tuse productiva la bebelusi

02-05-2017
bibilok
Nu este medic/terapeut
bibilok
Buna! Am un baietel de trei luni si are o tuse productiva groaznica. Ii dau la recomandarea medicului pediatru Ketof si Stodal.Ce as putea sa mai fac ca tusea sa ii treaca mai repede?
2 comentarii
0
02-05-2017, ora 17:43
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Evolutia procesului inflamator al cailor respiratorii isi are trendul sau ascendent si apoi descendent, spre normalizare, specific capacitatii individului de aparare, dar ati putea sa-i veniti in ajutor baietelului asigurandu-va ca se mentine permeabilitatea cailor nazale si prin umidificarea aerului din camera in care doarme. Trebuie sa aveti rabdare caci starea sugarului se va imbunatatii.
0
02-05-2017, ora 22:58
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Nu ati mentionat alte simptome in afara de tuse (ex: nas infundat, secretii nazale, febra, respiratie dificila). Starea generala a sugarului este buna? Mananca, doarme corespunzator?
Daca are secretii nazale (muci) si nas infundat, e posibil ca acestea sa ii cauzeze tusea. Chiar daca nu ii curge nasul neaparat, el poate avea secretii nazale care se scurg pe peretele posterior al faringelui, il deranjeaza, se ineaca si astfel apare tusea. In cazul acesta, pe langa ceea v-a sugerat doamna doctor Vitan, as recomanda sa-i puneti ser fiziologic sau apa de mare in nas si apoi sa aspirati nasucul cu batista bebelusului (un dispozitiv care se ataseaza la aspirator) de 3-4 ori pe zi.
Personal, nu sunt de acord cu Stodalul.
Avand in vedere varsta mica a copilului, recomand, de asemenea, evaluarea lui de catre pediatru o data la 2-3 zule sau in functie de evolutia acestuia.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul