tuse persistenta la copil de 4 ani

28-10-2016
Cambra
Nu este medic/terapeut
Cambra
Buna ziua,

fetita mea de 4 ani si 6 luni a inceput sa tuseasca acum vreo luna, initial i-am dat un sirop de tuse din plante (Grintuss) parea ca a trecut dar a revenit. Am ajuns la medicul de familie, care i-a dat si ea un sirop de tuse din plante (Prospan), Aerius, in caz ca e pe fond alergic, si niste pastilute din plante pentru raceala.
Tusea parea tot asa ca a trecut, dar inainte sa treaca de tot a revenit, acum tusea mai mult si mai des, am mers la ORL. Ni s-a prescris un sirop de tuse care nu era din plante (Mucosin) si ceva pentru nasul infundat. Si sa continuam cu Aerius. Am continuat cu asta, si desi ni s-a spus ca la inceput o sa tuseasca foarte tare de la Mucosin, din contra tusea mai rar si mai putin, apoi, dupa 4-5 zile, a inceput sa tuseasca mai des.
In tot acest timp a si baut ceaiuri de cimbrisor, ceapa, si altele

Am revenit la control la ORL, fetita tuseste acum si noaptea si i s-a prescris un sirop care sa o ajute sa expectoreze ziua (se da dimineata si la pranz) si unul care sa ii opreasca tusea noaptea (se da seara). M-am intrebat desigur daca cele doua nu interfereaza si ce sanse de reusita avem, si dna. doctor care era intr-o dispozitie cam isterica a spus ca dc nu avem incredere in ea sa ne ducem in alta parte.

Sincera sa fiu nu mai am nici pic de energie sa merg in alta parte, ar fi al treilea medic care o vede si al patrulea control medical, si nici perspectiva ca urmeaza sa se schimbe tratamentul nu ma incanta, de vreme ce suntem la al patrulea respectiv al cincilea sirop de tuse.

Alte simptome nu are. A fost si infundata undeva in decursul acestei luni, dar nu mai este.
Nu a facut febra, are o stare generala buna, mananca, se joaca, doarme relativ bine in afara unor momente in care tuseste in somn. Daca poate fi considerat un simptom, ar fi faptul ca transpira cand doarme la pranz, desi sincera sa fiu nu imi dau seama daca e de data recenta (sunt acum mai atenta la orice pentru ca sunt cam ingrijorata). Noaptea nu transpira asa, dar la pranz se trezeste transpirata.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Ce ar putea sa cauzeze aceasta tuse?
ar trebui sa merg la alt doctor?

Mentionez ca si eu am tusit in ultimele 3 saptamani, dar altfel decat ea (tuse seaca de la inceput, ea a tusit si inca tuseste si sec si productiv). Nici eu nu am avut alte simptome.
Mie mi s-a prescris codeina si pentru ca nu dormeam noptile din cauza tusei constante (care ziua aparea mai rar) am luat, si acum ma simt ceva mai bine.

Multumesc din suflet!
2 comentarii
0
31-10-2016, ora 12:08
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Avand in vedere ca tusea fetitei persista de aproximativ o luna, cu mici perioade de acalmie, in ciuda tratamentelor, precum si faptul ca are accese de tuse si noaptea, trebuie sa investigati si un posibil reflux gastro-esofagian, facand o ecografie abdominala si un nou consult ORL, ca investigatii neinvazive, pe care le puteti face in ambulatoriu.
0
02-11-2016, ora 21:07
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru tuse renuntati la fluidificante, utilizand Paxeladina sau Robitusin junior, asociate cu Sinupret. Daca peste noapte tusea este deranjanta, o doza de Romergan sirop este benefica. Nu ezitati sa vaccinati cu Prevenar 13. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Cum calmați tusea la copii?
  •