Uleiul de măsline ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

15-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
O dietă conţinând o cantitate importantă de ulei de măsline poate proteja persoanele în vârstă de peste 65 de ani de accidentele vasculare cerebrale, care reprezintă cea de-a treia cauză a mortalităţii în Statele Unite, după bolile cardiace şi cancer, potrivit unui studiu publicat joi de revista Journal of Neurology, transmite EFE.

Accidentul vascular cerebral se produce în momentul în care un vas de sânge din creier sau unul care transportă sânge la creier rămâne blocat din cauza un cheag, sau se rupe. Creierul, lipsit de sânge şi oxigen, începe să moară.

Riscul producerii unui accident cerebral devine din ce în ce mai mare pe măsura înaintării în vârstă, ajungând să se dubleze cu fiecare nouă decadă de viaţă după pragul de 55 de ani, susţine Asociaţia Cardiacă Nord-Americană.

'Cercetarea noastră indică faptul că ar trebui elaborat un nou set de recomandări dietetice, pentru a preveni atacurile cerebrale la persoanele de peste 65 de ani', a declarat autoarea studiului, Cecilia Samieri, care îşi desfăşoară activitatea la la Universitatea din Bordeaux şi la Institutul Naţional de Cercetare Medicală.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.