libere;
-absenta maselor mediastinale;
-adenopatie hilara dreapta de 11mm;
-fara adenopatii tumorale decelabile la nivel axilar;
-leziune osteosclerotica la nivelul arcului costal 6dr., in linia axilara posterioara;
-glande suprarenale se aspect normal.

Concluzii: Proces inlocuitor de spatiu subpleurala LMD
Adenopatie hilara dr.
Leziune osteosclerotica coasta 6 dr.

Intrebare: Operatia din punctul dvs. de vedere este de urgenta majora?!
Datele prezentate mai sus indica o formatiune de tip benign sau malign?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
0
17-10-2013, ora 12:35
mama 50
Nu este medic/terapeut
mama 50
buna, eu te sfatuiesc sa mergi la o consultatie la spitalul militar, chirurgie toracica, dr. grozavu, este un bun profesionist si eu am avut o experienta pozitiva cu dinsul. sanatate
0
17-10-2013, ora 12:40
edith_maya
Nu este medic/terapeut
edith_maya
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul