ulcer duodenal sau...mai grav?

19-01-2007
toxic_myself
Nu este medic/terapeut
toxic_myself
am o prietena care a fost dignosticata cu ulcer duodenal acum 4-5 ani, dar intre timp problema s-a agravat, probabil avansand spre o forma mai severa, din cauza faptului ca nu a tinut un regim strict si nu a mai mers la controale.ceea ce ma ingrijoreaza mai tare este ca...acum cateva zile, in timp ce vorbeam, mi-a spus deodata ca simte sange in gura, ca si cum i-ar fi venit din gat.intr-adevar, cand a deskis gura.avea sange.si nu de la vreo masea.nu stiu daca neaparat de la stomac.refuza sa mearga la medic si se tot amageste ca e in regula, ca nu are nimic, desi durerile au devenit zilnice si aproape nu mai poate manca nimic fara sa aiba dureri.acestea apar mai ales seara si noaptea si sunt insuportabile, nimic nu o calmeaza.se intampla uneori sa verse...o data a varsat cu sange.vreau sa o fac constienta de gravitatea situatiei.eu m-am informat cate putin si din cate am inteles ar putea fi vorba de o perforatie a stomacului sau chiar mai rau.stiu, probabil ar fi trebuit sa fie demult la doctor.eu i-am spus ca e grav dar refuza sa mearga.
2 comentarii
0
18-02-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Hemoragia de acest tip, numita hematemeza, este un motiv de prezentare la medic IN REGIM DE URGENTA (adica la camera de garda a spitalului de urgenta, indiferent de ora).
0
19-03-2010, ora 13:22
simoclau
Nu este medic/terapeut
simoclau
buna,
sper ca prietana dumeavoastra s-a insanatosit!
am si eu o rugamine.. mamei mele i-a fost diagnosticat zilele trecute un ulcer perforat la stomac. i-a tratament momentan, are nevoie de un regim de indicatii.. va rog frumos sa ne ajutati!
multumesc in anticip
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: