Ulcer duodenal si sindromul colonului iritabil

01-06-2018
GabyLzr
Nu este medic/terapeut
GabyLzr
Anul trecut in urma unui ecograf am fost suspecta de Helicobacter pylori, am facut antigen H pylori din materii fecale, rezultatul fiind pozitiv, am urmat tratament cu antibiotic si am scapat de aceasta bacterie, anul acesta am facut din nou o ecografie iar doctorul mi-a spus ca am ulcer duodenal, mi-a dat omez si debridat, pt ca nu ma simteam deloc bine, aveam dureri continue de stomac, aveam doar scaune moi apoase, prezenta sangelui pe hartia igienica dupa defecare, stari de voma, stari de ameteala si plus ca dupa fiecare episod de dus la toaleta(4 ori pe zi) tremuram si ma lua cu lesin, toate acestea m-au facut sa merg din nou la medicul gastroenterolog, initial voiam sa fac o endoscopie sau colonoscopie, dar medicul a decis sa imi faca o simpla consultatie, in urma acesteia mi s-a pus diagnosticul sindromul colonului iritabil, mi s-a prescris tratament cu duspatalin, normix, un probiotic si bineinteles continuarea celelaltor medicamente pt ulcerul duodenal si regim alimentar, problema este ca am terminat tratamentul, iar simptomrle sunt aceleasi, sunt disperata, efectiv nu mai pot merge nicaieri din cauza scaunelor moi, va rog ajutati-ma cu un sfat sau o parere. Multumesc!
8 comentarii
0
02-06-2018, ora 08:36
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Ar trebui sa faceti colonoscopia, cu reevaluare ulterioara.
0
02-06-2018, ora 10:33
GabyLzr
Nu este medic/terapeut
GabyLzr
Va mulțumesc în primul rând pentru răspuns! Eu am deja programare la domnul doctor, dar sunt sigură că nici de data aceasta nu îmi va face acea colonoscopie, domnul doctor mi-a spus să stau liniștită ca am o fisură în unghiul 12, bănuiesc că a dorit să spună că este vorba de ceva mic si de suprafață, a fost găsit prezent mucusul în scaun( toate acestea i le comunicasem domnului, doar ca parca nu mă credea) toate aceste sesizări au fost în urma unei consultații, in tot acest timp am consumat doar roșii, cartofi, castraveti, pâine și brânză( acestea stiu ca le tolerez) celelalte alimente nu le pot consuma, ori mă balonez de la ele și am crampe, dureri si reprize de mers la baie, ori de cum le văd mi se face greata, acum am crezut că mâncăm doar aceste alimente voi și slabi în același timp, doar ca eu am pus în plus, orice mănânc se pune, acum stau si ma gândesc că poate fi vorba despre o boală autoimună, ținând cont că bunica mea suferă de sclerodermie, dumneavoastră ce părere aveți?
0
02-06-2018, ora 11:15
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Nu e exclus sa fie o componenta genetica a afectiunii, dar, tot ar trebui sa faceti colonoscopia, pentru a exclude o cauza fizica, mecanica.
0
02-06-2018, ora 18:57
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Acesta este si sfatul meu in ceea ce va priveste.

dr Petre Muresan
0
02-06-2018, ora 19:52
GabyLzr
Nu este medic/terapeut
GabyLzr
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Am să îmi fac o programare pentru o colonoscopie pentru săptămână viitoare și una pentru depistare anticorpi anti scl, această pentru liniștea mea.
0
04-06-2018, ora 00:45
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Procedati corect. Sa ne spuneti si noua care sunt rezultatele. Daca doriti.

dr Petre Muresan
0
07-07-2018, ora 12:40
GabyLzr
Nu este medic/terapeut
GabyLzr
Bună ziua, am revenit, dar fără nicio îmbunătățire, am fost din nou la domnul doctor gastroenterolog, nu mi-a făcut nicio consultație și nici ecografie, nici colonoscopie nu dorește să îmi facă, mi-a recomandat să iau în continuare acelaș tratament timp de o lună și să revin la el după terminarea tratamentului, tratamentul l-am întrerupt de 2 săptămâni deoarece nu mă simțeam bine, probleme sunt în continuare, acum mă confrunt cu constipație de 5 zile, sunt atât de balonată de aș zice că sunt însărcinată, nu pot mânca fără să am stare de greață urmată de vărsături, la orice miros de mâncare sau cafea am aceste stări de greață urmată de vărsături, de slăbit nu am slăbit ci iau în greutate aproximativ un kilogram în fiecare zi, mă simt obosita deși dorm cele 8 ore, ce pot avea, sunt acestea toate simptomele unui colon iritabil? Va rog să mă ajutați și cu o recomandare către un medic bun în Pitești ! Mulțumesc!
0
19-05-2022, ora 13:59
Constantin
Nu este medic/terapeut
Constantin
Salut cum ai rezolvat-o pina la urma ai facut colonoscopie???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici