Urgent raspundeti care stiti - pot ramane gravida?

30-07-2009
myr
Nu este medic/terapeut
myr
Buna ziua. Am o mare problema si am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. De aproape 2 ani iau anticonceptionale-desorelle. De fiecare data termin pastilele in ziua de Miercuri iar in ziua de Joi, dupa pauza de 7 zile incep o noua folie. Luna aceasta am uitat sa iau o pastila, nu stiu cand am uitat. Am constatat asta Marti-28.07.09 cand am vazut ca mai am 3 pastile cand eu stiam ca mai trebuia sa fie doua pentru ca Miercuri-ieri le terminam. In seara de Marti am luat cele doua pastile iar ieri am luat-o pe ultima care trebuia s-o iau normal Miercurea. Vreau sa ma ajutati sa-mi spune-ti daca este posibil sa fi ramas insarcinata in aceasta situatie. Contact sexual neprotejat am avut doar in zilele de Sambata, zile in care am luat pastila sigur (asta stiu foarte sigur). Este clar ca am uitat de pastila in una din zilele din saptamana dar nu stiu cand. Este posibil sa nu raman insarcinata avand in vedere ca iau pastilele de 2 ani? Trebuie sa ma apuc de o alta folie incepand de astazi fara sa fac pauza de 7 zile? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc frumos.
4 comentarii
0
30-07-2009, ora 15:57
andrushka
Nu este medic/terapeut
andrushka
Tinand cont ca tu nu stii cand ai uitat pastila, da este posibila si o sarcina. Atunci cand uiti o pastila, este un risc mare de a ramane insarcinata deoarece se pot produce ovulatii spontane in corpul tau. Cand uiti o pastiluta, o iei cand iti aduci aminte, continui cu folia de unde ai ramas, dar folosesti protectie suplimentara (prezervativ) pana inghiti 7 pastilute corect, pentru ca protectia sa se instaleze din nou. Ori incepi azi o noua folie fara sa faci pauza, dar nu prea e bine pentru ca iti deregleaza organismul, sau mai bine, tii pauza de 7 zile, incepi o alta folie cand trebuie si te protejezi cu prezervativ cele 7 zile si inca 7 dupa ce incepi folia ca sa fi sigura ca esti protejata
0
30-07-2009, ora 16:17
myr
Nu este medic/terapeut
myr
multumesc pentru raspuns. Dar oare pot ramane insarcinata atat de repede avand in vedere ca iau pastile de mai bine de 2 ani? Am cunostinte care dupa o asemenea perioada de luat anticonceptionale s-a chinuit 6 luni sa ramana insarcinata. Ce parere ai?
0
31-07-2009, ora 14:58
andrushka
Nu este medic/terapeut
andrushka
Depinde de fiecare organism in parte. Nu poti stii, eu una cunosc un caz care a luat 5 ani pastile si imediat, in prima luna de cand le-a lasat, a ramas insarcinata.
0
31-07-2009, ora 16:44
myr
Nu este medic/terapeut
myr
da, dar eu am uitat una intr-una din zile, dar am continuat. oare exact atunci sa fi ramas? oricum, multumesc de raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Criterii de excludere a sarcinii
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Sunt însărcinată?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •