Tuse si transpiratie excesiva noaptea

05-11-2017
sandel2000
Nu este medic/terapeut
sandel2000
Totul a inceput acum doua saptamani dupa ce am contactat o raceala. Nimic anormal in primele 3-4 zile, nas infundat, putina durere in gat si o tuse seaca. Problema a venit dupa primele 3-4 zile. A fost o perioada de 4-5 zile in care noaptea am transpirat excesiv (am schimbat si 3 tricouri pe noapte). Am fost la medicul de familie miercuri 1.11.2017, m-a examinat si a constatat ca nu ar fi vorba de o raceala la plamani si a nu ar fi nevoie de o raza sau un examen pulmonar.

Mi-a prescris Eficef 200mg antibiotic si Eurespal sirop 2 mg/ml. Tratamentul l-am inceput de miercuri seara urmand sa il inchei miercurea viitoare. Noaptea nu mai transpir iar tusea s-a mai calmat dar nu reusesc sa expectorez atunci cand tusesc si am o senzatie ca as avea ceva in gat. E indicat acum in timpul tratamentului sa fac o raza la plamani ? Sau sa astept sa-l termin si sa vad daca mai apar simptome.
1 comentarii
0
30-06-2019, ora 21:46
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Cum simptomele s-au ameliorat puteți aștepta până terminați tratamentul, apoi să faceți o radiografie toracică ca să vă liniștiți dumneavoastră. Pentru a expectora mai ușor vă recomand Koflet sirop în asociere cu Septilin comprimate. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.