Umflatura abdomen inferior + dureri

31-08-2011
clicky
Nu este medic/terapeut
clicky
Buna ziua. In urma cu 2 luni am pierdut o sarcina in 11 saptamani. Cauza: sarcina molara partiala. Acum aproximativ o luna (in perioada primei menstruatii de dupa chiuretaj) am inceput sa am dureri in zona abdomenului inferior -partea dreapta (dureri continue, difuze). Apoi am observat ca mi-a aparut si o umflatura in aceeasi zona. Am facut o ecografie abdominala generala, in urma careia a reiesit ca aveam un chist de 4, 7 cm (care nu exista la ecografiile facute inainte si in timpul sarcinii). Dupa o ecografie transvaginala, ginecologul mi-a zis ca nu e chist, ci este lichid pe trompa dreapta. Mi-a dat sa iau Zanocin si Indometacin 10 zile. Dupa ce am terminat tratamentul, durerile continua, iar umflatura nu a regresat deloc. Va rog sa-mi spuneti ce credeti ca ar putea fi? Este o problema ginecologica, sau ar putea fi vreo hernie sau mai stiu eu ce?
2 comentarii
0
01-09-2011, ora 08:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Greu de spus ! În mod normal, lichidul acumulat într-o trompă nu poate fi atât de mult încât pacienta să îl perceapă ca umflătură. Grosimea unei trompe uterine este cam cât aceea a unui băţ de chibrit. Adresaţi-vă medicului dv de familie pentru un consult general. Eventual, cereţi o a doua opinie a unui ecografist cu experienţă. Mola poate recidiva şi poate creşte: e primul lucru care trebuie exclus ca variantă. Mola este vizibilă ecografic ca "fulgi de zăpadă în interiorul unei mase licidiene".
0
01-09-2011, ora 15:51
clicky
Nu este medic/terapeut
clicky
Mola nu a recidivat (am facut testul HCG la 4 saptamani dupa chiuretaj - valoare 4.6 si la 6 saptamani dupa chiuretaj - valoare 2.6 ). Am auzit ca valoarea HCG marita ar indica daca mola a recidivat. La ecografia transvaginala ar trebui sa se vada daca e ceva in neregula, nu? Ca medicul ginecolog a zis ca e ok, doar ca am acel lichid pe trompa dreapta.
Si acum nici nu stiu incotro sa merg la un alt consult (ginecologie, chirurgie, urologie..)...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.