umflatura osoasa la capatul tibiei

08-09-2014
marius3103
Nu este medic/terapeut
marius3103
Buna ziua !am 20 de ani, sex masculin, 1.76 si 85 de kg.In urma cu aproximativ 3 saptamani, dupa ce am jucat fotbal (pe teren sintetic), joc cam de 2-3 ori pe saptamana, am inceput sa am dureri si sa observ o umflatura ososasa la capatul tibiei, sub genunchi (aproximativ 3 cm sub rotula ).am observat ca in cazul unui repaus de 3-4 zile durerea se diminueaza, aproape disparand.precizez ca in ultimul an m-am ingrasat aproximativ 10 kg.as vrea sa stiu daca slabitul ar fi o solutie si m-ar scuti de o vizita la medic.Multumesc anticipat !
1 comentarii
0
20-09-2014, ora 11:50
gal92
Nu este medic/terapeut
gal92
buna Marius, nu pot sa garantez ca ai aceasi problema ce am eu, dar incerc sa-ti povestesc cate ceva despre mine si poate o sa te ajute. si eu asemenea probleme am avut si am fost la un medic sportiv care mi-a zis ca am apofizita tibiala, ciudat ca la varsta mea nu mai trebuia sa apara asemenea boala, mai mult ca sigur si tu te confrunti cu aceeasi chestie, boala "Apofizita tibiala"este o boala care apare cu predilecţie la adolescenţii implicaţi în activităţi sportive. De obicei afectarea este bilaterală. Leziunea anatomică este reprezentată de o fractură osteocondrală extraarticulară a apofizei tibiale anterioare produsă prin contracţii puternice şi repetate ale mecanismului extensor al genunchiului. Prin vindecarea fracturii se produce os nou în spaţiul dintre fragmentul osteocondral şi tuberozitatea tibială, care devine proeminentă.

Simptomatologia pacienţilor cu apofizită tibială anterioară constă în durere pe faţa anterioară a genunchiului în regiunea tuberozităţii tibiale, aceasta fiind proeminentă şi sensibilă la palpare.

Debutul simptomelor este vag şi intermitent. Gradul disconfortului este moderat, dar împiedică participarea la sport. Alergatul, săritul, urcatul şi coborîtul scărilor accentuează durerea, în vreme ce repausul o calmează.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.