Tuse seaca veche de 8 luni

24-06-2011
ruxandy
Nu este medic/terapeut
ruxandy
Buna ziua!
Din pacate ma vad nevoit sa scriu si eu pe acest forum, deoarece am o problema deranjanta de care nu mai reusesc sa scap si poate cineva ma poate ajuta cu un sfat.

Sa incep cu inceputul:

In noiembrie 2010, am avut o raceala / viroza cu mai toate simptomele specifice (tuse, febra, etc). In maxim o saptamana au trecut toate simptomele, inclusiv tusea (care era productiva), dar am ramas cu un fel de iritatie in piept, care ma face sa mai tusesc, de cateva ori pe zi

In aceste 8 luni am facut de toate: intai radiografie, analize, dupa care am trecut la tomografie toracica... toate au iesit perfecte. Toti medicii, uitandu-se pe tomografie, imi spun ca nu isi dau seama ce am, pentru ca plamanii sunt curati, bronhiile curate, etc.

Aceasta tuse este foarte ciudata, in sensul ca - am observat eu - se manifesta in general cand stau in picioare, sau cu fata in sus. De mentionat este faptul ca atunci cand stau pe burta (asa cum dorm eu, de altfel) nu am niciun fel de problema. De aceea, dimineata ma trezesc INTOTDEAUNA ca nou. In schimb pe parcursul zilei, stand in picioare, sau pe scaun, incet, incet, revine acea apasare, senzatie de iritatie din piept (undeva in spatele sternului, parca dinspre plamanul drept). Cand tusesc, daca stau in pozitie normala, tusea este nezgomotoasa, ca un fel de "inecare", in schimb, daca stau pe un scaun si ma aplec cu capul inainte, tusea are o rezonanta foarte ciudata, ca si cum mi-ar vibra plamanii / traheea. De mentionat este faptul ca nu mereu e la fel, adica sunt zile cand aproape ca nu simt acea senzatie de tuse, iar alte zile cand tusesc destul de des. Nu are rost sa mai precizez faptul ca am incercat absolut orice: de la o gama larga de antibiotice, la inceput, pana la remedii naturiste, ceaiuri, etc... nimic nu a functionat. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, cam care ar putea sa fie cauza acestei tuse, as fi deosebit de recunoscator! Multumesc!
1 comentarii
0
03-09-2019, ora 20:10
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Nu mai luați antibiotice pentru tuse seacă, creați rezistență și când veți avea o infecție mai gravă nu vom avea cu ce să vă tratăm. Dacă CT-ul nu arată nimic pulmonar, mergeți la ORL și la alergologie e posibil să fie o afecțiune în această sferă. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: