tuse seaca si ceva in gat

648 comentarii 1 2 ..... 202122 Înainte ›
0
06-07-2017, ora 16:08
Cri - Cri
Nu este medic/terapeut
Cri - Cri
Bună ziua! Am și eu o întrebare...am o tuse seaca rara, flegma în gat de vreo 3 sapt...și simt ca ma doare plămânul stg...am făcut radiografie și doctorița de fam spune k din cauza flegmei ramase simt ink durere la plaman...am luat flamexin ceva antibiotic acum iau acc și ibuprofen...are vreo legătură flegma cu durerea? Va multumesc
0
07-07-2017, ora 14:19
Cri - Cri
Nu este medic/terapeut
Cri - Cri
Bună ziua! Am și eu o întrebare...am o tuse seaca rara, flegma în gat de vreo 3 sapt...și simt ca ma doare plămânul stg...am făcut radiografie și doctorița de fam spune k din cauza flegmei ramase simt ink durere la plaman...am luat flamexin ceva antibiotic acum iau acc și ibuprofen...are vreo legătură flegma cu durerea? Va mulțumesc
0
04-11-2017, ora 02:33
Adrian.t
Nu este medic/terapeut
Adrian.t
Buna seara Am o tuse persistenta de mai bine de.un an Are perioade, vine si trece Mentionez ca nu sunt in tara Am fost la medic, am facut o raza la palmani si sunt bine Am.luat medicamente pentru reflux gastric dar nu ma ajuta Apoi au presupus ca am.astm Mi s a data un inhalator dar de asemenea.nu ajuta Nu stiu ce sa mai fac Tusea este seaca. si de asemenea am o durere la nivelul plamanilorn cand tusesc De multe ori simt o senzatie de not in gat si aer insuficient Asi fi recunoscator daca mi ati da o sugestie Multumesc
0
04-11-2017, ora 07:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tusea seaca.. este de la mucoase Uscate
aici vorbimde proasta hidrtare si posibil refux gastro-esofagian.. tratat incorect
poate si regimul alimentar nu este corect..mai cu seama seara
Varsta, inaltimea, KG ?
la ce alimete sa renuntat
ce se conauma la cina si dupa cina?
0
04-11-2017, ora 19:54
Adrian.t
Nu este medic/terapeut
Adrian.t
Nu am urmat nici un regim ptr ca nu mi s a prescris unul Pur si simplu mi a prescris niste medicamente pentru reflex gastric sa vada cum reactionez Nu am simtit diferenta De multe ori cand merg la medic fie ptr mine sau copii medicul se uita pe google dupa simptome In Romania nu sunt dotari dar doctorii inca sunt doctori. Va multumesc ptr raspunsul anterior si poate ma puteti sfatui ce sa fac
0
04-11-2017, ora 19:56
Adrian.t
Nu este medic/terapeut
Adrian.t
Varsta 41 ekg ul.a fost facut si mi s a siz ca e bine 1.70 m inaltime 76 kg
0
04-11-2017, ora 20:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
exclulde absolut toata mancarea acra, cu otet, lamai, sosuri, citricele, acidulatele...s.a
dimineata NU se bea cafea pe stomacul gol
seara ultima masa de fructe sau dulce la 17..00
dupa o cina usoara fara acrituri, usturoi..s.a si dupa cina nu se mai consuma nimic
0
05-11-2017, ora 05:01
Adrian.t
Nu este medic/terapeut
Adrian.t
Multumesc ptr raspunsul promt
0
16-11-2017, ora 23:39
Minu89
Nu este medic/terapeut
Minu89
Buna seara, am si eu o intrebare legata de tuse, de aproximativ 2 luni simt ca am in gât ceva ce imi blocheaza alimetele sau lichidele consumate si chiar uneori respirația, Iar uneori imediat dupa ce termin de mâncat simt ca imi vine sa tusesc si in acelasi timp imi vine in gura o flegma foarte groasa si lipicioasa iar uneori nu pot elimina flegma si imi provoaca stare de voma.Flegma are o structura groasa si o culoare maronie.Mentionez ca am facut un control amanuntit la Pneumologie si analize la flegma dar nu mia recomandat decat un praf portocaliu ce se dizolva in apa si mi-a sfecificat sal iau odata pe zi la ora 12 si sa nu dorm dupa cel administrez este un medicament Belgian numit Acetylcysteine am facut tratamentul 10 zile dar situatia nu sa schimbat cu nimic.Iar tot Pneumologul mi-a gasit pe radiografie o mica infectie la plamanul drept si in paralel cu praful pentru flegma am luat tot timp de 10 zile Augmentin 1000 de 3 ori pe zi dimineața la amiaz și seara. Mai mentionez faptul ca fumez in jur de 25 de tigari zilnic dar fac si foarte mult efort find sportiv de performanta.Mai mentionez faptul ca in urma cu 2 luni am avut niste probleme in viata personala si ajunsesem sa fumez si 60 de tigari zilnic.Acum sunt in asteptare prentru a face schener la sinusuri si torace si undeva saptamana vitoare voi avea rezultatele dar v-as ruga cu insistenta daca mati putea ajuta cu acea flegma din gat si implicit tusea.Va Multumesc Anticipat!
1
17-11-2017, ora 00:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este necesar un consult amanuntit la Gastrologie
de acolo urca problema
NU mai lua antiibiotice aiure.. ca strici si mai tare stomacul
0
17-11-2017, ora 00:31
Minu89
Nu este medic/terapeut
Minu89
Multumesc mult Domnule Doctor. Am oprit tratamentul cu Augmentin caci pe toata durata lui am avut dureri ingrozitoare de stomac si am mers in repetate randuri la medicul ce mi-a prescris antibioticul sai spun ca nul pot suporta si mereu mi-a spus acelasi lucru ca asta trebuie sa iau si ca numi poate da altceva.Iar facand o paranteza, Intr-o seara am mers la urgenta la fel cu niste dureri ingrozitoare la stomac si din vorba in vorba cu medicul care ma consulta am ajuns sa ne contrazicem Eu spuneam ca Augmentin este antibiotic iar El spunea ca Augmentinul nu este antibiotic, am facut paranteza aceasta ca sa va puteti da seama de nivelul lor de pregătire. Sunt profund dezamagit de medici Belgieni.Si numi puteti prescrie ceva pentru aceasta flegma? MULTUMESC
0
10-01-2018, ora 13:27
simona.popa
Nu este medic/terapeut
simona.popa
Buna ziua! In noiembrie anul trecut m-am ales cu o raceala pe care am tratat-o la momentul
0
10-01-2018, ora 17:28
simona.popa
Nu este medic/terapeut
simona.popa
Buna ziua! In noiembrie anul trecut m-am ales cu o raceala usoara pe care am tratat-o cu nurofen raceala si gripa, vitamina C efervescent si strepsils spray. Pe moment mi-a trecut insa a revenit in decembrie sub o forma mult mai severa, cu febra, durere de gat, tuse seaca. Am mers la medicul de familie care mi-a dat reteta cu zinat, tusin forte, aerius. Am urmat tratamentul timp de 7 zile. In zilele 6, 7 de tratament deja ma simteam foarte bine, iar tusea disparuse complet. La 2 zile dupa terminarea tratamentului a reaparut tusea, pe care o am si acum. Am luat Antitusin de la Alevia - (mentionez ca in trecut cand am mai avut o astfel de tuse seaca mi-a fost de folos. Tot in trecut cand am avut o tuse seaca ce a persistat cateva luni mi.am facut teste la alergologie, radiografie la plamani. Toate analizele au iesit bine atunci; tusea persista; la momentul acela mi-a trecut cu Antitusin), insa de data aceasta nu a mai dat randament.
Pe 2 ianuarie am ajuns la urgente cu o durere sub sanul stang, pe care mi.au numit-o nevroza intercostala, cauzata se pare de tuse. Durerea nu ma mai lasa sa respir adanc ci doar superficial si nici sa ma mai misc. La urgente am refuzat realizarea unei radiografii intrucat menstruatia intarziase si luam in calcul o posibila sarcina. Pentru ca testul de sarcina a fost negativ, am facut in urmatoarele zile aerosoli cu ser fiziologic si flixotide, insa fara rezultat.
Sunt intervale de timp scurte in care nu tusesc deloc, insa cand ma apuca nu ma mai pot opri. Mentionez ca nu sunt fumatoare, nu lucrez intr.un mediu toxic. Ce recomandari imi faceti? Ce as mai putea incerca?
0
18-04-2018, ora 15:47
Ionela1305
Nu este medic/terapeut
Ionela1305
Buna ziua,
Dl Dr, as dori opinia dvs in ceea ce priveste situatia mea. Acum 2 ani am avut pentru prima data 2 episoade (la cateva luni distanta) de tuse ingrozitoare. Se manifesta astfel: pornea din senin in urma unui nod care mi se punea in gat. Tusea pornea si ramaneam instant fara aer, ma inroseam foarte tare si puteam respira abia dupa cateva secunde. De atunci am ramas cu o sensibilitate astfel incat ma mai inec in somn, noaptea, dar nu tot timpul. Am fost la medic, la penumolog am facut spirometrie si a iesit ok iar la ORL nu s-a vazut nimic ingrijorator. Acum cateva zile am inceput iar sa am mici episoade de tuse spontana, nu foarte lungi si nu foarte dese intr-adevar insa am ramas si cu teama aceasta ca ma pot ineca din senin in orice moment cand simt furnicaturi in gat. Mi s-a dat trimitere la Gastroenterologie in vederea efectuarii unei endoscopii insa mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu stomacul nu am arsuri, nimic. Nu beau acidulat, nu fac excese alimentare, Ca si tratamente, beau ceaiuri aproape in fiecare seara, iau cate o lingurita cu miere si sirop Coughened din plante indiene (fara zahar). Care credeti ca ar fi cauza ? Chiar trebuie sa merg la gastro? As putea suferi de reflux chiar daca nu am arsuri sau alte probleme cu stomacul? Multumesc anticipat.
0
18-04-2018, ora 17:04
Ionela1305
Nu este medic/terapeut
Ionela1305
Totodata, am uitat sa mentionez ca imi fac si beau si limonada cu miere si ghimbir. Am inteles ca e bun ghimbirul pt tusea seaca. Este ok? Din tot ce folosesc e ceva ce nu fac bine?
0
18-04-2018, ora 18:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
initial renunta la ceaiul cu ghimbir si lamaie
renunta la toate citricele, otet, lamai, usturoi, rosii
consuma salatele doar cu ulei...
faringo sprey in gat si tab de supt fara vit C si fara Lamaie
dupa o sa vezi cum se simte gatul si o sa stii daca e cazul de investigatii la gastrologie
dupa insanatosire poti sa faci ceai cu putin ghimbir.. dar categoric fara lamaie ( se poate doar coaja pentru gust, fara suc)
0
18-04-2018, ora 19:57
Ionela1305
Nu este medic/terapeut
Ionela1305
In primul rand va mulțumesc mult pentru raspuns. Voi urma intocmai sfaturile. Nu mai consum limonada si niciun fel de citrice. Imi voi lua faringo spray. Nu am mai folosit pana acolo. De cate ori pe zi trebuie utilizat? Uitasem sa va spun ca medicul ORL mi-a recomandat si vitamina A uleioasa dimineața si seara. E ok sa continui cu ea? Mulțumesc mult!
0
18-04-2018, ora 20:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
de 3-4 ori spreiul si de 2-3 ori vit A
0
18-04-2018, ora 20:12
Ionela1305
Nu este medic/terapeut
Ionela1305
Mulțumesc mult de tot! O seara frumoasa!
0
19-04-2018, ora 18:54
Ionela1305
Nu este medic/terapeut
Ionela1305
Inca o întrebare va rog. Apa minerala e ok? Dăunează cu cevs? Mulțumesc
0
19-04-2018, ora 20:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu, nu e ok.. nici apa minerale..nici alte acidulate, citrice..s.m.a.
0
19-04-2018, ora 21:27
Ionela1305
Nu este medic/terapeut
Ionela1305
Am. Inteles. Mulțumesc frumos
0
15-05-2018, ora 20:30
george228
Nu este medic/terapeut
george228
Buna seara, as dori sa va pun o intrebare daca se poate de ceva timp simt ceva in gat ca si cum ar fi ceva acolo nu ma doare sau altceva nu am fumat niciodata dar in schimb beau cam mult suc acidulat si lucrez si intr-un mediu cu praf nu tusesc va rog sa-mi spuneti daca stiti ce ar putea fi Va multumesc.
0
25-08-2018, ora 20:20
Andrei. Andrei
Nu este medic/terapeut
Andrei. Andrei
Buna ziua am si eu o problema. Am racit acum 2 luni putina febra gat iritat tuse durere a sinusurilor. Am luat tratament raceala a trecut dar mia ramas o tuse seaca si seara senzatie de gat iritat. Tusea apare si la diferente de temperatura gen clima masina. Precizez ca beau mult acidulat nu fumez si conduc mult cu clima pornita. Mie frica sa nu fie ceva cronic
0
05-09-2018, ora 14:10
Madalin278
Nu este medic/terapeut
Madalin278
Vara asta am avut o mica raceala.
Am luat niste sirop si nu si a facut efectul.
După am fost la medicul de familie si mi a spus că am rosu in gat.
Mi a dat niste pastile si 1 sirop.
Acum tot tusesc nu s a rezolvat nimic.
Tusea este seaca parca ma gadila ceva in gat cand trag aer.
Am intr una o flegma in gat pe care trebuie sa o scuip.
Cand inspire si expir se aude un suierat dar acel suierat nu este din plamani parca vine din gat si dupa ce expectorez paeca nu se mai aude nimic.
0
05-09-2018, ora 15:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
consult la gastrologie
un reflux gastro-esofagian..de la alimente sau medicamente..duce la un faringe uscat
0
26-10-2018, ora 18:43
alex.aa
Nu este medic/terapeut
alex.aa
Salutare!

De ceva timp am o tuse seaca neproductiva, nu pot sa zic ca ii foarte rea etc, pur si simplu am momente in zi cand tusesc usor 1-2 ori si cam atat.
Ideea ii ca o am de ceva timp.
Sunt fumator de altfel.


Multumesc!
0
26-11-2018, ora 22:09
Vva
Nu este medic/terapeut
Vva
Bună seara, prietenul meu se confrunta cu o tuse de aproximativ 1 an de zile. Totul a început in octombrie anul trecut cu febra 39, frison și alte simptome ale răcelii. Recomandari: Tot felul de dropsuri și pastiluțe pentru tuse. Luni întregi de tuse, prin aprilie a mers la pulmonolog. I-a prescris un puf pentru 1 luna, care la ajutat. Apoi după alte câteva luni a răcit iar și a început acea tuse. Înapoi la medic, dinsa ia prescris iar un puf, dar sa ia 3 luni dacă tusea se intensifica sau doar când are nevoie mai mult.Diagnistic: bronșiectazii. A făcut radiografie și spirometrie. Menționez ca ia spus sa vina dacă apare singe atunci când tușește (nu mai comentez acest aspect) A mers la alt medic. Aici i-a recomandat sa meargă la ORL, Alergolog și chiar CT și sa ia niște RespirationBlend. ORL- zice ca nu vede nimic și sa facă alte analize pentru exudat faringian și alergolog alte teste inclusiv pentru Ambrozie. Urmează sa le facă. Vreau sa stiu și alta părere cu privere la aceasta tuse care durează de 1 an. A cheltuit deja câteva mii de lei dar nu s-a găsit cauza care provoacă tusea. chiar nu știe ce sa mai facă. Probabil un CT sa fie mai clar? Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce sa mai facă?
Mulțumesc.
0
27-11-2018, ora 08:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 sa exclus posibila iritatie din gat de la un reflux gastro-esofagian sau alimente acre, acide, citrice..cum am mai scris pe forum, a tinut Regim aimentar???
2 aparat de aerosoli aveti? face tratament
3 tratament cu inhalatii, gargara, spreiuri uleioase pentru nas, gat.. care sa hidrateze mucoasa ati foosit ?
0
03-12-2018, ora 20:13
Vva
Nu este medic/terapeut
Vva
A ținut regim, cât despre aerosoli sau inhalatii nu a făcut. Credeți că inhalatiile și uleiuri ar putea diminua tusea? Am auzit de doterra ca ar fi bune. Ce credeți ca ar putea provoca tusea, mai ales ca durează de 1 an? Sa fie vorba doar de mucoasa iritata sau uscata?
Va mulțumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns
648 comentarii 1 2 ..... 202122 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •