Urgent! durere de masea

18-08-2010
viviannna
Nu este medic/terapeut
viviannna
Buna ziua,
Ma doare o masea incepand de aseara, doar la presiune, la cald si la rece. Am inceput de azi dimineata tratament cu celebrex 200mg.
Intrebarea este: exista posiblitatea sa fie o afectiune care va trece doar cu tratament antiinflamator sau e nevoie sa merg neaparat la stomatolog pentru deschiderea canaleler. Mentionez ca pe aceata masea am o plomba cam de 12 ani facuta din aliaj metalic (nu stiu exact ce) dar cred ca are nervul intact..
4 comentarii
0
18-08-2010, ora 12:35
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu va trece doar cu medicamente. Posibil sa dispara doar durerea, dar problema care a cauzat-o ramine. Foarte probabil ca nervul va trebui scos.
Obligatoriu faceti o vizita la stomatolog.
0
18-08-2010, ora 20:31
unombun
Nu este medic/terapeut
unombun
DA DE CE MAI STAI SI PIERZI VREMEA IN LOC SA MERGI LA UN SPECIALIST.????????????????
0
08-09-2010, ora 13:01
roxxana_90
Nu este medic/terapeut
roxxana_90
Buna seara!Am o problema cu o masa care ma supara foarte tare si am fost deja la un medic dar avand in vedere ca in ultimul timp am fost foarte dezamagita de mai multi stomatologi as vrea sa cer si o a doua parere.Am avut plomba la o masea in partea stanga jos si de curand mi s-a spart o bucatica din plomba si am avut niste dureri si am mers la medic.In ziua respectiva doar mi-a pus un pansament si m-a chemat a doua zi sa-mi faca radiografie si sa vada dak mi-o plombeaza definitv sau imi omoara nervul.Tin sa precizez k in ziua respectiva nu am mai avut dureri.A doua zi, in urma radiografiei a reiesit ca nu are rost sa-mi omoare nervul pt k dansa crede ca durere e cauzata de maseaua de minte care trebuie sa-mi dea acolo langa maseaua cu probleme si se impinge in ea si considera ca nervul e prea departe de carie.Asadar mi-a pus plomba definitiva.Dupa vreo 3 zile am inceput sa am iar dureri din senin din ce in ce mai mari si nu pot sa mananc nimic in partea aceea pt k am dureri foarte mari la rece si cald care pornesc tot de la maseaua respectiva si inainte sa mi-o plombeze mi-a dat cu jetul de aer si m-a intrebat daca ma doare si i-am zis ca da dar durerea nu persista dupa ce lua jetul de pe masea si apoi nu a mai zis nimic si a pus plomba.As vrea sa stiu dvs ce parere aveti si daca durerea provine sigur de la maseaua de minte sau trebuie scos nervul pt ca nu pot sta asa sa am dureri din senin si sa iau mereu pastile.Multumesc anticipat!
0
08-09-2010, ora 18:06
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Diagnosticul diferential (pt a depista de unde vine durerea) se poate face doar in cabinet.

Din ce spuneti, tind sa cred ca mai probabil maseaua cu plomba e de vina. Probabil acolo a fost o carie f profunda si de aceea a inceput sa doara. Microbii au ajuns la nerv, prin canalicule, fara o deschidere vizibila a camerei pulpare (locul unde se afla nervul).
Daca durerea apare din senin, atunci inseamna ca nervul e afectat si va trebui scos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •