Umflatura in partea dreapta a abdomenului.

03-04-2007
neferkhare
Nu este medic/terapeut
neferkhare
De catva timp, de vreo saptamana doua, in partea dreapta mi se umfla abdomenului si dupa cateva minute sau secunde dispare aceasta umflatura. Umflatura nu e dureroasa nici la atingere si nici altfel.Ca si dimensiune e de marimea unei nuci mai mari.
Mentionez ca am ovare polichistice, iar momentan nu folosesc contraceptive orale.
De vreo 3 saptamani mi-am facut o ecografie abdominala in care la uter si ovare e specificat: anexa dreapta cu aspect relativ omogen;anexa stanga cu formatiune transoivica de 1, 3 cm si alte cateva structuri similare de dimensiuni mai mici;uter in anteversie flexie;lama de lichid in sacul Douglas.
Care este cauza aparitiei acestei umflaturi?
4 comentarii
0
03-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna neferkhare! daca anexa dr este de aspect omogen, atunci mai probabil este din cauza intestinului. adica ceea ce percepi tu ca "umflatura" sa fie de fapt o bula de gaz sau bolul alimentar din intestin.
0
04-04-2007, ora 00:00
neferkhare
Nu este medic/terapeut
neferkhare
Multumesc Dr.Craciun Anca pentru raspuns.
Tot in ecografia abdominala este specificat : colon spastic cu aerocolie marcata, generalizata.
As dori sa stiu ce sa fac ca sa previn aparitia ca "umflatura" a bulei de gaz sau bolul alimentar din intestin.
Din ce cauza se manifesta asa si ce alimente ar trebuie sa consum?
0
05-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
cu placere :)! Daca nu ai senazatie de balonare si te simti bine, atunci nu trebuie sa faci nimic. Bolul alimentar este normal sa se formeze, pentru ca trebuie sa ne alimentam. "Aerocolia" eventual poate sa iti dea discomfort. Gazele se formeaza in timpul digestiei, iar formarea lor excesiva poate fi prevenita. Ar trebui sa iei urmatoarele masuri: renunta la alimentele prajite, la fumat, alcool, redu cantitatea de cafea, evita sucurile din comert, dulciurile si guma de mestecat, bea apa plata si ceai (dar nu ceai negru). Observa care sunt legumele care te baloneaza si fierbe-le inainte de a le consuma. Atentie la varza, mazare, fasole, care contin multa celuloza si se digera greu.
Multa sanatate!
0
05-04-2007, ora 00:00
neferkhare
Nu este medic/terapeut
neferkhare
Nu am senzatia de balonare, doar ca ma deranjeaza acea umflatura...oricum de 2 zile incoace nu am mai simtit umflatura. Alimente prajite nu prea consum...de fumat nu fumez, alcool nu beau, cafea nici asa, sucuri foarte rar la fel si dulciurile, in schimb cate o gura de mestecat in fiecare zi si beau ceai verde sau coada calului, levantica.
Am sa incerc sa aflu ce alimnet mi-a provocat aerocolia.

De ceva timp incerc sa-mi schimb alimentatia dar e foarte greu de realizat desi pana acum eu zic am reusit sa fac pasi mari. Consum doar carne de peste si pui (care in majopritatea cazurilor e fiarta), multe fructe, lactate, legume proaspete, ceai, cereale.
Ati putea sa-mi dati sfaturi in ce priveste tipul alimentelor ce trebuie consumate si care sa-mi asigure necesarul de calorii intr-o zi si care sa fie sanatoase.

Asa sa fie.multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce burta femeilor are o formă diferită față de cea a bărbaților?
  • Ce se poate investiga prin intermediul ecografiei abdominale?
  • Ecografia abdominală - când se face și ce poate descoperi
  •