Unghie neagra. Mi s-a recomandat scoaterea ei!

03-10-2012
olexiucoana
Nu este medic/terapeut
olexiucoana
Buna ziua. acum cateva zile mi'am prins degetul aratator mana stanga in usa de l masina. acesta nu este fracturat nici fisurat, in schimb am unghia neagra si pe langa unghie la fel. dr care m-a consultat mi-a recomandat scoaterea unghiei in cazul in care ma junghie. sunt f ingrijorata? cum se procedeaza?
15 comentarii
0
03-10-2012, ora 16:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Puteti evita scoaterea unghiei practicand 2-4 orificii, prin care se evacueaza hematomul. Manevra este simpla, insa necesita totusi pricepere si instrumentar steril.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
14-11-2012, ora 11:09
stupina
Nu este medic/terapeut
stupina
Sant operat de, ortopedul dct. Niculescu Dragos, Diagnosticul la esirea din spital.Steanoza Degenerativa de canal Rahidian L3-S1 H.D L. subligamentara poseterio laterala L4-L5, L5- S1.La osaptamana dupa operatie amavut dureri si am si-n prezet, dureri in zona gleznelor, a feselor, dureri musculare la picoare si in zona terminala a coloanei vertebrale, dureri groasnice ca in timpul cat am stat in spital. Pentru ameliorare fac un mic masaj pentru a ma linisti. de un moment.Rog saftul pe care mi-l dati. Sa ma operez, s-au sa ma tratez cu medicamentele pe care -mi-le recomandatiIn. In momentrul de fata numa pot sa ma deplaseza si de a sta in picopioare mai mult de 10 minute.pPentru a ma ameliora pentru o scurta vreme folosesc TADOR si TRAMADOL.Rog sa-mirecomandati ce calmante sa mai iau?Cumult respect si recunostinta. Stupina
0
16-11-2012, ora 14:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu este vorba atat de tratament medicamentos, cat mai ales de o evaluare clinica a situatiei actuale, praticata de catre un specialist in Chirurgie Spinala (neurochirurg).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-11-2012, ora 20:08
Cozmescu Lucian
Nu este medic/terapeut
Cozmescu Lucian
O cunostinta de a mea afirma si chiar a prezentat un certificat medico legal, cum ca ar fi suferit o fractura de platou tibial. A stat doar 4 zile in spital, fara a suferi orice fel de interventie chirurgicala in acest sens. I s-a aplicat doar un bandaj elastic, putea calca pe picior fara a fi nevoit sa folosesca carje sau orice alta forma de sprijin. Dupa 4 zile a fost exernat, putand merge normal iar dupa alte 5 zile putea urca pante alunecoase.
Este posibil asa ceva ?
0
16-11-2012, ora 21:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
O fractura a platoului tibial, fiind o fractura articulara, interzice total sprijinul pe membrul afectat cel putin 6-10 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
14-11-2013, ora 20:25
mary.24
Nu este medic/terapeut
mary.24
buna seara. Am facut un RMN la genunchiul stang si rezultatele sunt : 1- minima colectie fluida intraarticulara 2-ruptura partiala LIA. Acum trei ani am cazut pe genunchi si durerile mi-au aparut in timp. Am avut dureri si cand stateam si cand mergeam in zona rotulei. Am purtat genunchera si am folosit un gel dar durerile nu mi-au disparut..intr-adevar am neglijat putin problema pentru ca doar acum am facut aceste analize. Doctorul care a vazut rezultatul nu mi-a spus ca ar fi nevoie de operatie, plus ca m-a trimis si la alt medic sa vada rezultatul si asta urmeaza sa fac..dar nu m-a lamurit cu nimic, nu stiu ce este necesar sa fac pentru ca ma jeneaza genunchiul cand merg uneori nu il pot indoi. Va multumesc
0
14-11-2013, ora 22:06
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ve vor sa opereze? ruptura partiala de LIA? de ce? aveti o senzatie de instabilitate in genunchi?
in prima faza ar trebui un examen fizic competent pentru stabilirea diagnozei
daca va doare patela ar trebui clarificata daca nu acesta cauzeaza problema: artroza retropatelara, displazie de patela etc
0
15-11-2013, ora 21:42
mary.24
Nu este medic/terapeut
mary.24
nu am instabilitate la genunchi, mi se blocheaza ori cand merg ori cand stau, e ca si cum as avea ceva acolo ce ma tine de am impresia ca nu pot merge, e deranjant. Durerile nu sunt foarte mari, dar le simt acum in toate partile rotulei, iar blocarea se opreste doar atunci cand tin piciorul intins, iar atunci cand merg nu pot face asta... va multumesc
0
18-11-2013, ora 21:14
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@mary.24

Este foarte important sa precizati la ce va referiti cand folositi termenul "blocare de genunchi". Va referiti ca la o anumita amplitudine a miscarii apare o durere dupa care nu mai puteti misca mai departe, sau efectiv este vorba de o blocare, adica genunchiul ramane fixat intr-o anumita pozitie si necesita sa faceti o anumita miscare pentru a-l putea indoi/intinde din nou? Aceasta situatie din urma este cea care este denumita in ortopedie "blocare" si in majoritatea cazurilor se datoreaza unei rupturi a unui menisc (cel mai adesea "ruptura in toarta de cosulet"). Pentru clarificarea situatiei este nevoie de un consult de specialitate, radiografii de genunchi si patela (rotula), precum si de re-evaluarea RMN-ului.

In cazul in care este vorba despre situatia pe care am precizat-o anterior este indicata artroscopia de genunchi cu rezectia partiala a meniscului afectat sau reconstructia lui (posibila doar in anumite situatii) +/- ligamentoplastia de LIA.
0
02-01-2014, ora 18:08
sc_armoni_srl@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
sc_armoni_srl@yahoo.com
buna seara
ma numesc ionescu fanica, in urma cu 6 ani am avut o problema la genunchiul stg, am facut RMNsi mi s-a spus ca este ruptura de ligament incrucisat, nu m-am operat dar am avut mai mereu dureri pe care le-am neglijat, in urma cu trei saptamani, am avut dureri in coapsa stanga de nu puteam sa pun piciorul in pamant, dar in 2 zile au trecut, dar mi-a aparut la genunchiul stg, exact pe rotula, o umflatura mica, care a crescut pana acum de marimea unui ou, mentionez ca nu ma doare, nu este calda la atingere doar ca ma injunghie pe tibie si glezna, medicii de aici nu mi-au dat nici un tratament decat dupa sarbatori mi-au recomandat 'cutitul ', nu a fost pus nici un diagnostic, d-voastra ce credeti ca ar putea fi?
multumesc pentru raspuns
0
03-01-2014, ora 11:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele esentiale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, diverse antecedente traumatice si de alta natura etc.
Care este concluzia examinarilor clinice ale medicilor care v-au consultat??
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
03-01-2014, ora 20:51
sc_armoni_srl@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
sc_armoni_srl@yahoo.com
Buna seara
Va rog sa ma scuzati, am 46 de ani, inaltime 1, 67/65kg, sex feminin, serviciul pe care Il am necesita 12_13 ore in picioare, cu mers pe jos, nu simt ca as forta in vreun fel piciorul
In urma cu 6ani inainte de a ajunge la medic, in urma unor treburi casnice (spalat podea)am simtit in genunchi o arsura cu un trosnet si senzatia ca am pus genunchiul pe o bila si ea s-a spart.A doua zi m-am trezit cu dureri piciorul se invinetise si se umflase de la genunchi pana jos, atunci am facut rmn la clinica Prolife in Bucuresti rezultatul a fost:fina lama de lichid intraarticular si retrorotulian, ligament incrucisat anterior garcil, cu zona de hipersemnalT2 in portiunea sa inferioara
O alta zona de de hipersemnal este vizibila in portiunea superioara a ligamentului incrucisat posterior, iar o a treia poate fi evidentiata la insertia superioara a ligamentului colateral extern
Mi s_a recomandat artroscopie in scop terapeutic lucru pe care nu l-am facut iar acum a aparut aceasta galma pe rotula care nu stiu cat de grav este are legatura cu ce s-a intamplat in urma cu 6 ani?
Va multumesc din suflet
0
05-01-2014, ora 15:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre distrugerea cartilajului articular (gonartroza), cauzata de efortul fizic exagerat si de greutatea in exces.
Prin urmare, singura posibilitate rezonabila si viabila de reducere a suferintei consta in reducerea drastica a solicitarii articulatiei (stat in picioare, mers pe jos), pana la maximum 1-2 ore /zi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
05-01-2014, ora 16:32
sc_armoni_srl@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
sc_armoni_srl@yahoo.com
va multumesc, d-le doctor, sfaturile d-voastra imi sunt de un real folos, din ce am citit, pe diverse forumuri, gonartroza, se poate trata, pentru a nu avea probleme mai mari peste cativa ani, categoric trebuie sa merg la specialist, pentru a sti exact ce tratament trebuie sa urmez
o zi placuta
0
05-01-2014, ora 17:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Din pacate gonartroza nu se poate trata decat prin schimbarea articulatiei (endo-protezare).
Prin urmare, pentru a va bucura cat mai mult timp de propriile articulatii, singura posibilitate rezonabila si viabila consta in reducerea drastica a solicitarii articulatiei (stat in picioare, mers pe jos) si mentinerea greutatii optime.
Nu exista nici un medicament si nimic altceva care sa trateze o articulatie deja distrusa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •