Ureche infundata

108 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
01-05-2011, ora 11:09
ochii.cerzy
Nu este medic/terapeut
ochii.cerzy
buna, aseara m-am curatat in ureche cu un betisor de urechii si mi sa unfundat urechea de aud foarte slab cu ea, ce pot face ca sa mi se desfunda urechea?
0
01-05-2011, ora 19:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa mergi al un medic ORL.. pentru spalaturi auriculare
0
09-05-2011, ora 22:52
rya_30@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
rya_30@yahoo.com
Buna seara am si eu o problema am facut baie aseara si am stat cu capul sub apa, mi s-a infundat urechea stanga, am incercat sa o desfund si am introdus un betisor de ureche dar cred ca am facut mai rau, nu mai aud aproape nimic cu ea si nu stiu cum sa o desfund..sa merg la medicul; de familie sa vad ce imi spune sau nu este chiar asa de grav ???
0
10-05-2011, ora 07:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la ORL.. pentru spalatura auriculara
0
10-05-2011, ora 14:01
edinaa
Nu este medic/terapeut
edinaa
Buna ziua domnule doctor.
am o problema - sambata m-a tras curentul iar duminica m-a durut urechea stanga aproape toata noaptea si dupa aceea durerea a trecut de la sine dar mi-a aparut senzatia de ureche infundata, prima oara urechea stanga iar acum urechea dreapta. Dar mentionez ca-mi trecuse definitiv azi dimineata dar am si o sinuzita care isi face din cand in cand de cap iar acum mi s-au blocat sinusurile si de asta mi-a aparut a aparut senzatia de ureche infundata la urechea dreapta si sincer nu stiu ce sa fac? ce sa iau? ce tratament? si mai ales, fara pastile. puteti, va rog, sa-mi spuneti ce sa fac??? va multumesc.
0
10-05-2011, ora 14:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa mergi la ORL.. sa vada cat de afectat este timpanul..si ce ai in nas..
aceste 2 probleme sunt legate si trebuiesc rezolvate concomitent, la ORL
poate sa treaca sacum dar cu fiecare raceala problema o sa se accentueze si o sa fie mai greu de tratat
0
07-12-2011, ora 10:47
Andreeei15
Nu este medic/terapeut
Andreeei15
Buna ziua, de cateva zile mi s-a infundat urechea dreapta tare si a aparut un piuit destul de deranjant...aud foarte incet cu urechea dreapta.azi am fost la ORL si mi-a aspirat ambele urechi + spalaturi si mi sa spus ca ambele curg.Intradevar in dreapta erau acumulari de cerumen insa din stanga a iesit cerumen doar cand a aspirat domnul doctor insa la spalatura foarte foarte putin.M-a intrebat daca am pus ceva in urechea cu pricina iam raspuns ca am pus cateva picaturi de apa oxigenata a zis ca am facut bine ca a mai eliminat din ceara insa dupa aceea am plecat dar urechea a ramas tot infundata la fel si piuitul nu a trecut :( este foarte deranjant ce sfat imi puteti da?
0
07-12-2011, ora 11:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din pacate poate fi si o problema mult mai severa care a fost neglijata
simptomele descrise.. sunt caracteristice pentru o SURDITATE BRUSC INSTALATA
este vorba de o dereglare de circulatie la nivelul urechi interne.. care afecteaza nervul auditiv
este nevoie urgent de o audiograma si o timpanograma.. ca sa se vada la ce nivel este afcetat auzul
daca este afectat nervul auditiv.. aceasta se considera URGENTA medicala..si se trataeaza inj clinica ORL.. cu tratament perfuzabil
daca tratamentul NU se face in primele 5 zile..este riscul ca auzul asa si sa ramana afectat.!
0
17-07-2012, ora 14:15
sloope
Nu este medic/terapeut
sloope
buna ziua domnul doctor, am o problema, , si as avea nevoie de niste raspunsuri de la un specialist in domeniu, , acu cateva zile, , 3 mai exact am fost la o baie, , , am sarit in apa de cateva ori, , iar ultima data am simtit cum mia intrat apa in urechea dreapta, , am mai patit in trecut la urechea stanga insa, , o singura data ma deranjat, , ma durut aproximativ 2 zile, , dar am simtit cum fierbea apa in ureche si la un moment dat mi-a iesit, , insa acu cu urechea dreapta spre surprinderea mea, , , am cautat pe internet si am aflat de dop te ceara, , am citit toate raspunsurile dumneavoastra, , nu ma doare urechea intrucat ati spus ca dopul de cera nu provoaca dureri daca nu este deranjat, , , de cateva zile a inceput sa ma deranjeze o masea, , si urechea stanga putin, , am urmat cateva din sfaturile dmv, , am fost si am luat o apa oxigenata, , , am introdus in ureche cateva picaturi, , insa nu o data la o ora ci o data la 20-30 de min, , , am auzit imediat ca si cum ar fierbe apa in ureche, , insa dupa 3-5 min nu mai aud, , si nu stiu daca imi iese ceva din ureche, , as dori sa stiu, , daca dupa fiecare administrare de apa oxigenata este necesare o spalare si uscare a urechii, , iar alta intrebare ar mai fi daca pot sa reusesc intr-un final sa imi desfund urechea singur, in o saptamana poate 2 urmand pasii descrisi pe forum, , , , maseaua ma deranjeaza rar insa cand o face simt o durere ca si cand nu ar fi la locul ei, , am avut plomba la maseaua respectiva, asta inseamna ca nu mai am nervi (nu stiu daca e bn cum am zis) si nu ar trebui sa ma doara. am luat un ibuprofen 200 si ceva care se ia din 6 in 6 ore 500, , , eu nu am luat pastile de cand eram mic, , si cand le-a administrat mia trecut durerea in cateva minute insa revine dupa o perioada de timp, am urmat sfatul unui priieten cu sare incalzita intr-o carpa si a avut efect mia trecut maseaua fara pastile, , , , ! Va multumesc si imi cer scuze pentru postare asa mare !
0
17-07-2012, ora 21:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. cu apa oxigenata.. se elimina tot dopul
durata eliminarii depinde de cat de mare si cat de uscat a fost acel dop. asa ca e mai simplu sa mergi la ORL sa faca o spalatura auriculara
cu maseua ar trebui sa ajungi la stomatolog.. e mai bine sa eviti complicatiile
0
25-11-2012, ora 17:29
welmynho86
Nu este medic/terapeut
welmynho86
buna ziua.as dori si eu un sfat in legatura cu o problema pe care o am cu urechea dreapta.in mod normal m-as prezenta imediat la un medic orlist dar nu am cum decat peste 2 saptamani..cu urechea dreapta de vreo 3-4 zile nu mai aud bine...initial am crezut ca e infundata dar nu o mai simt asa grea ca at cand am avut dop de ceara...pur si simplu a scazut auzul...am turnat apa oxigenata dar nu "sfaraie"ca data trecuta cand am avut-o infundata decat fff putin..deocamdata nu ma doare f tare dar e o senzatie destul de urata..si nush cum sa ma exprim dar parca e asa mai"lipicioasa" in interior si mai contractata...sa pun clotrimazol?sa continui cu apa oxigenata?sa-mi fac singur o spalatura? in iarna am av problema la urechea stanga(otita seroasa medie-fff dureroasa) as dori un sfat va rog.va multumesc anticipat...lucrez intr un mediu in care e "curent" si sunt multe scame...
0
08-12-2012, ora 15:14
loredana elena
Nu este medic/terapeut
loredana elena
Buna ziua domnule doctor am si eu o problema de ceva vreme mi se infunda urechea stanga si ametesc foarte tare nu ma doare nimic dar nu stiu ce sa fac sa scap de aceste simptome care ma supara. Va multumesc anticipat.
0
08-12-2012, ora 18:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt. welminho
daca apa oxigenata nu fierbe, , , ,
Nu e problema a urechii externe
e o otita de la curent.. si nu tre sa faci nimic la ureche
doar incalzita, antiinflamator de baut... si cat mai urgent la Orl

pt. loredana
e vorba de o hipotensiune, anemie, sau alte probleme de circulatie cerebrala
e nevoie de investigatii
orl, neurologie, interne
0
09-12-2012, ora 13:44
loredana elena
Nu este medic/terapeut
loredana elena
Multumesc frumos domnule doctor o zi buna si sarbatori fericite alaturi de cei dragi.
0
10-12-2012, ora 15:03
ionut_ionut23
Nu este medic/terapeut
ionut_ionut23
buna ziua... am stat in spital pentru 10 zile acum 2 saptamani pentru o hipoacuzie brusc instalata la urechea dreapta... auzul mi-a revenit in cele 10 zile.. medicul mi-a dat millgama 10 zile pe luna 2 capsule pe zi timp de 6 luni... dupa ce am iesit din spital chiar in seara respectiva m-am trezit cu un tiuit in spatele capului am luat cele 10 zile pastile tiuitul s-a mai ameliorat dar de cand am iesit din spital nu prea pot dormii ( dorm pana la 2 si dupa ma intorc de pe-o parte pe alta ) si ziua sunt ametit deconcentrat acuma 3 zile am simtit la urechea dreapta cum s-a infundat si un piut incet auzul nu mi s-a defectat... astazi am fost la medic pentru treaba cu ametelile si mi-a dat memo cate o pastila pe zi... infundatura din ureche poate trece si cu aceste pastile ? sau cu pastilele millgama pe care trebuie sa le iau la tura urmatoare ?
0
10-12-2012, ora 21:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa cauti cauza problemelor
faci un cobsult fund de achi la oftalmo
faci consult neurologie
monitorizezi tensiunea arteriala.s.a investigatiii
altfel nu rezolvi oroblema pana nu stii cauza..
0
22-12-2012, ora 23:19
angi.cardos
Nu este medic/terapeut
angi.cardos
Buna seara
Am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.De la varsta de 20 de ani au inceput sa mi se infunde urechile si mi se desfundau numai daca imi aplecam capul in jos.Am tot mers la medic si mi se facea audiograma care iesea bine.O singura data mi s-a facut un tratament la urechea stanga (mi s-a introdus pe nas o teava metalica sub forma de Lsi pe ea s-a introdus ceva medicament si cu o para se aspira in ureche)asta acum 10 ani.De atunci nu mi s-au mai infundat dar de 1 an mi-a scazut auzul.Am facut un tratament cu ceva medicament nu mai stiu cum se numea a zis ca e pentru circulatia sangelui dar nu a dat rezultat.saptamana trecuta am mers la alt medic care dupa ce mi-a facut control si audiograma a zis ca nu se mai poate face nimic ca e nervul auditiv si ca singura solutie e aparat auditiv la ambele urechi.As dori sa stiu daca se poate si parerea dumneavoastra daca s-ar mai putea face ceva.Va multumesc din suflet!
0
22-12-2012, ora 23:47
elefantiverzi
Nu este medic/terapeut
elefantiverzi
Buna. as ori sa imi spuneti parerea dumneavoasra in legatura cu urechea copilului meu in varsta de 2 ani..urechea dreapta, a inceput sa-i curga..l-am curatat si l-am dus parintilor mei sa-l duca la un medic in policlinica pt ca era weekend si in plus eu nu-l puteam duce pt ca trebuia sa lucrez in ziua aceea..l-a vazut un medic pediatru, i-a pus dignosticul de otita. i-a prescris augmentin. cand mi-au spus ai mei la telefon, am zis ca nici vorba, sa nu-i de-a antibioticul, ca vreau sa-l duc eu la un medic specialist inainte. a doua zi, am mers cu el la medicul de fam, s-a uitat cu lupa aceea in ureche, l-a palpat, nu-l durea nimic..a zis ca nici vorba de otita, sa merg linistita acasa. nu mi-a dat bilet de trimitere pt orl.. m-am bucurat ca nu e nimic grav dar au trecut vre-o 4 zile de-atuci, urechea continua sa curga, s-a si inrosit..ca un fel de reactie alergica..si in jurul urechii si pe ureche si pe obrajor, i-au aparut cateva bubite mici, rosii si parca au si capul galben,.. iar azi i-au iesit cateva si pe calalat obraz si deasupra guritei. ma ingrijorez pt ca am tot cautat pe internet ceva care sa se portiveasca cu reactiile lui, dar nu gasesc...sa fie oare totusi otita?? se poate sa fie otita chiar daca nu l doare si nu are febra? astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare. as vrea sa-mi spuneti parerea dumneavoastra nu doar sa ma sfatuiti sa merg cu el la un orl-ist..pt ca asta oricum am sa o fac... :) multumesc
0
23-12-2012, ora 11:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt. angi
pot sa raspund la intrebare daca vad audiograma
o atasati pe adresa mea pe hotmail
e posibil ca in tinerete sa fost otita seroasa si acum sa fie afectat nervul auditiv din alt motiv.. dar pana a ajunge la aparataudituv e cazul de audiograma si consult la alt cab orl...pentru a exclude o eroare de diagnostic

pt. elefanti.
otite pit de mukte feluri... si externa si medie
nu stiu cat de bine cunoaste med de familie bolile orl... pot sa te uiti cu otoscopul...dar tre sa stii si ce sa vezi acolo
nu pot sa dau indicatii de tratament fiindca nu am inteles ce a curs din ureche...ceara. secretii mucoase sau purulente
si manifestarile de pe pavilon pot fi si aspecte de probleme dermatologice...
0
31-12-2012, ora 04:15
economist
Nu este medic/terapeut
economist
Buna dimineata domnule doctor. De cateva zile ma chinuie o bronsita. A fost o bronsita pe care am tratat-o cu superficialitate si zilele trecute m-a nenorocit. Febra mare, tuse, senzatie se arsura la inghitire. Mi se facuse atat de rau de la febra incat am chemat salvarea. Domnul doctor mi-a dat cefaclor, acc, nurofen, upsavit (vit c). De cand am intrat in tratament (cam 24-48 ore) febra a scazut, mucozitatile la tuse s-au diminuat puternic, nasul nu mai curge, pare ok. Mentionez ca acc efervescent si cefaclor (500mg) le iau o data la 8 ore. Ruperea aceea din timpul tusei s-a diminuat puternic si acum ma si abtin sa mai tusesc ca simt ca si cum m-ar zgaria pe dinauntru.

Problema e alta, asta-seara acum cateva ore m-a luat brusc durerea de ureche. Ma doare urechea stanga de parca as avea otita. Dar din senin asa, nu ureche infundata, nu istoric. Totul din senin. Si ma doare acut asa. Nici nu mai pot sa dorm. Daca ma pun pe partea cu urechea care ma doare parca se accentueaza (simt cateva zvacuri dureroase), fosneste ceva si ma doare si ganglionul stang.

Ce-mi recomandati?
0
31-12-2012, ora 16:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca auzul e bun... nube otita
doar otalgie din cauza gatului sau ganglionukui
ajuta antiinflamatoarele.antineuralgic. cald la ureche
0
31-12-2012, ora 16:55
economist
Nu este medic/terapeut
economist
Multumesc pentru raspuns. Azi-noapte ma durea de nu mai puteam. Efectiv eram in stare sa bag surubelnita in ureche si s-o intep, ca era foarte sacaitoare durerea. Nu puteam dormi si am citit despre paracenteza si perforatia de timpan pe net.
Am luat un algocalmin ca durerea se dusese spre tampla in sus si spre mandibula in jos.
Acum e putin infundata urechea si daca sughit sau ragai face un fas-fas acolo in ureche.
Pare ok.

Tin in continuare tratamentul. Sunt putin cam surprins de cat de tare m-a lovit aceasta bronsita. Am 36 de ani si banuiesc ca o data cu inaintarea in varsta bolile vor fi ceva mai dure cu mine decat pana acum.
