URGENT Dureri abdominale si voma

16-08-2007
Nu este medic/terapeut
Am 62 de ani si sunt disperata. Cu 3 ani in urma am fost operata de eventratie abdominala, urmare a unei histerectomii totale in urma cu 10 ani. Mi s-a pus plasa. Cam de 2 ani am dureri abdominale care se tot plimba si pe care le-am pus pe seama unui sindrom de colon iritabil. Am urmat tratamente dar durerile persistau totusi. Cam de o luna am dureri mari cand in stanga jos cand in dreapta abdomenului cu ghioraituri intestinale si voma. De asemenea peretele abdominal se intareste in partea dureroasa in criza. Nu pot manca aproape nimic, vars zilnic si am slabit 9 kg, am ajuns piele si os. Vanturi nu prea am. Febra nu fac. Am consultat doi gastroenterologi. De asemenea m-am internat in spitalul jud. din Timisoara unde mi s-au facut investigatii: sange, ECO, gastroscopie, examen baritat si irigoscopie. Acestea au evidentiat doar cativa diverticuli sigmoidieni si un tranzit accelerat. Am si multe aderente. In prezent urmez tratament cu Kreon, Ibutin, Sad simplex si Metoclopramid dar dupa o saptamana de tratament nu prezint ameliorare. Ce credeti ca poate fi: de la aderentele, poate fi o respingere a plasei sau poate fi chiar ceva neurologic? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc.
2 comentarii
0
06-02-2008, ora 00:00
cameliananau
Nu este medic/terapeut
cameliananau
vreau sa stiu daca ati fost din nou la chirurgie poate s-a rupt acea plasa

vreau sa imi spuneti si mie cum v-ati simtit după operatia de eventratie de care vorbeati si vi s-a pus plasa
eu urmeaza sa ma operez zilele urmatoare sa imi puna plasa pentru hernie abdominala si nu stiu daca aceasta plasa o cumpăr eu sau este de la spital

sanatate
cameliananau
0
26-02-2012, ora 21:56
Lelly
Nu este medic/terapeut
Lelly
Am nevoie urgenta de un sfat !!! In anu 2000 am fost operata de histerectomie totala, am fost chimioterapiata si radioterapiata.
In anul 2004 am facut eventratie si mi sa montat o plasa partiala, care de asemeni a cedat.
in 2009, am avut o alta interventie tot pentru eventratie si mi sa pus o plasa buna de calitate, respectiv de firma englezeasca.
Problema este ca de atunci operatia mea nu sa mai inchis in totalitate, avand un orificiu mic la baza pe unde se scurge un lichid galbui gras, eu presupunand ca ar fi fie plasma fie grasime rezultata in urma frecarii plasei de stratul de grasime.
Am facut un tomograf, care ami indica desprinderea plasei in partea de jos a abdomenului prin care ies anse de intestin subtire.Chirurgul care ma operat din pacate nu mai este in tara, de aceea am consultat un medic chirurg care mi-a spus ca ar trebui o plasa resorbabila, ceea ce ma nedumerit.
Intrebarea mea este DACA MAI AM VRE-O SANSA !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de burtă
  • Durere de burtă
  •