Ulei de peste?

31-07-2018
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Doctorul meu psihiatru mi-a recomandat Omega 3(adica Bio pure max de la agetis)pe langa celelalte pastile psihotrope )

Intrebarea mea este de ce mi-a dat? Ce face acest Omega 3 la creier/psihic, sistemul nervos? Sunt studii clare care arata ca ajuta?
Am luat putin dar am auzit ca trebuie luat pe termen, lung ca sa ajute
Voi ati luat?V-a ajutat?Cat ati luat?
Chiar ajuta?
5 comentarii
0
31-07-2018, ora 18:04
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Acizi grași esențiali ajuta la buna funcționare a sistemului nervos central
0
31-07-2018, ora 21:14
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ajuta, dar nu face minuni. Mai ales daca ai o alimentatie care contine deja acesti acizi grasi esentiali, adica ceva plante cu ALA si ceva peste cu EPA/DHA. In cazul asta nici nu prea mai e nevoie sa iei si suplimente.
Vernus, inca mai cauti leacul pentru memorare/concentrare ? :) Te-ai gandit cumva ca poate problema e alta ?
0
31-07-2018, ora 21:36
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună seara.

Exista studii care spun ca Omega 3 ajuta sistemul nervos.
0
01-08-2018, ora 16:29
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Martin, doctorul mi-a spus clar ca e de la tratament si de la boala si nu prea are ce face, nu pot da intrerup tratamentul doar.Faza e ca eu vad pe internet si.in discutii pe net tot felul de suplimente care zic ca sunt chiar pentru asa ceva dar mi-e cam frica sa incerc de capul meu tot felul de suplimente.Omega 3 mi-a recomandat doctorul insa, am sa iau sa vad cum e, faza e ca mie nu imi place pestele, nu manabc aduca ptr.ca are multe oase si mananc rar doar merluciu.Deci mi-ar trebui Omega.
Apropo Martin tu cum te descurci cu concentrarea/memorarea?Ce ai incercat pentru?
0
01-08-2018, ora 18:59
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Pai ca un supliment sa-si faca efectul, trebuie sa ai lipsa in corp de acel nutrient. Si asta poti sa vezi facand analize de sange. De exemplu, eu acum am o problema cu inima care apare numai iarna... Si m-am gandit, ce nu e iarna si e vara ? Soare ! :) Iar daca nu e soare nu e nici vitamina D, deci s-ar putea sa fie de acolo. Asa ca la iarna o sa-mi fac niste analize sa vad cum stau cu vit. D, si daca nu e cat trebuie, o sa iau suplimente.

Da, si eu urasc sa mananc peste tot din acelasi motiv: oasele ! Pur si simplu nu am rabdare sa stau sa le aleg. Dar am gasit o solutie: pestele la conserva. Ala nu prea are oase, si chiar daca mai are cateva, se farama imediat cum le atingi. Mananc sardine si hering la conserva si somon proaspat, ca ala nu are chiar nici un os. Se gaseste la Lidl, 24 lei caserola si iti ajunge pt 2 mese.
Merluciu nu prea e bun. Nu mai stiu pe unde am citit ca Merluciul sau Pangasius e cel mai prost peste, adica slab din punct de vedere nutritiv.

In legatura cu concentrarea/memorarea mea... nu stau nici io prea bine. Ma concentrez destul de greu cand fac ceva si asta doar in liniste, ca daca sint stresat nu mai pot sa fac nimic. De exemplu, n-as putea lucra intr-o incapere cu mai multi oameni care se agita toti in toate partile. Si cu memoria stau cam prost. Uneori imi aduc aminte cu greu de unele chestii. Dar eu m-am gandit ca la mine, toate astea ar putea fi din cauza ca solicit creierul destul de mult. Eu in fiecare zi studiez tot felul de chestii, invat lucruri noi... si ma gandesc ca poate bag atata informatie in el si il stresez prea rau. Dar asta e, ne adaptam si mergem mai departe.
Suplimente nu am incercat. Eu ma preocup sa mananc cat mai corect, ca sa nu fie nevoie de suplimente. Cu mancarea poti sa experimentezi orice, ca nu exista riscul sa te intoxici cu vreo vitamina sau mineral cum e la suplimente. Plus ca vitaminele din plante vin la pachet si cu antioxidanti si alte mii de substante care fac bine corpului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul