tuse suparatoare

26-07-2011
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
De circa o luna jumatate am ramas cu o tuse suparatoare. Totul a debutat cu o laringita, (diagnosticata de doctor), la care am urmat tratament cu Augmentin,. Antibioticul nu mi-a facut nici un bine, tusea a ramas. Accese de tuse pana la voma. Am mers din nou la medic, de data asta la ORL. M-a diagnosticat cu o candida in gat, care - a spus dansa- imi provoaca aceste accese de tuse. Mi-a recomandat ceai de musetel cu bicarbonat - gargara si badijonari cu glicerina cu nistatin, fara lactate. M-a "incurajat" ca mai dureaza toata povestea asta. Eu deja m-am saturat de tusea asta, chiar credeam ca am tuse magaresca, desi am depasit de mult varsta. Intrebarea este : poate candida sa provoace chintele astea de tuse? Mentionez ca dupa accesele de tuse, imediat mi se infunda nasul, iar cand tusesc, elinim ca o saliva mai groasa, si mi se umple gura de saliva. Este adevarat ca in ultima vreme s-au mai rarit accesele de tuse, insa. exista in continuare, noaptea mai ales, deasemeni si ziua. Multumesc pentru orice sfat sau parere!
3 comentarii
0
26-07-2011, ora 14:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Gresala apartine medicului de familie..
NU are dreptul sa puna diagnosticul de laringita( inflamatia corzilor vocale).. fara sa faca Laringoscopie si sa vada laringele.
2 cred ca ai o problema gastrica + reflux.. si acel prim tratament a afectat si mai mult mucoasa gastrica.. si prin reflux.. mucoasa faringelui.
3 consult la gastrologie
4 regim strivt fara acidulate, fructe citrice si acru
5 inhalatii, aerosoli, gargara, aromoterapie
0
26-07-2011, ora 16:20
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
Multumesc pentru sfaturi, domnule doctor!
Ma gandesc ca poate aveti dreptate, deoarece se intampla ca dupa un acces de tuse sa vomit. Nu mult, pur si simplu un acces de voma. Ce ma deranjeaza este starea de incontinenta asociata tusei, este jenant, trebuie sa am grija cu ce sunt imbracata. La baza limbii (in spate de tot) am niste umflaturi, ca niste bube, care nu erau. Pe ele le tot dau cu glicerina. Pana la urma, sper sa treaca, mai ales ca ma pregatesc de concediu. V-am spus, frecventa tusei s-a rarit destul de considerabil, ceea ce - consider eu - poate fi un semn bun, spre vindecare. Ma supara ca totusi persista, nu trece de tot. Inca o data, multe multumiri pentru sfaturi, le voi urma.
0
26-07-2011, ora 16:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o sa.ti strici concediu daca nu tii regim aliemnatr si faci tratamente locale corect
ma suni la tel... 0906 160 908
. tarif 1.5 euro/min +tva in retelele vodafon, orange, cosmote, romtelecom
cu un pix in mana si hartie.. sa.ti spun ce sa faci
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •