Ureche infundata, ce sa fac?

90 comentarii 1 23 Înainte ›
0
15-03-2010, ora 23:50
grilpavel
Nu este medic/terapeut
grilpavel
va multumesc frumos domnule doctor
0
17-03-2010, ora 00:22
soul
Nu este medic/terapeut
soul
buna seara.am si eu o problema.de cateva ore urechea stanga mi s-a infundat...subit.mentionez ca sunt racit de cateva zile.am avut probleme cu otita in trecut insa de cativa ani nu am mai facut. in plus nu simt durerea aceea groaznica pe care o ai la otita (deocamdata cel putin) /ps am observat ca atunci cand las capul in jos urechea mi se desfunda dar cand revin la normal se infunda din nou.pls help (o sa merg la orl sa ma asigur insa zilele acestea sunt ocupat...macar o opinie) multumesc
0
17-03-2010, ora 06:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
posibil bin cauza nasului infundat ( sau suflat incorect).. sa propagat infectia si la trompa lui eustachii.
ai o otita seroasa.. care poate sa se transforme in otita acuta sau nu.
Aerius 1 past seara.
desfunzi bine nasul cu olynth
incalzesti urechea cu saculet cu sare sau uscatorul de par
0
24-03-2010, ora 13:15
adr80adita
Nu este medic/terapeut
adr80adita
Buna ziua, am si eu o problema cu urechea stanga infundata de 10 zile cand am facut baie la cap, nu ma doare dar este enervant sa o simt infundata, pare sa fie semi-infundata. Saptamana trecuta am fost la o r l si ma consultat un medic.mi-a spus ca ar fi un inceput de otita, sa mestec guma sa nu mai fac baie la cap si sa nu stau in curent. Mia dat un tratament cu humex si sinupret, am luat tratamentul si nici un rezultat. Am facut spalaturi cu apa calduta, am avut senzatia pt 2 secunde ca sa desfundat.. Maine sant iar programata la dc dar nu stiu daca sa ma mai duc atata timp cat nu sa rezolvat problema. Poate pute-ti sa ma ajutati si pe mine cu vrun remediu mai exact. In cazul meu nici nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc o zi buna
1
05-05-2010, ora 12:46
vasiloiu
Nu este medic/terapeut
vasiloiu
am si eu o intrebare, de 3 zile am urechea stanga infundata si este foarte enervant ca aud zgomote ciudate , pina si respiratia o aud foarte tare. Mi sa intimplat dupa ce mi-am facut baie. Imi este groaza sa merg la medic. Am folosit audyspray dar degeaba. Ce ma sfatuiti sa fac
0
05-06-2010, ora 10:46
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
Buna ziua domnule fValeriu va rog sa ma ajutati daca puteti cu niste sfaturi:
Am avut o raceala mai puternica in urma carei am ramas cu urechea infundata. Am avut intr-o noapte dureri foarte mari de ureche, maxilar, gat, pe partea dreapta. Am luat 2X codamin si dimineata am fost la ORL. Doctorul a zis ca timpanul este rosu si pare un inceput de otita dar ca nu este grav. Am primit: Biorinil, betabioptal de pus in nas, inhalant, diprogenta tot pt nas si a zis ca daca in 2 zile nu cedeaza durerea si infundarea s amerg iar. De durut nu m-a mai durut deloc in schimb este si acum infundata, mai infundata as zice. Am fost ieri la control, intre timp s-a uitat si doctorita de familie in ureche si ambii au zis ca timpanul e curat, ca nu e dop, ca timpanul e mai putin rosu. Totusi vad ca auzul nu revine desi fac exercitiile de respiratie recomandate de Orlist - exercitii care se fac in timpul inhalatiei. In plus am niste dureri de cap destul de urate, sunt foarte ametita si chiar nu pot determina cauza acestor simptome. O data sunt suparata ca nu imi revine auzul, ingrijorata chiar(desi la Orl mi-au zis ca treaba cu infundarea poate fi de durata si ca e o chestie de gimnastica respiratorie) si apoi nu stiu in ce masura durerile acestea de cap sunt legate de faptul ca nu aud cu o ureche(o problema de echilibru???!!!!???). Durerea de cap nu este foarte intensa dar imi da senzatii de rau, ameteala, greata.

Mentionez ca inainte de raceala am stat in curent pe autobuz si am obiceiul sa merg si la sauna. De la sauna se intampla sa nu ma usuc mereu perfect deoarece corpul nu se raceste instantaneu si practic si dupa ce iesi afara tot mai "radiezi" caldura - stiti cumva, sauna poate genera astfel de probleme auditive?(de fapt la sauna e recomandat sa iesi afara chiar si iarna pe ger...deci...nu stiu ce sa mai cred)


Nu stiu ce sa mai fac, ce ma sfatuiti? (Dupa cum am vazut mai sus am cumparat guma de mestecat si mestec intruna de ceva vreme, o sa incerc si treaba cu uscatorul- eu pusesem un saculet cu sare calda pana acum). Sunt f agitata din cauza urechii deoarece lucrez in invatamant si va inchipuiti cat de greu si penibil imi e sa ma prezint asa la scoala.
0
05-06-2010, ora 14:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
motherofbebe
despre Sauna.. stii TU ceva.. dar nu complet !
se iese din sauna si se intra in apa rece.. doar pentru cateva minute.. in etapa 2 a saunei.
asa ca esitul afara direct din sauna este o gresala.
Sauna facuta corect se inparte in 3 etape
1. faci dus.. intri in sauna... pana transpiri..10- min, se deschid porii si elimina toxinele..
mergi iarasi la dus.. ca sa speli transpiratiea si pielea moarta.
2. Intri in sauna si stai cat rezisti, cat mai sus, cu masaj si batut cu matura pana simti ca pielea este rosie si elimina caldura... ( cam 20 min) in cast caz. poti esi si iarna in zapada.. te culci.. si nusimti ca e rece.. dar zapada se topeste sub tine, sau sati in bazinul cu apa rece si nu simti. aici e secretul.. la caldura se deschid porii. si la rece acei pori se inchid ( daca nu faci etapa cu apa rece.. si nu inchizi porii.. raman mai vulnerabili la infectie.. si practic degeaba ai facut sauna.
3. din apa rece.. intri inapoi in sauna pe treapta de jos.. sa te incalzesti si sa te relaxezi... 5 min.. dupa care mergi la DUS.. si cam atat.
4. imediat dupa sauna se bea.. ceai cald.incet cam 500 ml.. in 20 min.. timp incare te rehidratezi si te racesti..
numia dupa asta se poate iesi afara.
Ca despre auz.. imi trimiti pe mail Audiograma si Timpanograma..
fara asta nu stiu la ce nivel este pierderea de auz.
daca ai secretii din nas. poti face si o radiografie SAF.. sanu ai cumva o sinuzita care da dureile si mentine inflamatia trompei lui eustachii
0
05-06-2010, ora 18:17
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
Multumesc! Ei chiar ca nu stiam chiar atatea despre sauna. Faceam dusuri reci intre mai multe reprize de sauna si la final. Dar, cred ca s-a intamplat chiar ultima data cand am fost, ca, cu toata sauna sa mi se faca un pic cam rece(eram deja racita de fapt si eu speram ca sauna sa ma "dreaga"). Si pe ultimele dusuri nu am mai facut cu apa rece ci cu apa calda. Probabil ca asta a fost cauza. Si iata inca ceva ce nu stiu- cand esti racit mai e bine sa faci sauna?(ca eu am sperat sa elimin raceala cu aceasta sauna dar nu mi-a iesit prea bine...)

Am uitat sa zic ca nasul imi este perfect curat de 2-3 zile. Urechea nu mai doare - cu toate astea tot pun betabioptal si fac intr-una inhalatii si exercitii de respiratie. O sa fac audiograma si timpanograma si vi le voi trimite- Multumesc de raspuns!

(Mai zic ceva si gata: va intrebam pe un alt topic despre cazeum si mi-ati recomandat consult ORL- acu daca tot am fost cu urechea am intrebat si de cazeum ca era si "el" in "zona".- am intrebat daca sa imi scot amigdalele sau nu. Am primit un raspuns f nelamuritor: daca vreti le scoateti daca nu nu. Pai dv ce credeti, intreb eu din nou: pai eu fac ce imi ziceti dv. (!!!!)No asa ca voi sta cu cazeumul badijonat cu diverse chestii si intre timp o sa incerc s aimi cresc imunitatea, altceva nu stiu ce sa fac.)
0
13-06-2010, ora 12:50
1123
Nu este medic/terapeut
1123
buna ziua am si eu o problema.
Azi dimineata cand ma-m trezit, m-am trezit cu ureche stanga infundata.
Cum ieri temperatura a fost foarte ridicat am fost la strand si mia mai intrat apa in ureche dar miam desfundato si n-am avut nimic.La fel si seara cum a fost asa de cald am lasat ventilatorul deschis dar fara sa bata pe mine. Va rog sa ma ajutati ca e foarte sacaitoare aceasta infundatura mentionez ca nu am nici o durere deca imi este infundata.Eu cred ca e de la apa de ieri dar nu sunt sigur si as vrea sa scap cat mai repede de aceasta infundatura.
0
13-06-2010, ora 12:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e un dop de ceara si tre s amergi la ORL.. sa.l scoata.
0
03-09-2010, ora 09:17
copilutza
Nu este medic/terapeut
copilutza
Buna ziua,
Am nevoie, daca se poate de un sfat. Ieri, fetita mea (6ani) in joaca s-a lovit de o masuta in zona gatului pe partea stanga (zona ganglionilor). In ziua aceea mi-a spus ca simte ca o doare putin ( junghiuri ) spre ureche stanga si ca este usor infunfata.A doua zi dimineata mi-a spus ca nu o mai doare nimic si ca ureche incepe sa i se desfunde. Este cazul sa o vada un medic ORL, sau a fost doar o reactie in urma loviturii? Va multumesc.
0
04-09-2010, ora 21:45
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
Va rog un potential diagnostic si pentru mine: tiuituri in urechea stanga, zgomot care se intensifica la rasucirea capului spre stanga sau ridicarea capului pe spate, mai nou acest zgomot s-a amplificat cuprinzand sipartea dreapta, zgomot ca un mic trosnet tot in urechea stanga de fiecare data cand inghit saliva sau bol alimentar, amorteala si furnicaturi in spatele capului si pe fata, dese zbateri de pleoape, un control de mai acum 7 ani la orl-ist a stabilit ca as avea spondiloza cervicala (cu radiografie) si mi se sugerase un tratament cu ultrasunete, credeti ca ar putea fi ceva in zona vasculara?
0
05-09-2010, ora 00:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
copiluta.
sigur un traumatizm cauzeaza ceva simptome. trebuie sa fie vazuta la ORL.
Danubia.
ma intereseaza, varsta, Inaltimea Kg.Tensiune arteriala.
dar din primele relatari..se cere un consult la balneolgie si la ORL pt. investigatii
0
05-09-2010, ora 01:44
Clu
Nu este medic/terapeut
Clu
Am cam aceeasi problema cu prima persoana care a scris. Reiau: am fost racita in gat si cumva cred ca s-a transmis la ureche ca s-a infundat si a inceput sa ma doara. Am urmat un tratament de la doctorul ORL cu Klacid(antibiotic), Aerius(antialergic) si Nasic(un spray nazal) si durerile nu mai exista dar dupa o saptamana de tratament si inca una trecuta dupa am inca urechea infundata. Nu stiu ce sa mai fac, e foarte stresant sa auzi infundat cu o ureche. Cand inghit aud un pocnit in ureche. Am facut de 2 ori audiograma si a iesit ca aud bine cu ambele urechi. Ce as putea sa fac? Am incercat acum sa iau Nasodren ca am auzit ca ar fi ceva de capul lui. In momentul asta as fi dispusa sa incerc orice...Vreun sfat?Multumesc!
0
05-09-2010, ora 05:52
popabogdan
Nu este medic/terapeut
popabogdan
buna dimineata!am si eu o problema, aseara a inceput sa mi se infunde urechea dintr-o data, simt ca o presiune care vine din spatele timpanului, cu urechea aud dar mai slab adica doar daca sunetul vine de langa ureche, daca aplic presiune pe ureche se aude ca un fasait, imi revine auzul pt un scurt timp dupa care se infunda la loc si revine presiunea aceea la loc, ce imi puteti recomanda pana reusesc sa ajung la un centru ORL?va multumesc!
0
05-09-2010, ora 08:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
CLU.
trebuie sa faci si o timpanorama.
problema ela trompa lui eustachii.
poti face inhaşatii pe nas..si spalaturi nazale.
urechea trebuie incalzita cu uscatorul de par
popabogdan
trebuie sa faci o timpanograma si o audiograma..
obligatoriu..pana a incep tratamentul, sa stii ce tratezi
0
12-12-2010, ora 17:02
aly_alexutza
Nu este medic/terapeut
aly_alexutza
am si eu o probl.m-am trezit intr-o dimineata cu urechea infundata si cu ameteli.in orice parte roteam capu ameteam.aud doar un tiuit in ureche.am fost la orl la mn in oras.mi-a zis k nu e otita pt k nu ma doare, curent nu am tras, am urechea curata si totusi nu aud.am primit medicamente(prednison, betaserc, paracetam) si injectii(B1 si B6 parca).am luat cateva zile, s-a desfundat, desi mi-a ramas senzatia de ureche amortita, dupa o zi s-a infundat din nou.am mai fost de vreo 4 ori si tot medicamente am primit.ciudat e ca atunci cand iau medicamente, trece cat de cat, cand le intrerup se infunda din nou.iar acum am o saptamana de cand am terminat medicamentele si mia fost bn, iar acum s-a infundat iara.am senzatia ca orelistul meu nu stie ce am.imi dati si mie o idee cam ce as putea sa am va rog, sau ce ar trebui sa iau.multumesc
0
13-12-2010, ora 07:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o probmema serioasa de circulatie cerebrala ( posibil din cauza coloanei cervicale sau a Tensiunii arteriala scazute )
nervul auditiv poate suferi o leziune ischemica cu pierdere difinitiva de auz.
TRe sa faci audiograma al alt cab.ORL
fund de Ochi la oftalmologie
Consult la Reumatologie cu coloana cervicala
la ned de familie Tensiunea arteriala , analize
0
13-12-2010, ora 10:06
aly_alexutza
Nu este medic/terapeut
aly_alexutza
am facut un fund de ochi, nu am nimic, e bine.am fost si la neurolog, semnele vitale sunt bune.am facut o radiografie ca au spus k as putea avea spondiloza, nu am, e buna si asta.tensiune nu am ca am fost si la medicu de fam.am facut si analize de sange, au iesit bune si astea.la orl cand am fost prima data mi s-a spus k sar putea sa fie grav si sa surzesc, dupa ce mi-a trecut am fost din nou si mi-a zis k sunt destul de norocoasa k si-a revenit urechea.cand s-a infundat iara si am fost la orl mi-a spus doctorul ca el nu-si aduce aminte cand mi-a zis k s-ar putea sa surzesc si sa nu ma sperii, eu acuma ce sa cred?deci totul e bine cand iau medicamente dupa care cand nu le mai iau se infunda.nu exista nici un medicament de shok care sa imi faca urechea sa nu se mai infunde?si cam de la ce se poate infunda urechea asa dintr-o data daca puteti sa-mi spuneti, k mi s-a spus k de la un zgomot puternik, dar nici vorba de asa cv.multumesc frumos
0
13-12-2010, ora 10:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa faci o audiograma si o timpanograma.. ca sa vezi la ce nivel este problema
pana atunci
SUN TONIC 1 dimineata (sau fiole de ginseng 1 dimineta + 2 tab de magneziu+ vit B6 la pranzz si seara)
Betaserc 24 1 zi
Sermion 30 mg 1 zi
minim 3 sapatamani
0
12-01-2011, ora 17:55
MARIANA71
Nu este medic/terapeut
MARIANA71
buna seara,
Am si eu o problema cu urechile sau mai bine spus cu una din ele mai mult. De vreo 2 luni tot ma mananca si la una din ele am facut niste cojite la ea pentru ca m-am scarpinat cu unghia. A inceput sa se infunde usor si aseara mi-am pus 2 picaturi de alcool boricat parca si acum mi s-a infundat de tot. Ma enerveaza la culme si nu stiu ce sa fac. Mentionez ca acum vreo 6 - 7 luni mi-am mai scos din aceeasi ureche cred un dop de ceara care m-a costat 60 lei ptr. 5 minute dar nu mi s-a dat nici o medicamentatie dupa.Vreau sa va spun ca nu ma doare si daca puteti sa ma ajutati cu o solutie in aceasta privinta.As prefera sa-mi cumpar ceva de la farmacie eu
0
12-01-2011, ora 21:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. apa oxigenata.. calda cate 5-6 pic pentru 5 minute.
2. sters tot ce iese din ureche
3 pus 5-6 pic de alcool boricat cald. 5 minute
4 uscat urechea in interior cu Uscatorul de par
de urmat aceste etape de fiecare data cand te mananca urechea
0
21-01-2011, ora 22:11
Flory04
Nu este medic/terapeut
Flory04
am urechea infundata, cred ca din cauza curentului de la scoala :| ferestre si usi deshise, si exista la farmacie ceva pompa de desfundat urechea.se baga in ureche se pune apa calda si cu un furtun se scoate, ceva de genul asta.O sa fie bine daca face asta maicamea?ci nu un specialist.am mai auzit cazuri si nu s'a intamplat nimic.Pompele alea sunt pentru pacienti sa le foloseasca acasa banuiesc, din moment ce sa vand la farmacie:).Vreau sa ma lamuri'ti daca puteti.Va multumesc anitipat
0
22-01-2011, ora 07:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca urechea este infundata din cauza unui curent sau raceli..
acea pompa.., nu numai ca N.o sa ajute dar o sa.i provoace durere...
daca este un simplu dop de ceara, o sa aveti rezultat pozitiv
0
24-01-2011, ora 22:11
aly_alexutza
Nu este medic/terapeut
aly_alexutza
Buna.mai demult v-am scris ca am probleme cu urechea stanga care mi s-a infundat.am fost trimisa sa fac un RMN. diagnosticul a fost : atrofia tonsilei cerebeloase dreapta (congenital). Imi puteti va rog explica mai pe intelesul meu cam ce inseamna va rog? mi s-a spus ca nu e nimic grav si cu un tratament imi revin. multumesc frumos
0
25-01-2011, ora 07:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, am vazut mai sus ca am vorbit.
Ce ai luat din medicatia recomandata de mine?
Tonzila cerebeloasa.. NU tine de ORL..si nu are atributie asupra infundarii urechii.
tine de neurologie
ai facut audiograma si timpanograma?
0
25-01-2011, ora 12:39
aly_alexutza
Nu este medic/terapeut
aly_alexutza
Am facut audiograma.e putin mai bine.am luat betaserc, sermion si vitamine.le iau si acum, pe langa care mi-a mai prescris : milgama, tanakan.acum astept sa vad in cat timp isi fac efectul.
0
07-08-2011, ora 17:57
edudin
Nu este medic/terapeut
edudin
buna ziua domnul doctor
acum cam o luna, doua luni, am fost la cabinetul ORL si doctorul mi a scos cateva dopuri din ambele urechi. mi a zis sa nu mai bag betisoare, insa...
am fost si la mare, am bagat capul in apa, mi-am infundat urechile. atunci mi-a trecut. azi am bagat un betisor si m-am scarpinat, caci ma manca urechea. acu simt urechea infundata. ce pot sa fac? sa-mi pun apa oxigenata si apa calda, ca la cabinetul ORL, sau sa ma duc direct la cabinet? e ceva rau?
0
21-08-2011, ora 11:56
Norgart
Nu este medic/terapeut
Norgart
Buna ziua!
Am si eu urechea stanga infundata de cateva zile. Nu sunt racit, nu ma doare, n-am stat in ultima perioada in curent. Am o sinuzita de cativa ani, dar pana acum n-am avut probleme de genul asta. Am folosit niste betisoare cu vata sa inlatur cleiul acela, dar fara folos. Sunt sigur ca am dop de ceara, dar nu stiu cum sa-l inlatur.
0
21-08-2011, ora 16:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca Vrei fara complicatii.. trebuie la un cabinet ORL
daca vrei sa.ti produci dureri si sa ai probeleme.. incearca singur cu apa oxigenata.s.a
Adaugă un comentariu / răspuns
90 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.