Tumora maligna maxilar

14-02-2015
oana.maria1986
Nu este medic/terapeut
oana.maria1986
Buna ziua,

In urma unei rani aparute la maxilar tatal meu a fost operat, fiindu-i recoltate probe in vederea realizarii unor analize. Rezultatul analizei IHC este urmatorul:: Alfa-ACTINA MUSCHI NETED; proteina S100 - Negative in celule tumorale. CK 8/18; 34betaE 12; p53; CD10- Pozitiv difuz in celule neoplazice. CEA- Pozitiv focal in unele din celule neoplazice.

Concluzii: Aspectul HP si IHC sugereaza cel mai probabil un carcinom scuamos slab diferentiat invaziv in structurile adiacente ( fibre musculare striate, parenchim glandular salivar cu acini preponderent muscosi), invazie perineurala si vasculara- emboli carcinomatosi.

Medicul chirurg i-a propus operatie de transplant osos, respectiv inlaturarea osului bolnav si prelevarea de os din bazin sau femur in scopul aplicarii unei grefe. Problema este ca tatal meu are un membru amputat, dar si probleme cardiace, respectiv angina pectorala. Astfel, tatal meu a refuzat operatia intrucat exista riscul esecului transplantului, iar operatia este destul de riscanta si din cauza duratei - 6-8 ore.

As dori sa va intreb daca exista alte modalitati de tratare ale acestei tumori maligne si daca exista sanse de vindecare.

Va multumesc mult
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul