tuse incarcata la copil si amigdalita pultacee?

19-06-2014
denisl
Nu este medic/terapeut
denisl
Buna ziua, fetita mea de 6ani si 10luni in urma unei tuse productive prelungite a fost diagnosticata de medicul pediatru cu o forma usoara de pneumonie si cu tratament initial aerosoli, apoi inhalatii cu Ipravet si Alvesco timp de 2 saptamani. Luni 16 iunie la control fetita tot cu tuse productiva f. urata, dar cu plamanii 'curati' conf. spuselor dnei. doctor, prezenta in gat puncte albe pe amigdala stanga, drept pentru care s-a inceput tratament cu augmentin la 12ore/5 zile. Precizez ca in toata perioada in care copilul meu a fost tratat si inainte - NU a facut febra. Singurele simptome fiind initial mucozitati si apoi aceasta tuse, prezenta si acum, nu frecventa, dar foarte ïncarcata. Deasemeni de luni copilul meu face gargara cu sare 2/zi.
Va rog sa-mi spuneti daca este indicat, date fiind conditiile de fata, sa plec cu copilul la mare de luni 23 iunie (avem bilet in sudul Bulgariei). Este periculos/benefic? Pot sa o ajut suplimentar ? Va multumesc.
2 comentarii
0
19-06-2014, ora 10:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebeui sa treceti urgent la un medic ORL
cu tratamentuk de la med ORL pentru 10 zile puteti pleca in concediu
2 daca aveti un aparat de aerosoli.. trebuie luat si el in concediu
3 cititi foarte atent pe google
PRODUSE ALIMENTARE PRODUCATOARE DE MUCUS
si excludeti acele alimente din alimentatia copilului
0
23-06-2014, ora 11:34
Dr. Adina Zamfir
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Zamfir
Tusea prelungita poate fi datorata unei sinuzite posterioare cornice, poate fi datorata unei rinoadenoidite cronice (polipii care secreta intr-una mucozitati care se scurg pe peretele posterior al faringelui si care pot fi aspirate declansand reflexul de tuse) sau poate fi data de niste virusuri.In acest caz sunt necesare investigatii amanuntite efectuate de un medic ORL-ist.Se impune o colaborare cu pediatrul si cu alergologul intrucat poate fi vorba de un astm bronsic sau o bronsita astmatiforma.O cura de aerosoli marini poate sa-i aduca un beneficiu de moment.
In ceea ce priveste "punctele albe" de pe amigdale, acestea, daca nu sunt insotite de febra, dureri in gat, dificultati la inghitire, sunt doar niste acumulari de celule moarte, resturi alimentare in criptele amigdaliene (in amigdale exista cateva depresiuni (gauri) denumite cripte in care se acumuleaza depozite de cazeum).Acestea nu necesita tratament antibiotic ci doar clatire cu apa de gura (si nu apa cu sare) si, eventual o igiena orala mai riguroasa.Se pot curatate periodic de catre un medic ORL-ist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •