Tuse suieratoare persistenta la copil de 2 ani

15-08-2013
adriana.constantinescu
Nu este medic/terapeut
adriana.constantinescu
Buna seara, va scriu in speranta ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns urgent la problema mea: am o fetita in varsta de 2 ani si 1 luna care acum un an a racit puternic la mare; s-a tratat rapid insa a ramas cu o sensibilitate, in sensul ca orice raceala a ei primeste diagnosticele de: adeneoidita, adenofaringita (sper ca nu gresesc), bronsita spastica, tratate aproape de fiecare data cu antibiotic, ambroxol, salbutamol, betabioptal si vibrocil. Mentionez ca in ultimele 4 luni a mers la cresa, deci racelile au fost lunare, NUMAI CA: diferenta de data aceasta este ca a debutat acum 2 saptamani cu raguseala (care a disparut dupa 2 zile) si tuse suieratoare (cel putin asa mi se pare mie, la sfarsitul tusei se aude un sunet ca si cum ar strange-o cineva de plamani, fortand aerul sa iasa afara), fara niciun alt simptom, asa cum avea de obicei, adica ii curgea nasul abundent, avea rosu in gat, uneori chiar si febra.
De data aceasta este diferit, are doar tusea asta care o sacaie in special cand doarme si cand face efort sau plange. In rest este vioaie, mananca, starea ei nu s-a deteriorat cu nimic. I-am dat ambroxol 2, 5 ml de 3/zi si inca un sirop de la plafar, din plante, tot pentru tuse. Numai ca nu vad nicio imbunatatire, ba mai rau, tuseste mai des, pentru ca in primele zile nu tusea atat de tare incat sa se trezeasca noaptea din somn plangand, cu senzatie de voma si o flegma alba (care presupun ca sunt mucii care o deranjeaza, de fapt, si care o fac sa tuseasca). In plus, transpira mai mult ca de obicei in zona gatului si a pieptului, de aceea sunt ingrijorata. Ar fi aerosolii o solutie pentru ea? Sau sa merg la un control de specialitate?
Nu am mers la medic de data asta din varii motive si as avea mare nevoie de o indrumare din partea unui medic specialist, pentru ca nu stiu incotro sa ma indrept. Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai repede posibil! O seara frumoasa. Adriana
2 comentarii
0
16-08-2013, ora 16:16
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,
consultati un medic alergolog, pt testare alergologica si evaluarea acestei respiratii suieratoare. Probabil va fi nevoie de un tratament mai de lunga durata: fie Singulair, fie un spray antiinflamator. Multa sanatate!
0
16-08-2013, ora 20:59
adriana.constantinescu
Nu este medic/terapeut
adriana.constantinescu
Va multumesc frumos, sper sa si gasesc unul in Olt. O seara placuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Cum calmați tusea la copii?
  •