Tuse ca simptom in cazul astmului bronsic

24-02-2018
Doriq
Nu este medic/terapeut
Doriq
Buna, as avea nevoie de ajutorul celor care au trecut prin asta. Acum 3 zile mi s-a pus dat tratament ptr astm bronsic in urma unui consult, nu am facut spirometria deoarece tuseam ingrozitor acesta fiind si motivul ptr care am programat consultul, dar in urma anamnezei, a consultatiei cu stetoscopul, a vizualizari radiografiei pulmonare care era normala am primit un tratament ptr astm bronsic in asteptarea analizelor inflamatorii si alergene.
Ceea ce ma intereseaza este daca printre cei cu astm sunt si persoane care aveau ca simptom tusea, deoarece eu tusesc chiar si 40 min asta mi s-a intamplat dupa 1 zi si jumatate de tratament, este un simptom normal?
In general ceea ce am citit nu indica tusea ca unul din factorii importanti, mai ales dupa inceperea tratamentului de aceea intreb.

Va multumesc.
1 comentarii
0
17-05-2019, ora 09:32
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Tusea poate apărea în astm, dar nu este simptomul principal. Mai importante sunt dificultatea respiratorie (dispneea), wheezing-ul (zgomot șuierător care se percepe în timpul respirației), raluri sibilante la auscultația pulmonară, eozinofilie, IgE crescută. Și pentru confirmarea diagnosticului este necesară spirometria. E posibil să aveți mai degrabă o alergie care să determine această tuse. Mergeți și la alergolog pentru o testare prick cutanată la mai mulți alergeni și faceți și o spirometrie atunci când se ameliorează tusea. Pentru tuse încercați Ultracod, un antitusiv pe bază de codeină, sau ca alternativă Koflet sirop în asociere cu Septilin comprimate. Dacă mai există întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Un metabolit cu rol în funcționarea sistemului imunitar, găsit în cantități reduse la pacienții cu forme severe de astm bronșic
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •