URGENT: Dubla personalitate - tratament

16-12-2010
hamster27
Nu este medic/terapeut
hamster27
Buna ziua,

Am 23 de ani, sunt fata. Am fost diagnosticata de un medic acum ceva timp ca avand dubla personalitate, dupa ce i-am descris episoade din viata mea (car au loc inca de acum 10-12 ani), cu o frecventa de o data la cateva zile, si doar acasa, in familie.
Iata ce am gasit si pe internet:

"Dubla personalitate este o forma de boala psihica si ea necesita tratament de specialitate, imediat dupa ce bolnavul ori apartinatorii lui, isi dau seama de aceasta situatie.
Modul de manifestare este diferit de cel normal, persoana in cauza trece de la o stare de manifestare la alta si de regula cel in cauza nu-si mai aminteste cum s-a comportat, cum a reactionat anterior. Important este ca bolnavul sa fie tratat pentru a nu se crea situatii nedorite, cand cel in cauza isi poate face rau siesi ori celor din jurul lui.
Desigur ca exista si situatii cand oamenii spun cam asa: nici nu stiu de ce am facut cutare lucru sau m-am comportat asa, parca nici nu as fi fost eu. Desigur ca, acest lucru accidental i se poate intampla oricui, insa daca aceste stari necontrolate invadeaza deseori persoana respectiva, este clar ca este vorba de o boala psihica ce poate fi stapanita doar cu medicatia prescrisa de medicul psihiatru. "

As dori sa stiu cam care este tratamentul, in ce consta si daca trebuie luat permanent, sau doar pana cand se observa ameliorari? Nu am posibilitatea (de niciun fel, daca intelegeti) sa vizitez o clinica de specialitate chiar acum, si de asta cer sfatul aici.
Va rog fara mistouri/ raspunsuri ale persoanelor care nu stiu, nu au intalnit, dar vor sa isi dea cu parerea sau sa insulte ca sa se creada superioare pentru ca nu au asa ceva. Mi s-a mai intamplat si am lasat balta topicul.
Astept cateva clarificari de la un psihiatru, daca exista si modalitati alternative de terapie, excluzand medicamentatia. Crizele pe care le fac sunt grave, am fost inregistrata- insult, urlu. Apoi nu-mi amintesc decat franturi si stiu ca s-a intaplat IAR ceva, stiu ca nu a fost bine si nu stiu de la ce a pornit. Mi se intapla cu precadere seara. Am ajuns sa agresez si fizic membrii familiei, pe care cand sunt constienta ii iubesc din tot sufletul si as muri pt ei; de aceea vreau un ajutor urgent, altfel ajung si la inchisoare pentru o problema psihica pe care nimeni nu o baga de seama si prefera sa ma numeasca "nesimtita", "prefacuta" sau sa ma insulte- asa e la noi in tara mentalitatea- ceea ce imi agraveaza starea. Vreau sa fiu normala! Va rog! Repet, doar raspunsuri de la specialisti in psihiatrie. De aceea am scris in aceasta rubrica.
Va multumesc.
4 comentarii
0
10-01-2011, ora 18:03
dudutza123
Nu este medic/terapeut
dudutza123
char nici un raspuns avizat? pare destul de critica situatia.
0
21-01-2011, ora 16:29
mariela
Nu este medic/terapeut
mariela
Buna Duduta 123, citind postatia ta am decis sa iti scriu cu toate ca nu sant medic psihiatru.
Imi permit sa iti dau cateva sfaturi doar pt. ca ma consider destul de informata in domeniu, din alte motive pe care nu are rost sa ti- i le povestesc.
Cred ca inainte de orice, ar trebui sa iti faci analizele la sange, pt. a -ti verifica lipsa unor vitamine sau saruri minerale.
Lipsa sau valoarea scazuta a unora poate fii o causa al acestui comportament.

E foarte important sa intelegi bine, ce anume se petrece cu tine in acele momente si cred ca o poti face chiar analizand inregistrarile pe care ti-i le- au facut, incearca sa intelegi daca totusi exista un motiv...provocator.

Daca vei decide sa urmezi un tratament medical pt. dubla personalitate, informeaza-te foarte bine cu privire la efectele colaterale cat si in ceea ce priveste modalitatea prin care actioneaza medicamentele. Adica vreau sa spun ca e bine sa stii ce efecte are si pe ce cale le produce.
Sper pt. tine sa nu fie nevoie de a ajunge la asa ceva, ci mai degraba la unele integratoare de vitamine, uneori lipsa de magneziu..etc..consulta un endocrinolog dupa ce ti-ai facut analizele.

E interesant faptul ca aceste episoade se prezinta doar in mediul familiar, acesta este de fapt un motiv in plus pt. care eu tind sa cred ca e posibil ca sa existe totusi un motiv provocator, care poate fii chiar cu forma inconstienta mai bine spus, un motiv pe care tu e posibil sa nu il accepti in realitate ( ceva din subcostient).

Mult succes
0
03-02-2011, ora 08:39
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua,
observi poate ca nu ai primit raspunsuri pana acum, incearca totusi sa mergi la un psihiatru pentru o consultatie.El va spune care este diagnosticul pentru problemele tale, deasemenea iti poate prescrie tratamentul, pe care iti sugerez sa il urmezi.
Toate cele bune!
0
18-10-2011, ora 23:55
AndyT
Nu este medic/terapeut
AndyT
Buna hamster,

Ai reusit sa ajungi la un alt psihiatru sau macar psiholog?
Ai diagnostic de dubla personalitate sau tulburare de identitate disociativa?Nu sunt specialist in domeniu dar am studii si tangente cu el. Eu stiu ca ultimul este folosit in diagnostice, primul e un termen mai..."de popor".
Aceasta este o tulburare destul de serioasa, daca intr-adevar ai fost diagnosticata bine. Se face dupa anumite criterii are si diferentiale, asa ca te rog nu astepta sfaturi pe forum, pentru ca noi nu stim exact (cum ar trebui) prin ce ai trecut, ce tablou simptomatic ai, etc
In legatura cu situatia financiara, te inteleg, dar totusi gandeste-te ca investesti in sanatatea ta.

Sa auzim de bine,
Andreea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul