Tumora maligna laringe, partea stanga

27-02-2012
BoGdAnRaX
Nu este medic/terapeut
BoGdAnRaX
Buna seara!
Tatal meu a fost operat in martie 2011 de cancer laringe partea stanga la Spitalul Coltea, Bucuresti. Dupa operatie, a facut sedintele de radioterapie sub indrumarea medicului specialist de la spital. Tin sa precizez ca nu i s-a inchis nici pana acum taietura de la gat(mai elimina sange din cand in cand). De vreo 2 3 luni, nu mai scapa de o durere acuta de cap, pe partea stanga, cu urechea stanga nu mai aude, gatul il are umflat, gura uscata(efectele radioterapiei), i-am luat substituenti pentru saliva, dar degeaba, nu il ajuta cu nimic, deoarece nu poate inghiti mai nimic, doar apa si pe aia foarte greu. Intrebarea mea este: Ce analgezic mai puternic imi recomandati?
P.S. Isi clateste gura cu Xilina, dar nu il calmeaza deloc durerea in gat.
Pentru durerea de cap, i-au fost prescrise o multime de medicamente, antibiotice, analgezice.. dar degeaba.
Nu stiu ce este de facut.. A fost internat 5 zile la Spitalul Balcescu Pitesti la Oncologie, unde i s-au facut in primele doua zile cate 2 doze citostatice, iar in urmatoarele doua, o singura doza. Dar azi l-au externat si nu stiu ce sa mai fac, sta si aproape ca plange de durere prin casa.
Astept raspunsuri de la persoane care pot sa ma ajute cu un sfat. Va multumesc!
6 comentarii
0
28-02-2012, ora 07:36
MaraTom
Nu este medic/terapeut
MaraTom
Si mama mea are boala asta crunta, dar nu o las sa planga de durere. Mi s erupe inima sa o vad ca plange. Si asa nu mai are mult de trait, de ca planga si acum. Cum o fac sa nu planga de durere? - am seringa cu morfina...
0
28-02-2012, ora 21:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai... nu are o medicatie de durere ?
0
04-03-2012, ora 21:47
BoGdAnRaX
Nu este medic/terapeut
BoGdAnRaX
Ba da, Tramadol si inca ceva, nu retin acum numele... Dar nu isi fac efectul, se simte slabit, ii amortesc mainile, picioarele si nu scapa de durerea asta de cap nenorocita. Chiar nu mai stiu ce sa fac... si are doar 47 ani.
0
04-03-2012, ora 22:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da. treaba este mai complicata, pentru ca durerea se poate datora pe de o parte recidivei/progresiei bolii, caz in care medicamentele de durere trebuiesc ajustate, atat ca doze cat si ca substante. se poate trece la opioide/derivati morfinici, si probabil ca asta este si necesitatea, in combinatie cu alte medicamente gen algocalmin, antiinflamatoare, etc. pentru opioide exista mai multe forme farmaceutice, dar oricat am vorbi noi aici despre asta, ele nu pot sa fie prescrise decat de medicul oncolog sau specialistul in paliatie, deci se impune un nou consult. altfel, durerile pot fi date si de o suprainfectie locala/regionala, care poate ca e necesar sa fie dovedita si apoi tratata cu antibiotic, lucru ce la fel, presupune un nou consult medical, eventual de ORL.
0
13-09-2012, ora 19:46
CristinaCl
Nu este medic/terapeut
CristinaCl
Buna ziua.Tatal meu are cancer laringo faringian de 10 ani.A facut radioterapie si chimioterapie dar acum 3 ani a inceput sa aiba hemoragii din cauza tumorilor.A fost operat pentru a suspenda venele care le alimenta.Are si traheostomie.Operatia nu s-a infectat iar deasupra canulei a aparut o gaura din cauza infectiei care se mareste.Se hraneste prin sonda gastrica.Ce se mai poate face?
0
14-09-2012, ora 21:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
consult oncologic. a facut recent asa ceva ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laringele
  •