0
12-01-2013, ora 18:34
rozicutza
Nu este medic/terapeut
rozicutza
buna seara, am si eu o problema cu fetita de 9 ani.a racit si i sa infundat urechile, nu aude bine daca vb normal..nu o dor, ea nu le simte infundate numai nu aude bine.ce pot sa fac???un remediu ???va multumesc
0
12-01-2013, ora 21:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sunt 2 posibilitati
_ un simplu dop de ceara care unfunda urechile pe exterior
- un catar tubar si proibleme cu respiratia nazwlq care infunda urechile din rinofaringe
numai un med. orl...dupa consult... o sa va spuna cauza si tratamentu corect
0
13-01-2013, ora 16:12
ionut_ionut23
Nu este medic/terapeut
ionut_ionut23
buna ziua... v-am scris o problema acuma o luna... am fost la oftalmolog si am doar o problema din nastere la ochiul drept vad in ceata iar la stangul o defectie de 0.75... mi-a zis ca nu are nicio treaba cu problemele actuale ale capului, la neurolog am fost m-a consultat nu mi-a gasit nimic am luat betaserc 10 zile nimic nu a trecut dupa asta am facut tomograf cu substanta zilele trecut nu mi-a iesit nimic in neregula m-a trimis din nou la orl... am fost mi-au facut audiograma din nou fara nicio problema si problema este sunt ametit continuu partea dreapta a capului imi este tot infudata pana la ureche mai simt dureri dupa ce fac aplecari nu stiu ce sa mai fac... iau doar betaserc pentru o perioada nelimitata in rest nu stiu ce sa mai fac cu ameteala asta si cu tiuiutrile din cap, aceasta ameteala si durere in partea dreapta se poate datora perfuziilor care le-am facut cele 10 ? totusi sunt 2 luni si ma simt graoznic cu aceasta ameteala... ma mai doare si spatelese poate sa fie si de la asta ? sau sa sper ca aceasta ameteala si durere a capului va disparea la un moment dat ?
0
13-01-2013, ora 20:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.Da coloana cervicala poatecafecta curculatia cerebrala
2. LA oftalmologie... ma intereseaza starea vaselir sangvine...care ee vede la examinarea Funduluj de ichi...
3. de ce neurologul a indicat betaderc...daca nu a depistat nimic?
piate d doar o anemie sau hipotensiune si betasercul nuvare nici un efect??????
0
14-01-2013, ora 19:35
ionut_ionut23
Nu este medic/terapeut
ionut_ionut23
betaserc am luat 15 zile la rand acum o 2-3 saptmani si nu a dat niciun rezultat, asa a zis neurologul daca nu trece in 10 zile tiuitul sa fac un rmn sau tomograf... tomograf am facut nu a iesit nimic, scrie ca totul este normal si ceva de vilozitate arahnoidiana cu diametrul de 10mm procidenta endosinuasal sigmoidian (inj partea superioara) de partea dreapta... si fara particularitati notabile. spatele ma doare in partea stanga din cauza unui os cred ca tot imi pocneste langa umarul stang, coloana nu stiu nu cred ca ma doare... dar cel mai mult ma deranjeaza partea dreapta a capului v-am spun mi s-a infundat chiar dupa 2 saptmani dupa ce am iesit din spital si simt piuitul acela... ametit sunt din momentul cand a inceput sa imi tiue capul in partea stanga.. si nu pot face niciun efort nimic daca ma aplec sa orice alt efort ma ia o durere in spatele capului in partea dreapta parca toata imi amorteste si inca ceva cand imi scutur capul in partea dreapta simt parca ca se misca ceva in cap pocnituri mici, deci toata partea dreapta ma apasa ; dar perfuziile pe care mi le-au dat nu se poate sa fi produs ceva acolo in partea dreapta ? mi-au fost puse numai prin mana dreapta nu se poate sa se fi facut un blocaj ceva ?... nu stiu dar ceva s-a intamplat aici in partea dreapta a capului... chiar nu stiu unde sa mai merg sunt disperat... va rog poate ma ajutati cu ceva...
0
14-01-2013, ora 20:15
ionut_ionut23
Nu este medic/terapeut
ionut_ionut23
am 20 de ani... acuma cand am fost ultima data la orl-ist el mi-a prescris doar betaserc pe termen mai lung... a zis sa ma obisnuisc cu tiuitul acesta ca poate sa ramana toata viata...
0
14-01-2013, ora 20:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca o angiografie... o sa arate la ce nivel sunt probkemele de circulatie cerebrala
0
22-05-2013, ora 05:47
dragosh90
Nu este medic/terapeut
dragosh90
am si eu o problema ciudata cu urechea...de ieri de dimineata mi sa infundat urechea stanga..am acea senzatie ca si cum as avea apa in ureche... nu ma doare nici urechea, nici dantura.ma deranjeaza faptul ca aud inauntru ca se misca ceva...tin sa precizez ca nu sunt nici racit, nu am nici nasul infundat..nu stiu ce sa mai fac.daca aveti vreun medicament sau vreo solutie va rog sa ma ajutati..va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns
108 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.