un sfat va rog

03-11-2010
les stefania
Nu este medic/terapeut
les stefania
am fost diagnosticata cu hvs concentreica usoara, anevrism de sia si cord tahicardic, mi s-a spus sa slabesc, desi nu am asa multe kg in plus, eu obosesc f.f. des, am tensiune mi se umfla picioarele si simt durere la nivelul muschilor inimii, parca un cerc imi strange inima, daca v-ati confruntat cu asa probleme va rog spuneti-mi ce ati facut spre a inbunatati situatia?
3 comentarii
0
07-11-2010, ora 13:47
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Buna ziua!

Din pacate primul pas este sa dati jos cateva kilograme. HVS-ul (hipertrofia ventriculara stg) este un semn de "suprasolicitare" a cordului pe termen lung; cel mai probabil o tensiune arteriala crescuta netratata sau netratata corespunzator pe termen lung.
Cord tahicardic inseamna ca inima bate mai repede decat ar trebui, pulsul este mare. Presupun ca v-au prescris ceva beta blocant (metoprolol, bisoprolol) pt frecventa cardica.
Anevrsim de SIA (sept interatrial) - trebuie tinut sub observatie.
Pot sa va intreb ce varsta / inaltime / greutate aveti?
Stiu ca este greu si e nevoie de multa vointa insa odata cu slabire in greutate veti constata si Dvs. avantajele, o sa scada si tensiunea arteriala, nu o sa mai obositi asa de repede, si o sa usurati si munca inimii.

Sanatate!
0
09-11-2010, ora 15:22
les stefania
Nu este medic/terapeut
les stefania
buna ziua, va multumesc pentru lamuriri. am 32 ani, 1, 75 si 86 kg. nu mi-a prescris medicamente nimic, doar tertensif si regim hiposodic si hipocaloric, va multumesc inca inca odata si astept raspuns.
0
09-11-2010, ora 15:31
les stefania
Nu este medic/terapeut
les stefania
ma scuzati dar am uitat sa va spun ca eu nu m-am nascut cu suflu sistolic si as vrea sa stiu de unde mi s-ar putea trage toate, am avut si o perioada foarte incarcata cu probleme ultimii 5 ani. multumesc si astept raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici