un sfat, o indrumare: tata se drogheaza

06-04-2009
andreea88
Nu este medic/terapeut
andreea88
Buna seara!ma adresez in special celor care sunt in cauza sau stiu intr'adevar despre ce e vorba.Cam de un an am observat o schimbare in comport tatalui meu.Lucreaza in Italia si sta prea putin pe acasa.Am descoperit ca se drogheaza, dar nu stiu ce ia.La inceput am vrut sa fiu indiferenta, sa nu ma mai intereseze de viata lui.Dar totusi e tatal meu.Daca imi puteti da un sfat sau o parere o citesc cu placere.Nu stiu cum am putea proceda sau ce anume l'ar face sa renunte.El evita subiectul si il vad cum se distruge singur.Sunt f ingrijorata pt el.
7 comentarii
0
07-04-2009, ora 02:32
user42557
Nu este medic/terapeut
user42557
Nu mai fi ingrijorata ca viatza e trista si incearca fiecare sa o vada frumoasa prin diverse stimulente.
0
07-04-2009, ora 10:17
andreea88
Nu este medic/terapeut
andreea88
eu inteleg pct tau de vedere, dar stimulentele acestea iti distrug viata ta si a celor din jur care tin la tine.de ce sa mori din prostia ta si nu atunci cand decide Dumnezeu?
0
08-04-2009, ora 13:54
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Ai incercat sa stai de vorba cu dansul, asa, serios?
Intreaba-l ce l-a determinat sa recurga la droguri. Poate ca ar vrea sa vorbeasca cu cineva din familie ca sa ii spuna necazul si sa ajungeti impreuna la o concluzie. E foarte greu si este foarte adevarat ca multe familii sunt distruse din cauza acestor droguri, nu stiu in ce stadiu a ajuns dumnealui la consumul de droguri dar tu nu trebuie sa mai privesti lucrurile cu indiferenta. Fii curajoasa, stati de vorba, explica-i riscurile, explica-i dezastrul cu care va ve-ti confrunta si poate ca il faci sa se mai gandesca la durerea pe care v-o pricinuieste.
Sincer nu stiu ce sfat sa iti dau, imi spun si eu parerea pt k deja tu ai facut primul pas din dorinta de al ajuta. E tatal tau si te apreciez ca ai remarcat ce se intampla cu dansul si ca vrei sa-l ajuti.
Astept sa mai vorbim !
Aliss
0
08-04-2009, ora 20:22
andreea88
Nu este medic/terapeut
andreea88
salut aliss!nu se poate discuta cu el, neaga cu vehementa ceea ce face.Mama a incercat sa deschida subiectul asta si i'a spus ca e nebuna si ca il acuza degeaba.E si foarte nervos, se aprinde repede, o ameninta pe mama.Nu stiu, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa'l punem sa aleaga:sau noi sau viata asta mizerabila pe care o duce acum.desi mi'e greu.
0
23-05-2009, ora 02:52
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
Daca el insusi nu simte nevoia de a scapa nu ai ce sa faci.Daca o sa fie pus in situatia sa alaga probabil nu va alege familia.El se distruge si voi pe linga el. Un singur lucru iti spun invata din vata mizera care acum tio ofera propiul tata si nu cada in acelasi pacat niciodata in viata ta.Cind va vrea sa mearga la dezintoxicare sau sa vb despre asta nu-i intoarce spatele chiar dac ao sa fie peste 5 ani de acum incolo.Fiecare merita o adoua sansa si iti va multumi intr-o zi daca o vei face.Cind nu va mai putea sa-si procure doza zilnica o sa vorbeasac despre asta.
bafta multa si chiar pot spune ca sunt impresionata ca un copil isi face griji pentru parinte cind defapt lucrurile ar trebui sa fie altfel. Toate respectele mele andreea!!!
0
27-05-2009, ora 11:45
roxana_2008
Nu este medic/terapeut
roxana_2008
mi se pare ca sunteti prea ingaduitori.cum adica daca nu vrea sa se trateze..lasa...este chear o problema grava daca un copil poat remarca asta.tatal nu se va lasa de buna voie pentru ca si daca vrea nu poate singur, are nevoie atat de ajutor medical cat si de familie.sau trebuie sa se intample Doamne fereste ce tragedie ca sa schimbam ceva.Oricum mama este cea care trebuie sa se gandeasca si sa rezolve problema asta pentru ca iti spun din experienta ca o probleme nerezolvata ramane in continuare o problema.intelepciune si sanatate multa
0
07-07-2009, ora 20:21
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
roxan buna sunt agnana Ai dreptate dar sti si tu ce vaita au unele familii cu asa numitii cap de familie (barbat) E usor de vorbit dar numai cei in cauza stiu prin ce trec cu astfel de probleme. Inradevar problema.ramine problema. pup la toata lumea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite trăsături din adolescență pot crește riscul consumului de droguri la maturitate
  • Cele mai periculoase droguri în prezent
  • Obiceiul de a căuta droguri, un factor de risc pentru recidivă în rândul foștilor consumatori de droguri
  • Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
  •