urinari dupa contact sexual

28-08-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Urinarea dupa contactul sexual are vreo eficienta anticonceptionala?. Sau de eliminare a eventualelor bacterii ce ar putea fi contactate?...
4 comentarii
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Urinarea dupa contactul sexual nu este o metoda anticonceptionala, dar s-a dovedit eficienta in prevenirea infectiilor urinare joase (cistite-infectii ale vezicii urinare) la femei la care aceste infectii repetate au o legatura cu actul sexual. In timpul actului sexual bcteriile ce colonizeaza in mod normal zona genitala externa (sau ajunse aici prin deplasare de la nivelul anusului - ex.: E.coli), au posibilitatea de a "urca" in vezica prin uretra datorita masajului meatului uretral (zona externa a uretrei - pe unde urinezi). Vezica, pe de alta parte este sterila (fara bacterii), iar o astfel de ascensiune a microorganismelor determina aparitia cistitei. De aceea, se recomanda, in special la femeile cu cistite repetate legate de actul sexual, a urina dupa incheierea acestuia. O alta atitudine, la aceasta categorie de femei, este folosirea profilactica de doze mici de antibiotic.
0
13-05-2009, ora 09:24
alinica
Nu este medic/terapeut
alinica
am si io o intrebare pe tema urinarii: dupa incheierea actului sexual este obligatoriu sa urinezi imediat in momentul urmator..sau mai poate avea eficienta si dupa o per de timp sa zicem 30 de minute:-? mentionez ca in general finalizarea actului sexual se soldeaza cu infectii urinare... se poate ca vina sa fie a partenerului? si daca da ce se poate face ptr a preveni..dezinfectarea zonei?

plus ca prezint dureri in momentul de incipit a penetrarii...poate fii din cauza absentei pe durate mari a actului sexual? si reluarea acetuia dupa ceva timp..ma gandeam ca din cauza retractarii. va multumesc
0
24-05-2009, ora 21:41
madalina iulia
Nu este medic/terapeut
madalina iulia
dupa 30 de minute e mult...gandeste-te cum "joaca" bacteriile in jumatate de ora.ar fi bine imediat dupa actul sexual sa urinezi...pt infectii urinare ia urinal tablete 60 de zile, o igiena intima mai amanuntita a ambilor parteneri si urinarea dupa actul sexual in primele minute...numai bine!
0
16-12-2020, ora 14:59
kdumi
Nu este medic/terapeut
kdumi
Problema cu penetrarea poate fi din cauza lipsei lubrefierii(vagin uscat sau prea putin umed). Va recomand umezirea inainte de penetrare cu o portie sanatoasa de saliva proprie. Stiu asta din proprie experienta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția urinară
  •