un raspuns cit mai repede posibil, va rog - pleurezie

15-04-2007
Serrenne
Nu este medic/terapeut
Serrenne
Buna seara.
Am o intrebare pentru dumneavoastra si va rog daca se poate sa-mi raspundeti cit mai repede posibil.Sotul meu a fost internat cu diagnostic pneumonie, boala a evoluat in pleurezie, a urmat tratament cu antibiotice injectabil si ieri i s-a facut o tomografie pulmonara cu urmatorul diagnostic:cantitate moderata de lichid inchestat in marea cavitate posterior si lateral bazal drept, bloc de condensare pulmonara cu bronhograma aerica prezenta asociata cu modificari de fibroza pulmonara la nivelul lobului inferior drept, aspect de proces inflamatoriu cronic, asociat cu reactii pleurale lichediene inchestate.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate vindeca medicamentos prin tratament, fara interventie chirurgicala, daca boala poate reaparea si dupa vindecare sub o forma mai grava si daca necesita un regim de viata mai deosebit, daca exista complicatii in cazul unui tratament doar medicamentos cu antibiotice injectabile.
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
3 comentarii
0
27-04-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Trebuie adresat unei clinici de Pneumoftiziologie, pt a ne asigura ca nu e vorba de o tuberculoza pulmonara, intrucit exista si tuberculoza cu acest aspect, nu doar o pneumonie cu pleurezie meta sau para-pneumonica. Trebuie facuta o punctie pleurala si in functie de rezultatul citologic si biochimic, dar si microbiologic pt BK, se va stabili daca este tuberculoza. Oricum, in ziua de azi, TBC e o boala perfect vindecabila!
0
27-04-2007, ora 00:00
Serrenne
Nu este medic/terapeut
Serrenne
Buna seara.
Multumesc pentru raspuns.Intre timp sotul meu a facut pe data de 19 punctia pleurala si i s-a administrat tratament cu antibiotice, dar pleura inca este ingrosata si s-ar putea sa se opereze daca aceasta nu se subtiaza.Va rog sa-mi spuneti daca este o operatie riscanta si daca este tbc, aceata boala se vindeca chirurgical sau medicamentos. Va multumesc si astept raspuns.
0
12-05-2009, ora 13:11
VALI_86BC
Nu este medic/terapeut
VALI_86BC
BUNA ZIUA AM INCEPUT TRATAMENTUL PT PLEUREZIE TUBERCULOASA CU TOATE CA DOCTORITA NU ESTE SIGURA 100%CA ESTE TUBERCULOASA CU TOATA CA M I S A FACUT PUNCTIE DE DOUA ORI IAR MEDICUL ANATOMO PATOLOG SPUNE CA NU ESTE TUBERCULOASA LA CE RISC M AM EXPUS CAND AM INCEPUT TRATAMENTUL ASTA FIIND ACUM 6 ZILE DACA EA NU E SIGURA SI MAI ALES TINAND CONT CA MEDICUL ANATOMO0 PATOLOG SPUNE CA NU ESTE TUBERCULOASA VA ROG DIN SUFLET UN RASPUNS CAT MAI REPEDE
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •