Unde gasesc camin ingrijire batrani in Bucuresti sau Brasov?

30-11-2010
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Am o matusa in varsta, in Brasov, care nu mai poate sa se ingrijeasca singura. Are nevoie de cineva sa stea cu ea, fie acasa, fie la un azil privat. Nu am gasit decat case pentru batrani care cer cel putin 20 de milioane de lei vechi, sau persoane care cer un apartament mostenire. Sau nu sunt locuri pentru multi ani de acum incolo.Stie cineva, in Brasov sau Bucuresti un loc unde sa poata merge, accesibil pentru un pensionar? Sau cum se gaseste o persoana, cu plata, care sa stea cu ea? Am gasit doar site-uri care cer taxe nerealiste. Se poate face ceva pentru aceste persoane care merita sa-si pastreze demnitatea?
39 comentarii 12 Înainte ›
0
25-01-2011, ora 21:22
EllaDee
Nu este medic/terapeut
EllaDee
Camine in Bucuresti se gasesc si cu 1500 lei si cred ca am vazut si de la 1300 lei, dar mare atentie la caminul pe care il alegeti, se intampla multe lucruri urate.
Matusa mea este internata intr-un camin, dar tariful este mare.
0
25-01-2011, ora 21:26
EllaDee
Nu este medic/terapeut
EllaDee
Mai era un camin de calugarite Pasarea, cred ca pe langa o manastire, unde primesc ca plata pensia, dar acolo nu prea se gasesc locuri decat daca decedeaza vreun internat acolo.Se face o cerere si se asteapta.Cel mai bine este sa vorbiti personal cu maicutele.
0
25-01-2011, ora 23:32
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Multumesc pentru raspuns! Noroc, ca s-a rezolvat. Ca altfel, daca ai o pensie mica, poti muri singur in strada. Singura care s-a oferit sa ajute a fost biserica, in schimbul apartamentului, desigur vadut si dat banii prin intermediar.Asta e tara in care traim...Sanatate!
0
26-01-2011, ora 15:28
EllaDee
Nu este medic/terapeut
EllaDee
Ala nu pare a fi un ajutor, dar asa este, toate au un pret si nimic nu este gratis.ca la noi, la nimeni!
0
26-01-2011, ora 17:02
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
tulburare_anxios_depresiva
Biserica perpetueaza datina conform careia nu poti lua parohie la o biserica fara "o dacie ", asa ca ce ne mai mira ?
La noi, popor primitor, latin, caldura umana etc, parca era diferit ca la altii, inainte. Dar daca biserica (sau unii angajati ai ei ) face asa ceva, e trist...
Probabil ca as fi putut sa trag si eu niste sfori pt un loc la un azil in Buc, desi stiu un caz in care fara interventie "grea " nu s-a putut obtine locul.ce oameni.bine ca ai rezolvat...
0
26-01-2011, ora 17:12
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Merci mult pentru sustinere (ca de obicei!), da, bine ca s-a rezolvat. Aici prin apropiere cu mai putin de 25 de mil. pe luna nici gand, asta daca gasesti. Si la caminul asta unde este acum da pensia, care nu este mare, dar sunt ingrijiti exemplar, este un camin construit/sustinut de nemti (matusa-mea e sasoaiaca). In rest, nu au pretins nimic. Ba mai mult, ei de ani de zile, cotizeaza anual, o suna mica la biserica lor, ca la sfarsitul vietii sa fie dusi pe ultimul drum decent, fara costuri ptr groapa, slujba etc.Nu o zic ca sa fac comparatie, o zic ca este o realitate...Vorba ta, suntem un popor primitor, am primi, dar am da cat mai putin. Desigur, exceptiile sunt cele care ne tin "in picioare".
Sanatate voua!
0
24-03-2011, ora 16:53
miki23
Nu este medic/terapeut
miki23
Am o nepoata de 18 ani si are epilepsie cu crize dese precum si alte probleme de nervozitate. apelez la cineva cunoscator sa ma informeze in legatura cu un camin-spital sau centru de tratament si reabilitare pentru adulti in Bucuresti sau in apropiere...va rog mult, daca sunteti informat spuneti-mi unde exista asa ceva.nu are pe nimeni in afara de maica-sa care are schizofrenie, iar eu stau in alta tara si nu am posibilitea sa o iau la mine. daca stiti telefonul si pretul e URGENT va multumesc din suflet -* multa sanatate


(*modificat de admin)
0
25-03-2011, ora 20:30
EllaDee
Nu este medic/terapeut
EllaDee
Miki, am incercat sa iti trimit mesaj pe mail, dar nu a mers, asa ca ti-am scris un mesaj privat pe forumul asta.Daca mai vrei informatii, intreaba-ma!
0
24-06-2012, ora 02:45
anca 2
Nu este medic/terapeut
anca 2
ATENTIE LA CAMINUL PENTRU BOLNAVI ALZHEIMER VASARELY LIFE CARE cu sediul in Bascov, jud Arges!!!
DACA VRETI SA VA MOARA RUDELE BOLNAVE DE ALZHEIMER INTERNATI-LE LA VASARELY LIFE CARE !!!

Am adus-o pe mama la caminul VASARELY LIFE CARE din Bucuresti, str Radu Costache nr 13 A la data de 1.03.2012. Mama sufera de Alzheimer de mai multi ani. In urma decesului tatalui meu (februarie 2012) nu am gasit o persoana dispusa sa stea cu mama 24/24. Asa ca am ales caminul VASARELY LIFE CARE de pe Internet. Am adus-o pe mama cu 75 kg, fara nici o escara, foarte bine ingrijita. Au trecut 3 luni de atunci. Am vizitat-o saptamanal si am vazut mereu ca slabeste f mult (in prezent are in jur de 50 kg, a slabit peste 20 kg in 3 luni!), ca nu mai reactioneaza cand ma vede, iar in ultima perioada nu mai deschide ochii. Mi s-a explicat mereu ca este normala starea mamei, ca boala evolueaza. Luni 11.06.2012 am fost chemata la ora 10 de la servici pentru ca mama este in stare grava, ca se ineaca cu propriile secretii. Am vazut-o pe mama duminica pe data de 10.06 si am observat ca avea abdomenul foarte marit si, la fel, tinea ochii inchisi insa mi s-a explicat atunci de dna asistenta medicala ALINA CIRJA, sefa acestui stabiliment din Bucuresti, ca are burta mare pentru ca a mancat o cana de supa!!!!! Am venit cu salvarea si am dus-o la Spitalul de urgenta Floreasca. Diagnosticul este pneumonie stare f grava. Mama traieste cu tuburi in nas si gura, respira prin aparat, daca o decupleaza de la aparat, moare. A fost trecuta pe antibiotice puternice, este sedata. Am intrebat medicii cum de s-a putut intampla asa ceva. Mi s-a spus ca pneumonia a facut-o pentru ca a fost lasata sa stea numai pe spate iar secretiile s-au adunat si s-au suprainfectat si astfel a facut pneumonie. Mama nu mai poate vorbi de peste 2 ani, e paralizata complet, este hranita cu seringa de peste 2 ani, astfel ca ea nu a putut sa spuna nici ca nu este hranita, nici ca nu este intoarsa si ca este lasata sa stea numai pe spate, nici cat de putin i se da de mancare si nici ca nimeni nu i-a facut o clisma in 3 luni! Abdomenul marit a indicat initial o posibila tumora insa la computer tomograf s-a infirmat. Chirurgul mi-a spus ca i-au facut clisma si au scos fecale pietrificate din intestin.
AM ALES VASARELY LIFE CARE PENTRU CA ISI FAC RECLAMA PE SITE CA AU PERSONAL MEDICAL. Ei sustin ca in fiecare duminica vine un medic generalist acolo. Cum este posibil ca acel medic care a venit pe data de 10.06, cu o zi inainte sa o duc la mama la Urgenta sa nu fi vazut ca mama are pneumonie!!!!! Pe 10.06 m-au chemat sa duc sirop Eurespal, ca mama e putin racita! Am dus siropul, dar iata ca nu era putin racita si ca avea o complicata pneumonie dobandita cu cel putin o luna in urma! Cum este posibil sa nu ii fi fost verificata frecventa scaunelor si ca abdomenul sa fie incarcat de fecale pietrificate ?Ce asistenta medicala e asta? Am vorbit la telefon cu un fel de sef, reprezentant medical din Arges cel care raspunde la numerele afisate pe site. Mi-a spus ca la Bucuresti au personal fara experienta si s-o dus pe mama dupa ce o scot din spital la caminele lor din Arges! De ce nu mi-a spus la inceput ca au personal fara experienta, ca sa nu o mai duc la mama acolo? Cu acest sef am mai vorbit pe parcursul celor 3 luni si i-am aratat nemultumirile mele cu privre la starea mamei si la atmosfera din camin (si ma refer aici la asa zisele infirmiere care bruscheaza verbal pacientii, am asistat la o astfel de scena cu o pacieta din camera mamei la care s-a tzipat si urlat de fata cu mine). MENTIONEZ CA PENTRU ACESTE SERVICII CARE AU ADUS-O PE MAMA IN STARE DE IMINENT DECES AM PLATIT DOAR MODICA SUMA DE 2.150 RON/LUNA!
Voi reveni cu informatii.
0
24-06-2012, ora 16:10
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Imi pare foarte rau sa citesc prin ce ati trecut. Neoameni sunt in multe locuri, , ,
Parerea mea ca e cazul sa faci reclamatii serioase, macar in ideea de a nu mai pati si altii la fel. Cineva trebuie sa si plateasca, nu numai sa ia banii!
Sanatate si multa putere!
0
14-07-2012, ora 13:29
Byll
Nu este medic/terapeut
Byll
Imi pare rau sa aud asemenea lucruri, Anca, este destul de greu sa treci prin asa ceva si nu doresc nimanui, detin un camin pentru persoane varstnice si nu dorm noptile ca sa gandesc cum pot face zilnic viata acestora mai buna, sunt in acelasi timp oameni care nu doresc decat beneficiile lor si nu vorbesc de situatia in cauza, vorbesc in general. Zilnic ma sfatuiesc cu specialisti in domeniu pentru a inbunatatii situatia caminelor de batrani din Romania care este inca sub nivelul asteptarilor desi toti se lauda pe internt ca ofera aceste servicii inca nu realizeaza ca sunt doar doritori de beneficii sau nu recunosc, este greu sa te daruiesti pe tine insuti intr-un domeniu care la noi inca nu este bine organizat nu este ajutat de stat si nu este implementat asa cum ar fi trebuit nici social si nici medical, din nefericire pentru persoanele in varsta nu mai sunt in tara asta nici pensii, nici asistenta sociala si nici asistenta medicala, toti care ajung la o varsta mai inaintata sunt uitati de satul roman, sunt uitati de directorii de spitale sunt jermaniti de proprietarii de camine si poate ca solutia ar trebui tot dansii sa o gaseasca, se uita ca acesti oameni in varsta au cladit o parte din ceea ce azi suntem, iar cei de azi nu vor de la dansii decat voturi politice si atat. In curand voi scoate o carte despre un camin de batrani pe care l-am fondat si daca imi lasi o adresa de mail am sa ti-o trimit gratis, inca odata spun ca imi pare rau sa stiu prin ce ai trecut.
0
15-10-2012, ora 17:44
lucrita
Nu este medic/terapeut
lucrita
Ocoliti caminul Asociatia Sf Gheorghe si Sf Dumitru- au 2 camine in custodie - unul la Balotesti si unul pe Bdul Ficusului ( zona baneasa, Intr rugulet, in spatele hotelului Phoenicia ). Domana Doina Paun care se ocupa de managerierea acestor lacase este mai mult decat amabila la prezentare, dar cand vine momentul sa internezi pe cineva in camin, este ofuscata daca n ai venit cu banii in mana. Mai mult decat atat, la discutia prealabila internarii ti se comunica un pret dar cand vii cu rezidentul si il internezi ti se pune deja un alt pret - motivandu ti ca de luna urmatoare se indexeaza preturile. cand o intrebi la cat timp li se face baie rezidentilor, iti raspunde cu zambetul pe buze : la 2 zile sau ori de cate ori este necesar - FALS!!!! si rusine in celasi timp dna Paun - respect fata sde varsat si parul sur dar nimic mai mult - in cazului rezidentului nostru nu i s-a facut baie nici macar o data in 10 zile, ci doar atunci cand a facut pe el- si atunci stiti cum i sa facut baie:de la brau in jos - foarte urat domana Paun, nu v-ati gandit vreodata ca mama sau tatal dvs vor putea ajunge in tr o astfel de situatie ??? sau chiar dvs sau apropiatii dvs ??? eu personal am intrebat persoane internate si fara Alzheimer ( pt ca nu toti rezidentii au Alzheimer, chiar daca Dna Paun motiveaza ca majoritatea au ) din camin la ce interval de timp li se face baie iar raspunsul a confirmat cele mai sus spuse. Mai mult decat atat, in caets camin este foarte frig, iti ingheata si mainile iar caldura ioc. Am intrebat si asistentele si infirmirerele de ce nu dau drumul la caldura iar raspunsul a fost ca nu tine de ele. Ce trebuie sa mai stiti este faptul ca nu au personal suficient la capacitatea de rezidenti - aprox 40 rezidenti, 3 asistente, 4 infirmirere- asistentele: Daniela, Monica, Iulia - infirmierele- Victorita, Cristina, Mihaela, Tanta. Si pe post de psiholog o au pe dna Dorina - o doamna cu varsta venerabila si cu multa experienta dupa spusele dumneai dar cu putina gandire. Cand am intrebat o rezidenta care nu sufera de alzheimer daca dna roscata chiar realizeaza o terapie ocupationala cu rezidentii - asa scrie si in planul de asistenta - mai mult in ras mi a spus ca nu face asa ceva, doar sta pe scau si se uita pe camere- lucru pe care si eu l am vazut.aveti grija ce discutati la o eventuala intalnire in vedera internarii, pt ca daca rezidentul nu este cum doreste dna Paun, probabil vrea sa interneze balerine la opera romana, in scurt timp vi l da afara dar nu vi se returneaza nici un ban,
RUSINE DNA PAUN !!!!
0
23-10-2012, ora 00:10
radu111
Nu este medic/terapeut
radu111
ATENTIE LA CAMINUL 'ACASA LA SNAGOV' DIN GHERMANESTI, SNAGOV, JUDETUL ILFOV. EVITATI-L.

Am avut-o internata pe mama mea 2 luni la caminul din Ghermanesti, Snagov, judetul Ilfov, cu diagnosticul
de Alzheimer. Am internat-o in a doua saptamana a lunii august 2012. Mama, in varsta de 90 de ani, putea sa mearga, incet, dar fara probleme. Era vesela, atat cat ii permitea boala si semiluciditatea ei, desi nu mai recunostea decat
rudele f. apropiate. Putea iesii afara in curte, caminul avand o gradina mare, dar total denivelata, avand o piscina pe
care nu o intrebuinteaza nimeni dar tine loc de reclama si avand in imediata apropiere portiuni intregi de padure.
Cladirea este generoasa ca spatiu, mama fiind internata in camera cu doua paturi. 2500 lei per luna.
In contract, f. mic scris, sta stipulat ca cei ce incheie pt. rudele sau cunostiintele lor un contract de ingrijire si
asistenta medicala cu caminul, trebuie sa plateasca toate pagubele ce le cauzeaza cel in favoarea caruia s-a incheiat contractul. Se subintelege: Indiferrent daca cel aflat in ingrijirea caminului are sau nu discernamant. Caminul dispune numai de un singur doctor geriatru ce vine o singura data pe saptamana si chipurile si 'la nevoie'. Din pacate, nu este asa. Din pacate. In momentul cand maica-mea a avut picioarele umflate si a trebuit dusa la MedLife la Baneasa 12 km dus si 12 km intors (un drum, dus-intors, 24 km) si au fost nevoie de doua drumuri, unul pt. analize si altul pt. un consult oftalmologic, mi s-au cerut 100 lei pt analize de rinichi cu factura de la MedLife, 120 pt. constul pt. consult oftalmologic cu factura de la MedLife si 400 Lei pt. transport cu masina caminului ce ia 2500 lei pe luna. Cand am cerut factura si chitanta pt. doua transporturi, pt. totalul de 48 km, cu cineva la volan si cu o asistenta, transport pt. care mi s-a cerut deci 400 lei, am primit raspunsul ca masina nu este a caminului si nu se pot elibera facturi si chitante. Proprietarul caminului ce denumeste caminul o Fundatie ca sa scuteasca TVA nu se ocupa decat contra unor preturi exorbitante sa aduca un medic specialist la camin daca este nvoie de asa ceva. In general nu este nevoie, daca pacientul, mai ales cei fara discernamant, nu spun nimic. Atunci este totul in ordine! Numai la vizita noastra, noi, familia, am remarcat ca maica-mea se freca f. des la un ochi si un ochi era rosu. Am cerut control oftalmologic ce l-am facut impreuna cu analizele pt. rinichi ce mi-au fost recomandata sa le fac mamei mele, pt. picioarele ei umflate, de catre medicul de familie, nicidecum de catre medicul caminului. Si pt. transport a cerut 400 lei fara chitanta si fara factura caci masina chipurile nu ar fii a caminului (dar nici taxi nu era).
Asta insa nu-i nimic. Maica-mea a cazut o data, in cele doua luni de zile cat a stat in caminul din Ghermanesti 'Acasa la Snagov', din pat. Multe camine de batrani au paturi cu protectie laterala, dar nu pe toata lungimea patului ci numai pe o lungime de ca. 70 - 100 cm, protectie ce se poate rabata. Astfel de paturi nu exista in caminul acesta. Dupa prima cazatura din pat, nu s-a luat nici o masura de catre acest camin. In schimb, dupa cum ni s-a relatat de catre putinii pacienti din camin cu discernamant, pt. ca maica-mea cauta niste lucruri prin dulapul unde i-si avea lucrurile, fara noima, personalul a inceput sa tipe la ea. Acest lucru a agitat-o pe maica-mea, o femeie la 90 de ani, bolnava de Alzheimer si ea inceput sa tipe, de asemenea, la personal. Dupa acest incident, maica-mea a tipat la personal in sala de mese. A fost mutata in alta camera, tot cu doua camere, dar cu supraveghere video. Da, dar nu exista personal care sa supravegheze continuu astfel de cazuri pe monitor. Ba mai mult, a fost inchisa in camera si cand maica-mea a inceput sa traga de o noptiera, de frica ca nu mai putea iesii din camera, a deteriorat doua sertare si o veioza. In acea seara, in loc ca proprietarul caminului sa se ocupe de a procura medicamentele de la o farmacie de serviciu, medicamente pe care le-a prescris in aceiasi zii d-na doctor psihiatru Giosa Aurora de la Ambulanta Puls, un medic psihiatru excelent de bine calificat, proprietarul caminului i-mi scria mie, celui ce i-o dadusem in ingrijire un E-Mail dupa altul, ca a doua zii sa o internez la spitalul de boli psihice Obreja din Bucuresti.
Una la mana ca doctorul psihiatric chemat de mine, nu de proprietarul caminului, cu amabulanta Puls, d-na doctor Giosa Aurora constatase o nervoszitate datorata unei HIPOTENSIUNI deci unei tensiuni f. scazute si i-a dat imediat o reteta pe care eu m-am obligat sa o platesc. NU! Proprietarul caminului i-mi cerea in E-Mail-urile sale doua lucruri: Ca o sa cheme a doua zii un tamplar si un electrician sa repare daunele si ca, conform contractului, i-mi va pune asta la plata!!!! Nu-l interesa ce poate face pt. starea sanatatii mamei mele, lucru pt. care il plateam. Apoi cerea imperativ si pe ton de comanda sub amenintarea externarii mamei mele din camin, sa o duc la spital la Obreja in Bucuresti, spital de boli nervoase si psihiatrice. M-am ocupat tot eu de treaba aceasta, dar a doua zi am trimis doua rude apropiate sa investigheze la fata locului ce se intamplase. Peste noapte maica-mea fusese incuiata in camera, desi doctorita ce venise de la Ambulanta Puls nu constatase decat o usoara agresivitate, o irascibilitate nervoasa. Maica-mea a dat drumul la apa din baie, si a pus dusul cu apa curgand pe podea. A avut loc - in ciuda camerelor video din camera - o usoara inundatie ce a fost numai f. tarziu, spre dimineata sesizata de personal. Pe tot timpul noptii, nu venise nimeni la maica-mea in camera. Din nou alte telefoane ale proprietarului caminului ce nu vorbea decat de alte despagubiri, despagubiri, despagubiri. De data asta pt. pete provocate de inundatie, Si ca maica-mea, asa dorea dumnealui, SA FIE internata pt. cel putin o saptamana la spitalul Obreja. Am vrut sa verific afirmatiile 'medicale' ale proprietarului caminului de batrani din Ghermanesti si am organizat eu, nu dansul, cu salvarea, transportul la Obreja. Cum era de altfel de asteptat, la Camera de Garda, medicul de servícu, a refuzat pe buna dreptatea internarea lui maica-mea dupa ce a consultat-o cu f. mare grija si atentie.Totusi, datorita descrierii excerbate ale proprietarului caminului, i-a prescris Tiapridal si Rispolept cu indicatia ca Rispolept sa nu se i de dea decat in caz de forta majora. Sa nu credeti insa ca la spital a fost vreo asistenta medicala a caminului cu maica-mea in masina de salvare, sau chiar doctorul caminului. Nici vorba de asa ceva! Nu! A fost o ruda de a mea. Medicului de Garda nu i-a venit sa creada ochilor ca este posibil ca un camin sa trimeata un bolnav de Alzheimer, fara discernamant, cu masina Salvarii, fara o asistenta medicala din camin sau fara doctorul caminului. Sincer sa spun, nici eu nu mi-am putut inchipuii asa ceva! Insa la punctul acesta sa punctam un fact: In ante-seara cand maica-mea a fost agitata si eu am apelat la Ambulanta PULS ce a sosit la Ghermanesti cu medic psihiatru, excelent de bun, proprietarul caminului NU a luat medicamentele prescrise
de medicul psihiatru de la Ambulanta PULS!!! Nu d-le, DANSUL dorea internarea mamei mele cu orice pret! Salvarea s-a intros a doua zii cu miaca-mea inapoi cu refuzul de internare, cu noile medicamente prescrise pe care ruda mea rugand Salvarea sa opreasca pe drum, le-a cumparat si maica-mea a fost dusa din nou in camera. Putea merge, nici o problema cu ochii, intre timp luasem lacrimile artificiale pt. ochiul uscat, totul in ordine. Asta era acum 4 zile. I-au dat din medicamente noi prescrise de spital, medicamente extrem de puternice, pana cand maica-mea nu s-a mai putut scula din pat. In conditiile acestea, imobilizata la pata de supradojzaul de medicamente, a cazut din nou din pat si s-a lovit puternic la ochi si la arcade. Atat de puternica ca nu mai poate deschide ochii. Ce era importanta pt. camin? Sa ia banii si sa aiba oameni la orizonatala ce nu zic nici malc. Au reusit. Am intervenit imediat, desi platisem cu anticipatie, pe 20.10.2012 inca 2500 lei pt. luna urmatoare. Deci: Dintr-un om ce putea sa mearga, au facut un om tintuit la pat si desfigurat la fata, pt. ca printro crasa indiferenta fata de sanatatea bolnavului, cei de la camin nu au luat nici o masura. Am gasit in mare graba un nou camin in Bucuresti in sectorul 5: cu medic de medicina generala care evalueaza fiecare rezident, cu medici ce periodic consulta pacientii caminului, adica medici: geriatru, neurolog, psihiatru, psiholog, cardiolog, etc, cu sigurarea serviciului de ambulanta in caz de urgenta si/sau transportul la spital (BGS), cu supraveghere medicala 24/24, cu program de stimulare cognitiva cu psiholog, cu consiliere psihologica etc. Cu pampers, in camera de 3 paturi, 2500 Lei. In cei 2500 Lei era si starea in care se afla maica-mea dupa ce a stat doua luni la caminul 'Acasa la Snagov'. Nu se mai putea ridica din pat, era desfigurata, nu se luase nici o masura sa nu mai poata cadea din pat, dar care camin era preocupat de reucperarea daunelor produse de pacientii la care nu luasera nici o masura medicala de specialitate. Prima impresie a noului camin a fost mai mult decat buna: Am anunta caminul ca maica-mea a cazut din pat si ca nu poate merge, respectiv nu poate deschide ochii. Si am anuntat in jurul carei ore va venii la noul camin, insotita de ruda noastra si de fiul ei. Ruda noastra era pe drum cu maica-mea in masina ca deja noul camin a sunat sa intrebe cum se simte pacienta si cand sosesc. Intre randuri fie spus ca noul camin are paturi cu aceste protectii scurte, laterale, contra cazaturilor din pat.
Cum au ajuns la camin, era acolo o doctorita internista ce imediat a prescris medicamente pt. tumerfierile produse de cazatura la ochi si pe corp. Medicamentele au fost luate in aceiasi zii. Contractul era deja facut, chitanta si factura de asemenea. Maica-mea a fost mai intai spalata corporal inainte sa fie dusa in pat. Noul camin foloseste pamersi gen chilot, nu chiloti gumati. Personalul s-a ocupat de maica-mea cu mare atentie si f. amabil desi maica-mea era agitata datorita schimbarii brsuste. Medicul internist al noului camin a ordonat sa nu i se mai dea Tiapridal pana cand medicul psihiatru al caminului nu va verifica acest diagnostic dupa starea reala a sanatatii mamei mele. S-a cerut initial o tomografie, transportul este treaba caminului, eu as fii platit tomografia si consultatia dar si la asta s-a renuntat deaorece maica-mea avea o tomografie cerebrala din august 2012 cu care medicul geriatru de la Ghermanesti nu stia cu ce se mananca (ca interpretare medicala a rezultatului). Nu asa insa medicul psihiatru al caminului nou ce fost chemat, NU contra cost suplimentar ci firesc in pretul inclus pt. camin, de catre conducerea caminului. Cu totul alta atmosfera. Cu ce se lauda insa caminul de batrani de la Ghermanesti: Cu faptul ca acolo este pacienta si d-na Zina Dumitrescu. A se vedea http://www.libertatea.ro/detalii/articol/zina-dumitrescu-mutata-de-fiu-azil-de-fite-409282.html sau cu http://www.acasatv.ro/cancan-tv/zina-dumitrescu-a-renuntat-la-lux-si-s-a-retras-din-lumina-reflectoarelor-uite-unde-locuieste-acum.html /// In rest insa: Lipsa acuta de personal. Servicii medicale insuficiente la 33 de bolnavi. Pregatire profesionala ce lasa mult de dorit a personalului caminului de batrani 'Acasa la Snagov' - Ghermanesti. Lipsa de intelegere pt. bolnavii fara discernamant. Canalizare infundata. Pane de curent insa 'locale' nu ale furnizorului de electricitate (ultima data pe data de 22.10.2012). O gradina f. mare, nepavata, unde oameni in varsta se pot impiedica daca nu sant insotiti si nu sant insotiti decat in cazuri de exceptie din lipsa de personal. Orice chemare a unui medic specialist este transformata de proprietarul caminului intr-o afacere f. banoasa pt. el. Acum 4 zile maica-mea mai putea vedea si mai putea merge. Acum nu. De acord, a cazut din pat.
Dar mai cazuse o data in cele 2 luni de zile cat a stat in camin si desi consecintele nu au fost atat de grave, nu s-a luat nici o masura. Eu, personal, va recomand evitarea caminului 'Acasa la Snagov' din Ghermanesti, Snagov, judetul Ilfov. Nu exista decat 'oameni de afaceri' in conducerea caminului, dar nu oameni cu suflet si intelegere pt. bolnavi, mai ales pt. acei bolnavi ce sufera de Alzheimer! In ziarul Libertatea sta scris ca este vorba de un camin de lux. Este pur si simplu un cinism la adresa acelor bolnavi ce au de suferit de pe urma conducerii ce nu se uita decat la bani, a personalului ce este depasit de probleme si slab calificat si vai de soarta acelor bolnavi ce nu mai au discernamant si sant pacienti acolo.
1
24-10-2012, ora 11:27
lucrita
Nu este medic/terapeut
lucrita
Pe deplin de acord! Relatez din experienţa proprie: nenorocitii îşi fac fundaţii si încheie contracte de sponsorizare, in virtutea carora te pot da si afara din Camin, dacă nu le place pacientul, dar nu ţi mai returneaza nimic din ceea ce ai plătit Fara sa beneficiezi de servicii. Sa le dea Dumnezeu sanatate si sa nu ajungă insituatia in care sunt părinţii nostrii si pe mana unor escroci ca ei !
0
19-11-2012, ora 12:25
berta_ben
Nu este medic/terapeut
berta_ben
Dragii mei, ocoliti Caminul de batrani "Acasa" din Ciorogarla!
Lipsa de profesionalism cras, personal necalificat, minciuna, contabilitate precara si falsa si focalizare pe imbogatirea patronilor!
Daca vreti sa scapati de batranii familiei in scurt timp, lasati-i acolo si se rezolva repede.
Din pacate se fac afaceri cu vietile oamenilor, rusine!
0
08-02-2013, ora 19:08
arghir liliana
Nu este medic/terapeut
arghir liliana
Draga berta_ben, te invitam cu drag sa vizitezi caminul de batrani Acasa din Ciorogarla, sa vezi conditiile de igiena si sa intri in contact cu personalul CALIFICAT al acestei institutii.

Din nestiinta sau rautate se pare ca ai o parere proasta despre aceast camin.Iti propun sa faci voluntariat de 6 luni si ti se va elibera un "certificat de voluntar" sau daca esti calificata te astaptam sa faci parte din personalul nostru.
Pe site-ul de experti contabili si contabili numele tau berta_ben nu figureaza asadar incearca sa fii mai rezervata si mai inteleapta!

Daca esti calificata sau cand vei fi te astaptam sa faci parte din colectivul nostru unde ai sa descoperi interesul si grija pentru a face ultimile zile din viata mai senine si mai usoare bunicilor nostrii.
Dragi cititoari ai acestui forum sunteti oricand asteptati sa vizitati caminul nostru, din judetul Ilfov, Ciorogarla sau sa intrati pe site-ul nostru.

Arghir Liliana-Director
0
13-02-2013, ora 13:42
Dan Margineanu
Nu este medic/terapeut
Dan Margineanu
Aveti mare grija cu locatia pe care o alegeti din propria experienta va spun ca sunt unele azile de batrani cu personal necalificat sau slab calificat.As putea sa recomand un loc de relaxare pentru cei invarsta si pentru cei cu diferite afectiuni la complexul rezitential "Mosia Bunicilor".
0
24-02-2013, ora 15:12
Cristina Paraschiva
Nu este medic/terapeut
Cristina Paraschiva
Buna ziua.
Tatal meu este internat in Caminul de batrani Acasa, din Ciorogarla si sunt foarte multumita de serviciile oferite tinanad cont de cat platesc si anume 1600 lei pe luna.
NU mai aruncati cu noroi in niste oameni care isi fac treaba in locul nostru.
De cate ori ma duc la tatal meu merg neanuntata atat in weekend cat si in timpul saptamanii iar de fiecare data in gasesc curat, spalat si barbierit, iar de cele mai multe ori l-am gasit in sezut pe canapea el fiind imobilizat la pat.
La recomandarea doamnei directoare l-am inscris la medicul de familie al caminului care i-a facut EKG-ul si analizele la sange si am descoperit ca starea de sanatate a tatalui meu a evoluat spre bine de cand este aici.
La recomandarea echipei de medici al acestui camin am fost indrumati si sfatuiti sa luam medicamentele speciale bolii psihice de care sufera tatal meu pe care inainte nu le lua iar boala evolua foarte repede, vizibil.
Recomand cu caldura acest camin, convingeti-va nu aplecati urechea la toate zvonurile rautacioase, neintemeiate si anonime.
O zi buna si aveti grija de batranii vostri.
0
27-03-2013, ora 17:15
Byll
Nu este medic/terapeut
Byll
Buna sa ne fie ziua tuturor ! Observ multe persoane nemultumite in forum si nu imi place, nu stiu daca acestia o fac cu rea intentie sau nu insa nu este bine, cred ca ne-ar trebui un loc in care sa putem discuta fara a ne apara interesele personale, un loc in care sa incercam sa ne ajutam si cei care au nevoie de un sfat sa il primeasca cu caldura sufleteasca. intradevar sunt articole scrise cu rautate, altii incearca sa faca reclama unor lucruri care nu exista inca, eu as incerca daca imi permiteti sa va cer ajutor si sa imi spuneti ce as putea face pentru ca rezidentii din caminul pe care l-am fondat sa duca o viata mai buna, sincer va rog sa ma ajutati, nu sunt in cea mai buna perioada din viata mea din cauza sanatatii precare si asta ma afecteaza sa gandesc cum mi-as dori si de aceea fac apel la voi toti sa ma indrumati cu idei pentru a imbunatatii viata rezidentilor din caminul pe care l-am ridicat cu truda si sacrificiu alaturi de fratele meu. Puteti gasi caminul la adresa camin-pentru-batrani.ro si pe mailul de acolo imi puteti scrie deschis tot ceea ce credeti ca s-ar putea face pentru a le face viata celor din camin mai frumoasa in limita posibilitatilor pe care le mai am azi.
0
14-04-2013, ora 08:34
Anra45
Nu este medic/terapeut
Anra45
Atenţie la caminul Eden, l- am avut pe tata 5 zile in Martie 2013. Afost sedat puternic, dezhidratat si legat de pat. Din camin a ajuns la spital. 7 zile a fost internat. Creatinina si ureea ereau astronomice. Cei de la camin mi- au spus ca sa dezhidratat in decurs de 7 ore., , doctorita, ,. Asta ar însemna ca toţi sa ne dezhidratat noaptea! Ce gluma sinistra.am petrecut câteva ore bune in acest camin după momentul in care l- am văzut pe Tata aşa. Mare atenţie.
Radu111 unde se afla Mama ta acum?
0
14-12-2013, ora 13:31
skorpion47
Nu este medic/terapeut
skorpion47
Cel mai bun si calitativ si la pret este Caminul de batrani Healthy Living. 1600 RON Servicii All Inclusive.
Mai multe detalii poti gasi aici :-----*

(*modificat de admin)
0
24-04-2014, ora 15:31
Lixa24
Nu este medic/terapeut
Lixa24
Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu cateva recomandari? O am pe bunica care necesita supraveghere continua. Am tot cautat un azil in care sa fie bine ingrijita, la preturi rezonabile, insa peste tot parerile sunt impartite. Sau, cel putin, sa stiu ce sa evit! Multumesc!
0
24-04-2014, ora 16:08
Anra45
Nu este medic/terapeut
Anra45
Eu am avut o experienţa foarte buna cu Geron din Bucuresti. Este in sectorul 6.personalul este calificat.in cazul in care este necesară spitalizarea batrinii sint însoţit-o la spital de către personalul căminului si sint asistaţii 24 din 24 de ore. Evitati caminul Eden, senior med center din Pipera si Gerontolife.
0
11-06-2014, ora 15:11
Mihaela212
Nu este medic/terapeut
Mihaela212
Caut un azil de batrani specializat in Alzhaimers, in Bucuresti, sau imprejurimi, cu asistenta medicala, si personal de ingrijire calificat.ma gindeam la Duras- Diurpaneus.??
0
17-10-2014, ora 11:49
tatiana1
Nu este medic/terapeut
tatiana1
Buna ziua, in ce priveste azilul DURAS-DIURPANEUS, ESTE BINE DACA IL OCOLITI NU DUCETI ACOLO PERSOANE DRAGI NU O SA REZISTE MULTA VREME.
Pot sa va spun de ce, am tercut printr-o astfel de experienta dureroasa, acolo pacientii sunt obisnuiti inca din prima luna cu pampersii chiar dc nu e nevoie, ca sa le fie mai usor personalului de acolo, sunt tinuti cu usile deschise si geamurile la fel ca sa nu se simta mirosul si astfel pacientii racesc si apoi normal au nevoie de ingrijire medicala si acesta este un motiv in plus sa-ti fie luati bani pe retete pe tratamente care nu sunt facute dar se spune ca sunt facute.
Mancare este sub orice critica, ceai cu paine si dc se poate ca pacientul sa nu manance este cel mai bine.Nu se tine cont de ce vrea pacientu, hainele pe care le duci, degeaba sunt imbracati cu ce se nimereste, urat si murdar.
Si as putea scrie mult si bine dar mai bine nu va duceti acolo.
0
17-10-2014, ora 11:51
tatiana1
Nu este medic/terapeut
tatiana1
Pentru Mihaela 212 daca doriti si alte detalii cu placere le dau...dar nu acolo este sfatul meu dupa o experienta personala dureroasa, grea cu acel azil.
0
13-11-2014, ora 21:50
Radu74
Nu este medic/terapeut
Radu74
Buna seara. Stie cineva un azil de batrani cu centru de reeducare kinetoterapeutic in Bucuresti ? Mama mea a avut accident cerebral vascular (ischemic) pe 20 octombrie. De atunci este in spital la Fundeni unde conditiile nu sint propice recuperarii. Am luat contact cu Eden si AzilPrivat. Daca are cineva o alta adresa si o experienta traita in acest sens, va rog ajutati-ma!
0
10-01-2015, ora 17:24
caminbatrani-sfmaria.ro
Nu este medic/terapeut
caminbatrani-sfmaria.ro
Buna seara,

Caminul nostru ofera servicii de kinetoterapie specializata, iar de anul acesta facilitam si servicii temporare de gazduire. Aceste servicii se adreseaza exact persoanelor care urmeaza un tratament sau sunt in recuperare dupa diverse accidente. Caminul de batrani Sf Maria este langa Gradina zoologica, deci exista si transport foarte aproape. Daca aveti cum, va asteptam in vizita sa vedeti exact despre ce e vorba. Serviciile noastre sunt foarte calitative si avantajoase ca pret. Pentru detalii legate de locatie si conditii puteti sa vedeti si la noi pe site caminbatrani-sfmaria.ro
Multumesc
0
13-01-2015, ora 21:21
alwaysred
Nu este medic/terapeut
alwaysred
Incercati ala Turda la Acoperamantul Maicii Domnului.Nu va costa nimic sa intrebati.
https://www.facebook.com/pages/CIAV/309125819216001?sk=timeline
0
05-04-2015, ora 19:45
andi28
Nu este medic/terapeut
andi28
EVITATI CAMINUL DE BATRANI 'AZIL PRIVAT' DIN STRADA BADEA CARTAN NR.16, BUCURESTI.
Va scriu din propria experienta avuta cu o persoana din familie.

Dpdv aspect este ca un hotel de 3-4 stele.
Dpdv servicii oferite este lagar de exterminare.

Pentru a fi mult mai concret va voi povestii diferite situatii.
- acolo lucreaza in schimburi, perechi de asistenta / infirmiera. Pe schimbul unei anumite asistente se produs diverse evenimente ciudate...pacientii sufera variatii bruste de tensiune, insuficienta respiratorie, temperatura, precum si altele...drept pentru care incep perfuzii pentru 'normalizarea' situatiei. Toate medicamentele folosite sunt achitate de apartinatori la supra - preturi.
- asistenta de care am pomenit, lucreaza si la un spital de stat, de unde 'procura' diverse medicamente. Dupa ce sunt folosite (sau nu) aceste medicamente pe pacienti, acestea sunt platite de apartinatori.
- au si o doctorita care teoretic este specializata in tratamentul batranilor si cu care se lauda chiar pe usa de la intrare. Va spun din multele experiente neplacute avute cu ruda mea, cat a fost internata acolo, ca niciodata nu a putut sa ofere un tratament eficient. De fiecare data, au trebuit adusi specialisti din afara care sa rezolve problemele. Deci pe doctorita de acolo, in niciun caz nu va puteti baza.
- pacientii nu sunt hraniti cum trebuie. Am exemplul unui pacient care a venit grasut acolo si in aproximativ un an a ajuns schelet ambulant. Mai mult, pe usa de la intrare au pus un afis... este interzis apartinatorilor sa hrameasca pacientii... trageti singuri concluziile.
- nu ai voie sa intri acolo decat intre orele 15 - 18. Tocmai pentru a nu putea vedea ce se intampla.

Mai sunt multe alte probleme de care nu va mai spun...

Daca tineti la cei apropiati voua, evitati acest loc.
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.