Urgenta - Fluconazol

23-08-2011
purple
Nu este medic/terapeut
purple
Rog personal medical sau cine a patit-o la fel, daca citeste sa ma indrume. Am luat un tratament cu acest medicament pt o presupusa candidoza bucala(dupa antibiotice) fara rezultat de laborator dat de un orlist. Medicul meu de familie este in concediu si nu pot da de el.

Am luat 10 zile cps de 150mg, ultima capsula aseara. Ma doare spatele in zona rinichilor, usturimi la urinat, am pulsul mare(100 sau chiar peste), de febra nu-mi dau seama. Usturimea a inceput mai devreme in tratament putin dupa si durerea de spate la inceput mai redusa, de abia ieri m-am convins ca e de la rinichi si a crescut in intesitate treptat.

Am fost la urgenta si nu m-a primit ca a zis ca nu e de ei, nici nu m-a lasat sa vorbesc.

Ce sa fac? Sa astept cateva zile sa vad daca dispare? Am incepat tratamentul.

Va rog ajutati-ma! Multumesc!
2 comentarii
0
23-08-2011, ora 21:34
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Durerea de spate are diverse cauze. Putin probabil sa aiba legatura cu administrarea de fluconazol, dar intrerupe administrarea.Asociata cu simptome urinare si febra, sugereaza pielonefrita. Pentru un diagnostic corect, ar fi bine sa faci un consult la Urgente Medicale sau Nefrologie, Urologie, ecografie abdominala ( rinichi, ficat, colecist, pancreas, vezica urinara, organe genitale interne), Radiografie coloana lombara, investigatii sangvine: HL, VSH, fibrinogen, glicemie, TGP, TGO, uree, creatinina, acid uric, amilaza, calcemie, examen sumar urina( urocultura, dar nu se face in urgenta); numai bine
0
23-08-2011, ora 21:40
purple
Nu este medic/terapeut
purple
Multumesc de raspuns! Pe prospect scrie ca se administreaza cu prudenta la bolnavii cu afectiuni renale sau hepatice. Ma gandeam ca poate aveam ceva si nu stiam.

Am mai cautat pe internet si am citit pe cateva site-uri in engleza ca acest medicament este foarte toxic renal si hepatic... de aici si grija mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.