un sfat, va rog afectiuni ale pielii care ma ingrijoreaza

05-05-2009
carmin
Nu este medic/terapeut
carmin
Buna seara. Inainte de a ajunge la un doctor specialist, va rog sa-mi spuneti ce ar putea reprezenta doua afectiuni ale pielii care in ultima perioada de timp ma ingrijoreaza:
1.- acum cca.5 ani, grabindu-ma, nu m-am depilat conform regulilor si am apelat la aparatul de ras (bineinteles in conditii igienice). La acel moment am observat la piciorul drept un fir de par crescut partial sub piele care era putin inflamat dar am trecut cu lama. S-a format o rana usoara care a trecut dar s-a chistificat si a ramas de aceeasi dimensiune cca.2-3 cm, rotunda, puternic vascularizata. Nu doare, dar are un aspect vizibil urat. La atingere simt ceva tare acolo. Ce imi puteti recomanda in acest caz?
2.- la sf. anului trecut am fost diagnosticata cu hipertensiune esentiala si am urmat tratament cu Tertensif si Nebilet, apoi Tertensif si Prestarium (2 luni). De 1 luna iau doar Tertensif (din proprie initiativa) deoarece nu suport aceste medicamente. Imi provoaca rau- dureri de cap, ameteli, perstezii, probleme la ochi. Am constatat ca pe piele mi-ai aparut o serie de pete, mai mari sau mici rosiatice. La acelasi picior (drept) mi-a aparut acum vreo doua luni (si din aceasta cauza leg aceasta cu tratamentul HTA) o pata rosie circulara de cca. 7 cm, dar rosiatica doar pe exterior, circular, in interiorul cercului pielea este normala. Am mai observat vreo trei pete tot pe picioare dar nu sunt ca aceasta sunt mai mici si nu sunt circulare (am impresia sunt la inceput) doare manifestarea in zona rosiatica este la fel. In acelasi timp la piciorul drept simt usoare crampe, dureri, pe care nu le pot motiva, fie musculare fie la incheietura (genunchi).
Va rog, puteti sa-mi dati un sfat? Ce ar putea fi aceste doua probleme.? Sunt in legatura una cu cealalta? Ce sa fac?
Mltumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.