Un sfat

22-08-2008
danticu
Nu este medic/terapeut
danticu
De ani in sir stiu de o enterocolita cr, in ultimul timp am dureri temporare in zona periombilicala, in special stinga, noaptea zgomote bolboroseli aerice pe colonu sting si dr, dau gaze.De citeva zile am avut o durere mai violenta in epigastru iar cind maninc simt imediat senzatie de satietate. De obicei am numai dimineata un scaun aproape normal daca nu maninc ce nu-mi priieste iar uneori 2-3 diareice.De ani buni nu pot consuma supe, borsuri, legume, fructe deoarece imediat fac diaree.Am facut acum 10 ani rectoscopie mi sa dat sa iau o perioaad sulfazalazin.Tot atunci am facut irigografii, tranzit baritat era doar o gastrita cu hipersecretie, o ptoza pe D2.Dimineata ma trezesc cu o stare uneori proasta care se imbunatateste peste zi.
2 comentarii
0
01-09-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
Sa le luam sistematic:pentru durerea in epigastru v-ar trebui o endoscopie cu biopsie pentru Helicobacter Pylori sau daca nu vreti sa faceti atunci un antigen Helicobacter din examenul de scaun.
Referitor la durerile periombilicale, balonari, scaune diareeice acestea tin de intestine nu de stomac.Probabil vi s-a spus ca aveti un sindrom de intestin(colon) iritabil dar acesta e un diagnostic de excludere, este ciudat tratamentul cu sulfasalazina( se da de obicei in Boala Crohn sau Rectocolita ulcerohemoragica), , trebuie asigurat ca rectoscopia e normala.
Pentru sindromul de colon iritabil se pot face teste de alergii alimentare de tipIgG de faza cronica si un examen amanuntit de scaun cu determinarea tuturor bacteriilor, Lactobacililor, Bifidobacteriilor, Candidei cat si teste respiratorii de intoleranta la fructoza si lactoza.
Multa sanatate!
0
02-09-2008, ora 00:00
danticu
Nu este medic/terapeut
danticu
Stimata Dna Dr. banuiala Dvs sa confirmat, la analze a iesit pozitiv H.Pilory, si mi sa dat antibiotice si controloc.
Va mulktumesc pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici