Tumora maligna a jonctiunii recto-sigmoidiene.

08-02-2012
myhaiii
Nu este medic/terapeut
myhaiii
Salut tuturor. Va rog sa-mi explicati si mie ce inseamna acest diagnostic. Tatal meu a fost diagnosticat in urma unei colonoscopii cu tumora maligna a jonctiunii recto-sigmoidiene iar mai jos scrie: diagnostic formulare libera=tumora vegetanta obstruanta recto-sigmoidiana la 19-20 cm de OA. De asemenea mai scrie si formatiune tumorala obstructiva. Va rog sa-mi spuneti cat de grav este acest diagnostic si daca se poate vindeca. Va multumesc.
2 comentarii
0
08-02-2012, ora 23:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cancerul colorectal este o afecţiune gravă. Vindecări sunt, totuşi, posibile. Ar fi foarte indicat ca tatăl dv să meargă să consulte un chirurg în următoarele zile. Nu amânaţi mai mult de atât şi nu mergeţi la altfel de specialist decât un specialist chirurg. El va decide dacă operează mai întâi sau (aşa cum este mai probabil), recomandă întâi radioterapie, abia apoi intervenţie.
0
03-06-2014, ora 12:53
virag lenke
Nu este medic/terapeut
virag lenke
Sotul meu a fost diagnosticat cu formatiune tumorala la nivelul jonctiunii rectosigmoidene.Ingrosare parietala circumferentiala neomogena, iodofila cu grosime maxima 22mm, extinsa craniocoadal pe o lungime de 81mm, fara infiltrarea grasimii retroperitoniale de adiacenta, fara determinari secundare abdominale vizibile.
Imunochimie:CA 19-9/ 10.48, CEA /6.37 AFP/ 3.32
Ex.histopatologic:Materialul biopsial este alcatuit aproape exclusiv din exudat leucocton si tesut de granulatie(ulceratie acuta) la unsingur nivel(sub5% din biopsie apar fragmente de glande cu aspect atipic
Va rog sa i-mi spuneti ce sanse de vindecare sint dupa operatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici