Tuse ragusita la copil

03-06-2014
Iaila
Nu este medic/terapeut
Iaila
Buna ziua,
Am o fetita de 1 an si 3 luni si tuseste de 2 saptamani. Am fost la medicul pediatru si mi- a spus ca nu are nimic, a controlat-o la plamani si in gat, a zis ca e din cauza ca ii ies dintii. Am mers si a doua zi la medicul pediatru pentru ca tusea foarte des si tare, cam la 3 minute.a controlat o iarasi si acelasi rezultat. Daca am insitat a zis ca poate a inghitit ceva si sa mergem sa ii facem raze x. Nu am fost inca pentru ca am zis ca poate ii trece. A facut 2 zile febra 38 si a inceput sa tuseasca ragusit si sa aiba vocea ragusita. Nu are nici pofta de mancare. De o saptamana tuseste ragusit si respiratia se aude ca si cum ar toarce o psisica. Nasul ii curge foarte putin. Va rog frumos sa ma ajutati cu parere. Ce poate sa aiba? O sa ii treaca daca nu ii dau nici un medicament?
Va multumesc frumos pentru un raspuns.
1 comentarii
0
03-06-2014, ora 20:43
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Fetita are probabil laringita. Sunetul pe care il descrieti ("tors de pisica") este prezent in timpul inspirului sau al expirului?
Este nevoie sa se intervina cu medicatie antiinflamatoare/antipiretica, hidratare adecvata +/- administrare inhalatorie (aerosoli)a medicatiei, consult ORL. Daca se suspecteaza aspirarea unui corp strain este necesara evaluarea urgenta de specialitate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •