Un fel de matreata? Ajutor, va rog!

25-03-2008
radu_brk
Nu este medic/terapeut
radu_brk
Buna. Am 19 ani si sufar de o boala a scalpului cred... In urma cu 5 saptamani am inceput sa fac un fel de matreata care nici in ziua de azi nu a mai trecut. Pielea parca se exfoliaza si produce o senzatie de mancarime. Acest lucru nu este prezent decat in partea dreapta a capului deasupra urechii pe o portiune de aprox 5 cm2. Ce sa fac??? Ajutatima va rog!! Probleme de igiena nu am deoarece sunt tuns scurt si ma spal pe cam cateodata si de 2 ori pe zi doar cu produse de renume. Autati-ma va rog. Un sfat... merci anticipat
10 comentarii
0
25-03-2008, ora 00:00
radu_brk
Nu este medic/terapeut
radu_brk
Ajutati-ma va rog!!!!
0
26-03-2008, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Ar putea fi PSORIAZIS (asta in cel mai rau caz) sau DERMATITA SEBOREICA - astea doua se confunda chiar si de dermatologi cu multa experienta doar un test al tesutului (al pielii) poate spune sigur care dintre astea doua poate fi.
Bineinteles nu e exclus sa fie doar o simpla iritatie sau o ciuperca trecatoare.
Eu am fost diagnosticat cu Psoriazis de catre un dermatolog dar.bineinteles, oscila si catre Dermatita seboreica. In urma informatiilor de pe net si a felului cum evolua boala la mine am ajuns la concluzia ca e dermatita (aceasta poate sa apara pe scalp, in spatele urechilor, pe piept, pe spate, pe nas, sub nas adica in mustata, in barbie).
Eu am asta din nastere. Ma spal de vreo doua luni cu Clear for men, am si acum din el, pe care l-am cumparat fara sa am vreo speranta de la el (parea un sampon comercial mai ales si ca pret... parca 10RON am dat pe el). In primele doua saptamani m-am spalata o data la doua zile, apoi la 3 zile si daca am vazut ca a trecut acum ma spal doar o data pe saptamana. Inca am probleme cu pielea uscata de pe nas pentru care folosesc creme pt. piele uscata (pe nas nu mi-a trecut asa usor pt. ca mi-am dat mult timp cu creme pe baza de cortizon care subtiaza pielea, o fac sensibila).
O duc bine acum cu samponul asta... singura teama e ca boala sa nu devina imuna la el si sa reapara :(
0
26-03-2008, ora 00:00
radu_brk
Nu este medic/terapeut
radu_brk
Cosmin_B eu nu am probleme cu pielea de pe corp doar pe scalp si asta de vreo 5 saptamani asa. Am avut si eu in coltul narii drepte de la nas piele uscata si facea coji. m-am tratat cu Elocom si Biazol si in 10 zile a disparut fara sa mai apara. Nici nu stiu ce a fost pentru ca nu am fost la dermatolog. Merci de informati.
0
27-03-2008, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Dermatita abia in cazurile grave poate ajunge si pe corp. Ea porneste de pe scalp. De obicei la barbati este mai des intalnita si poate fi tinuta sub control cu sampoane sau poate sa dispara brusc.
Oricum nu e sigur pana nu te duci la un dermatolog... asta daca tot continua sa deranjeze scalpul. Sanatate !
0
15-04-2008, ora 00:00
nelia
Nu este medic/terapeut
nelia
Ca sa-ti treaca afectiunea pe care-o ai, procedezi in felul urmator: Dupa ce te-ai spalat si te-ai clatit bine iti torni pe cap o cana cu apa in care ai dizolvat in prealabil 2, 3 pastile nistatina. Se gaseste la farmacie si e f. ieftin. Dupa a 3-a spalare deja ar trebui sa-ti treaca, ca atare n-o sa mai ai niciun pic de matreata. Incearca si n-o sa-ti para rau.Sotul meu de mult foloseste acest truc si nu mai are nici un pic de matreata. La fel ca tine avea si el "coji" asa cum au copiii mici. Multa bafta!
0
15-04-2008, ora 00:00
nelia
Nu este medic/terapeut
nelia
Dupa ce ti-ai turnat solutia de mai sus nu te mai clatesti pe cap!
0
19-04-2008, ora 00:00
radu_brk
Nu este medic/terapeut
radu_brk
nelia am incercat dar nici o imbunatatire.
0
20-04-2008, ora 00:00
nelia
Nu este medic/terapeut
nelia
Continua! poate rezultatul apare mai tarziu, asta in cazul in care este vorba doar de o matreata rebela. Daca e vorba despre altceva, atunci nu-ti pot fi de folos.Imi pare rau.
0
26-04-2008, ora 00:00
radu_brk
Nu este medic/terapeut
radu_brk
de ceva vreme aceasta problema a devenit putin mai complicata. Dupa ce acea piele uscata ca matreata este indepartata prin scarpinare sau spalare apare senzatia de usturime. iar pielea ramane rozulie spre maroniu. Ce ar putea fi ??? ajutati-ma va rog.!!!
0
16-06-2008, ora 00:00
radu_brk
Nu este medic/terapeut
radu_brk
de ce nu ma ajuta nimeni?? va rogg
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce este mătreața și cum scapi de ea
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •